Engelien Workel (67) plotseling overleden

Niet alleen haar familie is in diepe rouw. Ook WVV’34 en eigenlijk het hele dorp treuren om het plotselinge overlijden van Engelien Workel-Bebseler. Ze bezweek in de afgelopen nacht op 67-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Engelien was een bekende persoonlijkheid in Hengevelde, waar ze al zo’n 44 jaar met haar man Hendrik woonde. Beiden zijn ze afkomstig uit Wiene. Engelien was vaak als vrijwilliger te vinden bij De Eikenborg of bij de voetbalvereniging WVV’34. Gisteravond nog bezocht ze de uitwedstrijd van het eerste elftal tegen Juventa’12 in Wierden. 

Precies een jaar geleden eindigde Engelien op de tweede plaats in de gemeente Hof van Twente bij de jaarlijkse verkiezingen van de ‘Vrijwilliger van het Jaar’ vanwege haar vele werkzaamheden in de kantine van WVV. ‘Als ik aan de kantine denk, denk ik aan Engelien’, zei profvoetballer Mike te Wierik ter gelegenheid van deze verkiezingen. Ze heeft zich meer dan 25 jaar ingezet voor de club.  Een maand eerder was Engelien nog gehuldigd voor de 25 jaar die ze als vrijwilligster heeft gewerkt bij dagvoorziening de Eikenborg in de Pellehof. Ook voor de volleybalvereniging Cupido heeft ze veel betekend. Ze was dan ook ere-lid.
Engelien laat naast Hendrik, drie kinderen en acht kleinkinderen na.

De clubavond van WVV’34 die vrijdag gehouden zou worden in de kantine, is afgelast. Over het programma van de elftallen voor komend weekend beraadt het bestuur zich vanavond.

Dit voorjaar nog interviewde Wegdamnieuws Engelien voor de rubriek Kleur Bekennen (klik hier).

De redactie wenst de familie veel sterkte toe met dit grote verlies.