Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Harrie Averdijk stond in de beginronde aan kop, en eind september was hij terug waar hij begon: op plek 1. Dat hij geen eendagsvlieg bewijst Harrie wel, want na 9 speelronden Eredivisie is er niemand die meer punten pakte. Zelfs een 15e plek in de weekscore bracht de outsider voor de overwinning niet van de koppositie af. Harrie wordt overigens op de voet gevolgd door Jos ter Haar, die al zijn naam al op de wisselbeker bokaal heeft gezet. Laatstgenoemde was overigens de weekwinnaar, hetgeen Jos van de 3e naar de 2e plaats bracht in het algemeen klassement. Dit weekend gaan we verder met speelronde 10 waarin Twente het opneemt tegen Willem II, Heracles op bezoek gaat bij Feyenoord en Mike te Wierik Sparta ontvangt in Groningen. Hieronder de stand:

Lijn A
1. Marja Kappert & Hermien Relker       62,1%
2. Juul Bergevoet & Henk Bergevoet      60,8%
3. Aloy Meijer & Theo Rupert            55,0%

Lijn B
1. Riet Uffels & Wim Uffels             58,0%
2. Cis Hoebe & Truus Holterman          55,4%
3. Joop van den Einde & Johan Haverkate 54,2%

Lijn C
1. Netty Wuite & Gert Mooij             60,9%
2. Marion Kole & Catharina Bijen        54,1%
3. Gertjan Slooijer & Henk Zwerink      53,8%

Blij zijn wij met het nieuws dat Sinterklaas ook dit jaar naar Hengevelde zal komen om onze kinderen te bezoeken! Over vijf weken, op zondag 24 november, zullen wij de Sint ontvangen met een mooie intocht en aansluitend een Sinterklaasfeest bij Herberg de Gebrande Waateren
Voorzitter van de Sinterklaascommissie, Arjan Kuipers: "Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas naar Hengevelde zal komen. Via de hoofdpiet hebben wij begrepen dat Amerigo dit jaar een rustdag krijgt en dat de Sint met een ander voertuig naar Hengevelde zal komen. Wij zijn zeer benieuwd waarmee hij ons gaat verrassen!".
 
De intochtsroute is inmiddels bepaald. Deze loopt via de kinderrijke straten, maar start in tegenstelling tot andere jaren bij De Marke! De route die we door Hengevelde met Sinterklaas en zijn Pieten gaan maken is als volgt:
Start om 14.30 uur bij de Marke - Bretelerstraat – Bomhof – tussen de duikers door – nieuwbouw – Diepenheimsestraat – Koenderinkstraat – Eeftinkstraat – Elfersstraat – Ruurstraat – Bekkampstraat – Diepenheimsestraat – Nieuwstraat – Goorsestraat – eindpunt bij Herberg de Gebrande Waateren.
 
Bij Herberg de Gebrande Waateren wordt net als voorgaande jaren een kinderfeest met diverse spelletjes georganiseerd. Alle kinderen tot en met groep 5 kunnen hieraan meedoen! En voor de kleinste kinderen wordt er een speciale peuterhoek ingericht. De kinderen ontvangen hiervoor binnenkort via school een uitnodiging. Deze uitnodiging wordt ook bij de peuterspeelzaal en via Bommel de Beer uitgedeeld. We hopen weer op een grote opkomst op het Sinterklaasfeest!
 
 
Huisbezoeken op 5 december
Ook dit jaar is het weer mogelijk om een persoonlijk huisbezoek van Sinterklaas te krijgen. Dit kan alléén op pakjesavond, 5 december. Sinterklaas is hiervoor beschikbaar vanaf 15.30 uur. Een huisbezoek plannen kan door een appje te sturen of te bellen met 06-44004043(Erika Schreijer). De kosten voor een huisbezoek per adres zijn €25 voor één gezin (max 3 kinderen), €40 bij twee gezinnen (max 6 kinderen) en €55 bij drie gezinnen.
 
Sinterklaas of Pietenpak huren 
Wilt u voor uw vereniging of uw bedrijf een Sinterklaas of Pietenpakken huren, dan kunt u contact opnemen met Denise Hietbrink via 06-20176699. De kosten hiervoor zijn €50 voor een Sinterklaaspak en €25 per Pietenpak + een borg van €50. Onze Hengeveldse verenigingen bieden wij tevens het schminken van Sint en Piet(en) als extra service aan. Wel moet u hiervoor zelf contact opnemen met de schminkgroep via Linda Kuenenger, 06-20356330 om het schminken te plannen. 
donderdag, 17 oktober 2019 22:05

Hengeveldse boeren in actie bij De Reggehof

Het plein voor het gemeentehuis in Goor stond meer dan half vol met trekkers, boeren die zich verzetten tegen de stikstof regels die ze niet kunnen en willen doorvoeren in hun bedrijf. Hieronder waren ook diverse Hengeveldse boeren.
De PvdA Hof van Twente hield namelijk een bijeenkomst over de balans tussen natuur en landbouw. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher uit Rijssen was aanwezig, wethouder Meulenkamp, lokale vertegenwoordigers uit de politiek en vooral heel veel boeren. De insteek van de avond was om met de boeren in gesprek te gaan om te kijken welke oplossingen er zijn voor alle problemen die er rondom stikstof spelen. Alle aanwezigen hadden een duidelijke mening en naast de stikstof werd er onder meer het gesprek aangegaan over de Natura 2000-gebieden en mogelijke inkrimping van de veestapels.

donderdag, 17 oktober 2019 14:13

AED verplaatst naar ICS Computers

De laatste jaren hing een AED aan het pand van voormalig Tuinte Mobi Home, nu Doeschot BV. Omdat deze echter regelmatig aan het zicht onttrokken wordt hebben we voor deze Externe Automatische Defibrillator (AED) een nieuwe plek gezocht. Deze is gevonden bij ICS Computers. De AED hangt vanaf nu, in een duidelijk zichtbare buitenkast, aan de linkerkant van het pand van ICS Computers aan Het Wegdam 2 te Hengevelde. Een beter en sneller bereikbare plek. AED’s kunnen bediend worden door lekenhulpverleners die hiervoor een AED cursus hebben gevolgd. Hengevelde beschikt over 12 AED apparaten, die zowel binnen als buiten de bebouwde kom te vinden zijn. Alle locaties zijn ook te vinden op de site www.hartvoorhengevelde.eu. In de afgelopen jaren hebben deze apparaten samen met de opgeleide lekenhulpverleners hun dienst reeds bewezen door bij tenminste 2 dorpsgenoten levensreddend te zijn geweest. Het is dus belangrijk dat de AED’s er zijn, maar ook dat er voldoende vrijwilligers zijn en blijven die ze kunnen bedienen.

Pagina 1 van 817