woensdag, 27 november 2019 05:11

Racisme

Wat ik nog wou vertellen. Over racisme binnen de lijnen. Ergens in de jaren 80 voetbalde ik bij Longa’30 5 in mijn toenmalige woonplaats Lichtenvoorde. Op een winterse zondagmorgen moesten we uit tegen VIOS 3 in Beltrum.
Al gauw bleek dat we de mannen van Vooruit Is Ons Streven 3 zeker konden hebben. We speelden op de counter en  vooral onze buitenspelers waren in vorm en konden regelmatig uitbreken.
Met name Jerry, onze zwarte rechtsbuiten van Surinaamse afkomst, benutte zijn snelheid goed en was zijn directe tegenstander veeltijds te snel af.

donderdag, 26 september 2019 12:35

Slagerij Brummelhuis viert gouden jubileum

Zo mooi gelegen aan de Goorsestraat, ruime kavel, parkeerplaatsen volop. Het was een  schot in de roos toen Bennie Brummelhuis en zijn vrouw Christa vijftig jaar geleden een slagerij begonnen in Hengevelde. Want als je ergens een bedrijf begint, is de plek waar je dat doet van groot belang. Anno 2019 staat er een bloeiend bedrijf. Mooie gelegenheid om een feest te geven. ‘Maar we kijken ook alweer vooruit’, zegt Ignaat Brummelhuis, in 2021 gaan we de winkel verbouwen.’

Op de voorgrond staan doet ze niet graag. Om via Wegdam Nieuws in de publiciteit te komen, daaraan heeft Grada Wolters-Ten Thije, die een kleine twee maand geleden 90 jaar werd, een hekel. ‘Maar omwille van oonze Harrie heb ik ermee ingestemd’, zegt ze om er meteen aan toe te voegen dat ze niet van klagen houdt. ‘Er zijn altijd ergere dingen. Denk maar eens aan alle mensen die bedlegerig zijn.’
(foto Raymond Wegdam)

De serie Grote Gezinnen vervolgen we met de familie Spekreijse van de Needsestraat. Ze waren woonachtig in het bekende herenhuis tussen de Kolenbrander en het sportpark. De aimabele vader Johan was de man met het unieke beroep van botermaker. Dat was hij op de melkfabriek. Hij was getrouwd met de al even vriendelijke Dika. En daaruit komen dan weer vriendelijke kinderen voort. Met behulp van Ine, de jongste van het stel, riepen we de familie bij elkaar om terug te blikken op een groot en gezellig gezin.
(foto: 31 mei 1938 - Het bruidspaar Johan en Dika Spekreijse-Wekdam)

De vrijdag 14 juni geeft Hofstreek FM ruim baan aan de Zomerfeesten. De zender heeft de in Hengelo woonachtige Wegdammer Gijs Eijsink gevraagd een programma te presenteren van twee uur dat geheel gewijd zal worden aan het Hengeveldse feest dat – zoals overal bekend is – deze maand de 52ste aflevering beleeft. Gijs, medewerker van Wegdam Nieuws, werkte tussen 1970 en ’86 voor respectievelijk de Rono, Radio Oost en Omroep Gelderland. Hij heeft bij deze regionale omroepen voor de sportprogramma’s gewerkt als presentator en als verslaggever. Vrijdag pakt hij ’s ochtends tussen 10 en 12 uur in de studio van Hofstreek FM in Goor zijn oude stiel weer op. Hengeveldenaar Jan de Wit tekent voor de productie en techniek.

Pagina 1 van 21