Heren Cupido weer volgens traditie richting de Deutsche ‘volleybalfreunde’

Al jaren wordt er een gezellig volleybalweekend georganiseerd door de heren van Cupido Hengevelde en SV Strasburg in voormalig Oost-Duitsland. Erik, de broer van Wim ter Braak woont er met zijn gezin en runt er een agrarisch bedrijf. Martijn Vennegoor ´Erik is ook een fanatiek volleyballer waardoor het idee jaren geleden is ontstaan om samen een gezellig weekend met een volleybaltoernooi te organiseren. Vorig jaar waren ze bij ons te gast en afgelopen weekend waren wij weer door hen uitgenodigd in Duitsland. Donderdagmorgen zijn we met een groep van 17 personen op tijd vertrokken naar Strasburg Uckermark, een rit van zo'n 650 kilometer.

Bij aankomst heerlijk gegeten om vervolgens mee te doen met de wekelijkse training van SV Strasburg.

Vrijdags een mooie culturele dag met een bezoek aan een oude burcht waar diverse oude traditionele ridder gebouwen waren nagebouwd en diverse oude ambachten uitgeoefend. Vervolgens een rondleiding gehad bij een bedrijf dat de zaden uit 90 soorten dennenappels scheidt/sorteert en weer verkoopt voor nieuwe aanplanting. ‘s Avonds een goed verzorgd

diner en feest met de nodigde biertjes en schnapps.

Zaterdag stond in het teken van volleybal met een mix toernooi met deelname van 12 lokale teams en wijzelf.

Aansluitend een voortreffelijk georganiseerde BBQ en natuurlijk weer de nodige biertjes en zelfgemaakte schnapps. Het was wederom een zeer geslaagd en uitstekend verzorgd weekend.

Herzlichen Dank an unsere Deutsche volleybalfreunde ! Bis nächstes Jahr in Hengevelde und Grüsse von: Wim en Ans, Felix, Bennie en Josefien, Bert en Irma, Malcolm, Martin en Irma, Gerard en Annie, Marinus en Ria, Johan en Anka, Martijn”.