Nog 20 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 25)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam : Jan Keuper
Carnavalsjaar : 1998/1999
Opmerking: Van Jan is in het archief weinig terug te vinden en ook na telefonisch contact zijn we niet veel wijzer geworden.
Scepter: was een kar met hierop iemand die een harmonica bespeelde en twee varkens. (zie foto) Het moge duidelijk zijn dat dit met zijn grootste hobby en zijn beroep te maken had. Het overige commentaar van Jan tijdens het telefoongesprek op de vragen: wat was je motto, wat was die titel van de carnavalsschlager? Pfff, dat weet ik allemaal niet meer, zeg maar dat het met één woord FANTASTISCH was!

Hieronder een stukje uit de oude doos, het afscheidswoord van Jan uit de Carnavalsfolder van 2010.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan…..

Het ging bij mij wel heel bijzonder toen ze mij vroegen om Prins te worden, er was bij ons niets geheimzinnig. Harry Waanders kwam bij ons wel vaker i.v.m. de bestuursfunctie van Erna bij de carnaval en Macky en ik zaten samen met Jan Assink in een groepje om het dialect van Hengevelde in kaart te brengen. Dus voor het gezin niet vreemd dat deze heren op bezoek kwamen. Rond de klok van elf, nadat we er met elkaar een paar gedronken hadden, vroeg Erna aan Harry: “En heb je al een nieuwe prins gevonden?” Harry gaf als antwoord: “Ik dacht dat Jan dat dit jaar moest worden”.

Waarop ik antwoordde: “Dat is nog niet zo gek” en daar is het ook bij gebleven, niet denkende dat dit menens was. Tot ik een maand voor de Revue Harry nogmaals sprak en vroeg of hij dit meende. “Natuurlijk! Wat dach ie dan?” En zo is het gekomen.
Ja, nu staat carnaval 2010 alweer voor de deur en we zijn op dit moment met 12 prinsen. Dus eigenlijk 1 te veel! Eén moet er wijken dit jaar en dat ben ik. Ik, de laatste prins van de vorige eeuw, toch wel mooi dat je dat kan zeggen. Met Macky als president en Marcel Wolterinck als adjudant. Het was een prachtige tijd. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld of ik het wel of niet zou doen. Helaas is in het jaar dat ik prins was Macky overleden. Toen hij in coma lag zijn Marcel en ik nog met de dames bij hem geweest. Dit heeft op mij veel indruk gemaakt. Verder was het een prachtige tijd. Voordat ik prins werd, was ik ook altijd al van de partij op de carnaval, doordat Erna (mijn vrouw) in het bestuur zat. Ook onze dochters, Simone, Judith, Esther en Eva, hebben in die 11 jaar tijd volop meegedaan, als dansmarietjes, maar ook als echte carnavalsfanaten. Het is dan ook prachtig om met je hele familie carnaval te kunnen vieren. Nu neem ik afscheid als lid van de prinsengarde en ga ik denk ik naar de Wegdrammers (als ze me daar willen hebben). Maar ik denk dat ik toch regelmatig te zien zal zijn bij de carnaval, maar het zal anders zijn.
Ik wil iedereen bedanken die in de afgelopen 11 jaar ertoe hebben bijgedragen, dat carnaval bij de Höftemennekes zo’n prachtig feest was.

GA ZO DOOR! BEDANKT!
Het was fantastisch!
Prins Jan V

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.