dinsdag, 25 februari 2020 11:50

Collecteweek ReumaNederland bijna van start

In de week van 16 tot en met 21 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Ook dit jaar kunt u de collectant aan de deur verwachten. Ondanks de onzichtbaarheid van de ziekte, kampen meer dan 2 miljoen Nederlanders met de grote impact die reuma heeft op hun dagelijks leven. Met meer geld kan ReumaNederland onderzoek naar betere behandelingen financieren en ervoor zorgen dat mensen met reuma mee kunnen doen in de maatschappij.

Geen contant geld?

Alle collectanten hebben een QR-code op hun legitimatiebewijs staan. Hiermee kunt u eenvoudig met uw smartphone een donatie aan de deur doen. Natuurlijk is het ook mogelijk om contant geld in de collectebus te doneren.

Meer weten over de impact van reuma? Kijk op www.reumanederland.nl/collecte voor zes filmpjes die u meenemen in het leven met reuma.

Comité Hengevelde

Het leek de heren van De Höftemennekes zaterdag na een paar biertjes wel een leuk grapje, 'even' de hele voortuin verwijderen bij Prins Mark van het naburige Sterzo. Met man en macht werd het 'stukje Goor in Hengevelde' weggehaald om vervolgens een grote muur te bouwen. Tot zover de lol, want Prins Mark kon er minder om lachen, hij regelde direct een stratenmaker die vandaag aan de slag zou gaan, op kosten van de Wegdammers. Vincent Nollen van CV De Höftemennekes stichtte vrede en kreeg goedkeuring van Mark Escher, alias Pastor Markus, en de Höftemennekes gingen vanochtend gelijk zelf aan de slag om de tuin in ere te herstellen. Eind goed, al goed! Prins Mark:
"De eerste actie vond ik zeer matig. Maar ja, jonge jongens, misschien de volgende keer eerst nadenken dan doen. Dat het nu zo opgelost wordt is alleen maar mooi. En eigenlijk hoort het ook zo. Wat overblijft is een mooi verhaal voor de rest van je leven! Ik regel later, als het mooi weer is een straatfeestje voor de herstraaters en de eerste 'dommies. Uiteindelijk: Goed bezig! Respect!"

Gisterenochtend in het gemeentehuis kwam de verharde tuin van Prins Mark van CV Sterzo met enige regelmaat ter sprake. De Goorse Carnavalsvereniging besloot afgelopen week al om het stukje Diepenheimsestraat,waar prins Mark woont tot Goors grondgebied te verklaren. Dit schoot kennelijk bij enkele leden van CV De Höftemennekes in het verkeerde keelgat; zij besloten gisterenmiddag om eigenhandig alle betonklinkers uit de voortuin van de goedlachse prins te verwijderen en op te stapelen tot een grote muur. Hierboven en onder het resultaat waar de Goorse prins ongetwijfeld minder over te spreken zal zijn dan de initiatiefnemers.

vrijdag, 21 februari 2020 07:39

‘De Potse kats 40’

‘Raymond Kuipers 40 jaar’ is te lezen aan de Needsestraat even buiten Hengevelde.

Raymond van de Potse:
 
Namens de kameraden gefeliciteerd man!

Uitslagen van 20 februari 2020:

Lijn A
1. Riet Uffels & Wim Uffels              57.8%
2. Marja Kappert & Hermien Relker        57.3%
-. Jan Boomkamp & Henk Krijgsman         57.3%

Lijn B
1. Ria Heesen & Theo Heesen              55.4%
2. Juul Bergevoet & Henk Bergevoet       55.1%
3. Antoinet Exterkate & Christiane Lucas 52.7%

Lijn C
1. Marion Kole & Rikie Kuipers           65.6%
2. Willy Bielderman & Gertjan Slooijer   55.2%
3. Marian Baumeister & Annie Nijland     53.3%

Pagina 1 van 376