Ondernemende dames achter de schermen bij WegdamNieuws.nl

Exact op z’n 51ste verjaardag, kwamen afgelopen donderdag maar liefst tien vrouwelijke ondernemers uit Hengevelde op de koffie, met taart (!) bij Raymond Wegdam en zijn vrouw Ester. De dames waren benieuwd naar het ‘geheim’ van Raymond en zijn compagnon Arthur Schoneveld die WegdamNieuws.nl met succes runnen. Ze wilden weten hoe het duo het presteert om, elk naast een drukke baan, dagelijks minimaal 1 nieuwsitem op hun site te plaatsen. Hoe ze omgaan met de reacties van mensen op het nieuws dat ze brengen en of al deze reacties het blijven brengen van nieuws, waard is. De NOVH, wat staat voor Netwerk Ondernemende Vrouwen Hengevelde, bestaat al sinds 2007 en komt vier keer per jaar bij elkaar. Hoor je tot de doelgroep en ben je benieuwd wat we doen? Schuif gezellig een keer aan. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagochtend 13 september. Aanmelden kan via irma@pierikaccountancy.nl.

Complimenten én kritiek
Raymond en Arthur vertelden, begeleid door fraai beeldmateriaal, hun indrukwekkende verhaal. Over de bijzondere start van het nieuwsplatform, aanvankelijk met collega’s uit Goor. Over de keuze om zelfstandig de nieuwspagina ‘veur en deur Hengevelde’ uit te bouwen en bekend te maken. Over het succes van de combinatie website/Facebook en de toename van het lezerspubliek. ‘Als je regelmatig piekmomenten hebt, waarbij er meer dan 100.000 bezoekers in korte tijd op je website komen, dan word je door Google benaderd met het verzoek advertenties te laten zien die passen bij het zoekgedrag van onze volgers. Dat leverde leuke anekdotes op. Keerzijde van alle succes is dat er ook soms kritiek komt. Het beladen woord ‘doofpot’ komt aan bod. Raymond en Arthur vertellen openhartig hoe ze omgaan met alle reacties. Samen met hun coach, journalist Gijs Eijsink, lukt het hen, om WegdamNieuws vernieuwend en steeds beter te maken.

Stuur je nieuws naar de redactie
De leus ‘veur en deur Hengevelde’ benoemt Raymond nogmaals nadrukkelijk. ‘Als iets niet klopt of onwaar is in onze berichtgeving, passen we het aan. Maar als mensen zeggen: ‘hé waarom heb ik dit of dat niet gelezen op WegdamNieuws, zeg ik: voed ons met jouw nieuwsberichten. Wij proberen zo volledig mogelijk te zijn, maar ook wij horen en zien niet alles. Dus mensen; zie je iets leuks, hoor je iets; mail of app je foto’s, in combinatie met een toelichting, naar de redactie en wij pakken het op.’

Tekst: