Tekeningen voor de Sint naar de burgemeester!

In deze onzekere tijden is zelfs niet bekend of kinderen de schoen kunnen zetten, of Sinterklaas langskomt op huisbezoek of bij d esportverenigingen. maar wat moet er dan gebeuren met de tekeningen van d ekindern voor de Goedheilihgman! Dit is onlangs besproken  in het gemeentehuis! En de reactie is zelfs in gedichtvoor naar Wegdamnieuws gestuurd! En kinderen: 
Jullie ouders en leerkrachten op de Petrusschool kunnen jullie vast haarfijn uitleggen wat hieroinder mee bedoeld wordt!

Aan de voorzitter van de raad,

Schriftelijke vragen

De burgemeester wordt conform artikel 39 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

In het Sinterklaasjournaal van 10 november j.l. hebben we gezien dat niet alleen de burgemeester van gemeente Zwalk maar ook burgemeesters uit het hele land Sinterklaas een brief geschreven hebben.

  1. Heeft het College reeds kennisgenomen van de uitzending van het Sinterklaasjournaal van 10 november j.l.?

Uiteraard weet uw burgemeester van de hoed en de rand

Want de Hoofdpiet was al wat eerder in ons land

  1. Klopt het dat burgemeester Nauta de goede Sint ook een brief heeft geschreven waarin zij Sinterklaas welkom heet in de Hof van Twente?

Uw burgemeester is tot het uiterste gegaan

Maar de media zijn gek op grote steden en BNers, dus is met die moeite niets gedaan

  1. Heeft de burgemeester en het college reeds antwoord gekregen van Sinterklaas? Sint zelf had er wel oren naar, zo’n binnenkomst in onze prachtige Hof van Twente

Maar als gezegd gaat zijn journaal slechts voor de grote krente “Gemiste kans” hoor ik u roepen tijdens het fractieberaad

Wis en waarachtig en groot gelijk dat u wilt weten van de kous en de naad

  1. Is de burgemeester bereid om alle tekeningen van de kinderen in de Hof van Twente op te sturen naar Sinterklaas?

Met Sint is het goed afspraken maken

De Goedheiligman en zijn Pieten zullen nimmer verzaken

Dus alle kinderen uit de hele Hof doe waar je al zo lang naar hebt verlangd

Maak mooie tekeningen en dan zorgt jullie burgemeester dat Sint ze allemaal ontvangt

  1. Is de burgemeester ook bereid om tekeningen en de verlanglijstjes van de gemeenteraad aan Sinterklaas door te geven?

Nou dat is misschien wat veel gevraagd van de burgemeester, kinderen gaan altijd voor Tekeningen zou nog kunnen, maar verlanglijstjes, tsja dat weet ik niet hoor

Voor je het weet wordt het weer zo politiek uitvergroot En valt het mooiste kinderfeest daardoor in de sloot

  1. Hoe denkt de burgemeester deze tekeningen aan Sinterklaas te geven? Gaat de burgemeester zelf naar het Grote Pietenhuis?

Wat zou ik dat ontzettend graag willen en doen Maar de Veiligheidsregio gooit roet in de schoen

Willen wij het virus, ook in Sinterklaastijd, met verve bestrijden Dan zullen we alles digitaal moeten doen en reizen vermijden Maar vrees niet want het komt echt goed met alle kindervlijt

Want er is er één die alles mag, zelfs van de VRT, en rustig rondrijdt Terwijl de maan door de bomen schijnt, over daken en door stille straten Vergeet hij niemand en zal hij niets op zijn beloop laten.