Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

dinsdag, 02 juni 2020 19:04

Foei Pien en Nout!!

Soms duurt het even, maar dan ineens komen apen uit mouwen. De Pinkster-Gincana voerde de deelnemers onder meer langs een buitenwinkeltje in de bossen van kasteel Westerflier, niet ver van de Schipbeek. Daar moest men de prijs opschrijven van de theekan die er te koop werd aangeboden. Maar na verloop van enige tijd meldde de een na de andere groep dat de theekan niet was aangetroffen. Andere groepen gaven gewoon het juiste antwoord: € 2,00.
Wat dus al snel duidelijk werd, was dat een van de groepen de kan gekocht had cq verstopt had om daarbij de anderen op een dwaalspoor te brengen. Geintje. Moet kunnen, dachten ze. Maar wie had deze spel bedervende daad op de kerfstok?  “Daar zullen we wel nooit achter komen”, vermoedden de organisatoren van Wegdam Nieuws en De Kolenbrander.
Toch keek iemand nog eens goed naar de ingestuurde foto’s en jawel. Daar was de theekan. De daders luisteren naar de naam Pien en Nout, maar waarschijnlijk zijn de ouders uit de groep Blokhorst de ware spelbedervers.
Ze krijgen alsnog 100 strafpunten voor deze wandaad.
 

De Wegdamse Tennis Club vindt het belangrijk dat tennissers in een gezonde en sportieve omgeving kunnen sporten. Voorzitter Marc Immink:
”Veel kinderen tussen de 6 en de 17 jaar zijn namelijk lid van een sportvereniging en daarmee is het een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Op veel sportterreinen wordt buiten echter nog vaak gerookt, terwijl negen op de tien Nederlanders vindt dat sportterreinen waar kinderen sporten, volledig rookvrij moeten zijn. Als je aan sport denkt, denk je aan een gezonde sportomgeving. Roken past hier niet bij. Daarom vinden we het als bond belangrijk dat alle tennissers in een rookvrije omgeving kunnen tennissen. We hebben ook veel aanwas van de jeugd, dus het zal wel weer druk worden op de tennisbaan. We zijn in ieder geval weer blij dat we mogen tennissen, de lessen zijn weer gestart!”

Afgelopen zaterdag zijn de duiven van P.V. de Witpen voor het eerst afgereisd naar Duitsland. Stan ten Thije: “Omdat er in verband met de corona regels nog niet gelost mag worden in België, zijn wij op dit moment aangewezen op de vlieglijn vanuit Duitsland. Ditmaal ging het richting om naar Blankenheim, een kleine 195 kilometer hemelsbreed gezien vanaf Hengevelde.
Wederom genoten we van een grote deelname vanuit de vereniging, maar liefst 382 duiven gingen mee naar Blankenheim.
 
Maandag om klokslag 12.00 uur opent de oud Wegdamse Pleuni Pelle de deuren van de het Muldershuis in Eibergen op wat ze zelf noemt: ‘Het mooiste plekje in Eibergen’. Een terras aan het water met uitzicht op de eeuwenoude Mallumse watermolen, de historische schutsluis, de kruidentuin en prachtige natuur. Dat kan vanaf maandag weer. Dankzij de nieuwe uitbaters Pleuni Pelle (25) en haar vriend Wouter Braam (31) gaat het voormalige Berkelschipperscafé in het rijksmonument uit 1753 weer open. Wouter en Pleuni zijn bekende gezichten bij Het Muldershuis. Ze werken beiden al zo’n acht jaar bij de uitspanning en hebben elkaar zelfs dankzij dit werk gevonden.
Wat heeft je doen besluiten om het daar als het ware weer op te pakken?
En gymchallenge 26!  Zet hem op!
 
Pagina 1 van 1029