Het was weer een prachtige dag, de tweede dag van houtdorp. Alle kinderen kenden de weg en begonnen direct weer volop te timmeren en te bouwen aan de bouwwerken die hun groep gisteren gemaakt had. Vandaag werd deze dus weer flink uitgebreid en versierd. Dit laatste werd gedaan met doeken, teksten, tekeningen en de nodige versiering zoals haarbanden en zelfgemaakte rokjes ontbraken ook niet. Ook maakten de kinderen hun eigen instrumenten. Deze zullen morgen gebruikt worden bij de optredens van elke groep. 
Vandaag werden de bouwwerken streng gecontroleerd op hun stevigheid door Gerrit Eijsink van Dura Vermeer. Hierbij kreeg hij hulp van twee heuse apen die klauterden door de bouwwerken en achter de kinderen aan zaten! 

dinsdag, 20 augustus 2019 06:22

Houtdorp vandaag van start

Vele Hengeveldse kinderen leerden er hun eerste spijkers in het hout te slaan, en menig bouwvakker is zette er de eerste stappen, Houtdorp in Hengevelde. Vandaag is het weer tijd voor Houtdorp, de afsluiter van de zomervakantie dat elk jaar een ander thema heeft. Dit jaar is gekozen voor 'Jungle', hetgeen de creativiteit onder de Hengeveldse jeugd ongetwijfeld naar boven zal halen. Ritschie Rouhof van Culturele Werkgroep de Markering hierover: "De kinderen gaan twee dagen bouwen, de afsluitende donderdag staat in het teken van spelletjes. Dit jaar hebben we de kinderen verdeeld over tien groepen. Door vele vrijwilligers en bedrijven is het toch weer gelukt om houtdorp te organiseren. Donderdag kunnen de opa's, oma's, ouders en belangstellenden lanskomen om de hutten te bekijken. In de avond wordt alles in de containers gedaan en afgevoerd naar Bruins & Kwast."
Wegdamnieuws zal deze week nog een fotoreportage online zetten. Alle kids en vrijwilligers veel klusplezier gewenst namens de redactie!

zaterdag, 17 augustus 2019 20:18

Sleutel gevonden bij ‘t Kooltje

“Ik heb een sleutel gevonden bij het Kooltje en die sleutelhanger lag erbij! Aldus de aanwonende vinder. Voor informatie bellen met het onderstaande telefoonnummer:

06-46634016

vrijdag, 16 augustus 2019 15:28

Fietssleutel gevonden bij de kerk *Update

De eigenaar kan de sleutel ophalen door te bellen met het onderstaande telefoonnummer:

06-4400 4043
 
*Update: De sleutel is terug bij de eigenaar.
Inge Workel: "We zitten hier op de foto op camping Bella Italia bij het plaatsje Peschiera del Garda uiteraard aan het gardameer; De families Wegereef/Escher-Workel samen. Op deze avond hadden we zojuist genoten van een grote vuurwerkshow. De jeugd van Hengevelde zoekt elkaar wel opzoals je ziet op de foto, zelfs tot in Italië! Je ziet hier Merle Keizer, Daphne Blokhorst, Jorg Wegereef, Lisa Wegereef, Lars Escher, Mirthe Escher, Stan Wegdam, Arezina de Vries, Demi Vaanholt en Daan Hummelink”.
Wegdamnieuws roept Hengeveldenaren / Wegdammers op om de dorpsvlag mee op vakantie en je leukste kiekje in te sturen naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar 06-10175105 / 06-30383246! De leukste foto zal tijdens de Jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde door de organisatie worden beloond worden met een leuke attentie. Maar ook met een barbecueschotel voor 4 personen: Aangeboden door Keurslagerij Brummelhuis!
Pagina 1 van 342