Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

dinsdag, 07 juli 2020 20:28

Urgente vermissing, wie weet meer?

Politie Hof van Twente meldt het volgende:

Wij maken ons op dit moment ernstig zorgen om de gezondheid van Hendrik Johan Beld (zie foto). Hij is in zorgelijke toestand, met onbekende bestemming, weggegaan en daarom vragen wij jullie hulp.

Beld is vandaag vertrokken vanuit zijn woning in Ambt Delden. Hij vertrok in een zwarte Volvo V50 voorzien van kenteken 6-XND-25.

Heb je Beld of zijn auto gezien? Neem dan contact met ons op.

Foto en personalia zijn gedeeld met toestemming van de familie.

#Politie #vermissing #AmbtDelden

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft burgemeester Ellen Nauta geen bezoeken kunnen brengen 60- en 65-jarige bruidsparen in Hof van Twente. Vanaf 1 juli 2020 worden deze bezoeken weer hervat, mits het bruidspaar prijs stelt op een bezoekje en eventueel media-aandacht. 

De bruidsparen die in de maanden maart t/m juni een diamanten of briljanten jubileum vierden werden door burgemeester Nauta uitgenodigd voor een ontvangst in het gemeentehuis. Maar liefst 10 bruidsparen maakten van deze uitnodiging gebruik. Een aantal heeft zich vanwege andere verplichtingen of om gezondheidsredenen moeten verontschuldigen. 

Na een toespraak en een kort vraaggesprek met de jubilarissen nam de burgemeester de tijd voor een persoonlijk gesprek met de afzonderlijke jubilarissen. 

Afgelopen weekend zou het een druk weekend worden voor de duivenmelkers van de Witpen uit Hengevelde. Maarliefst 2 vluchten zouden er vervolgen worden. Op donderdagavond werden er 49 duiven ingekorfd voor de eerste dagfond vlucht van dit jaar. Dagfond betekent vluchten van 500km tot 750km, een flinke uitdaging voor de duiven.
Op vrijdag avond kon er worden ingekorfd voor de laatste vitesse vlucht vanuit Etroeungt, hier werden 185 duiven op ingekorfd. 

Geen evenementen tot 1 september betekende ook geen Midzomerfeesten Bentelo dit jaar. Toen de tranen waren gedroogd en dit nieuws was verwerkt, heeft het bestuur toch even de koppen bij elkaar gestoken. Het eerste weekend juli net zo stil voorbij laten gaan als de meeste weekenden de afgelopen periode, dat leek hen geen optie.

Op 24 april werd Paul Wegdam volledig verrast door het feit dat hij via een 'videocall' een lintje kreeg voor zijn verdiensten op allerlei gebieden. (Lees dit HIER terug). Afgelopen vrijdag was dan de fysieke ontmoeting met de burgemeester om het lintje dan echt te ontvangen. De bekende blauwe box werd, anderhalve meter in acht houdende, overhandigd aan Paul en zijn echtgenote Henriëtte. Laatstgenoemde mocht het lintje opspelden, hetgeen Paul met trots vervulde. Het was in verband met het coronavirus een bijzondere ontmoeting. In diverse groepen werden de ontvangers van het lintje opgeroepen, Paul behoorde tot de laatste groep. 'Last best' noemde burgemeester Nauta het met een glimlach. Na het officiële gedeelte werd er een toost uitgebracht met oranjebitter en jus d'orange, waarna Paul een 'borrelbox' meekreeg van de gemeente om de feestelijkheden thuis voort te zetten. En dat is gelukt! Paul hierover: "Met zo'n 55 man hebben we het thuis gevierd. Buren, vrienden, familie en bekenden waren aanwezig. We hebben heel gezellig bij elkaar gezeten en konden het door het mooie weer buiten houden. Dit hebben we dan ook tot in de kleine uurtjes gevierd. Ik vond dat de burgemeester het heel erg mooi deed. Treffend en niet te langdradig. Ik heb de hele dag als mooi ervaren. 24 april was al heel mooi en nu deden we het dunnetjes, nouja... dikjes over, haha. Ik heb ervan genoten!".

Pagina 1 van 914