Marcherende soldaten, verwoeste gebouwen, de intocht van de bevrijders. Ieder heeft zijn beeld bij de Tweede Wereldoorlog. De meeste mensen anno 2019 kennen het van foto's, een enkele Wegdammer heeft zelf directe herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de bovenstaande foto zien we een zeldzame foto van Hengevelde in de oorlog, Café Veehof wat nu hotel Hof van Twente is werd ook getroffen in deze jaren. Eerder dit jaar plaatsten we al een ('Enkele overleveringen uit de Tweede Wereldoorlog in Hengevelde, Benny Brummelhuis'), waar we enkele van de zeldzame foto's lieten zien. Hoe waardevol zou het zijn voor Hengevelde dat we op Wegdamnieuws nog nooit eerder gepubliceerde foto's van Hengevelde in de oorlog publiceren op deze website? In onze ogen zeer waardevol voor volgende generaties. Vooral nu de generatie de oorlog bewust meemaakte steeds meer begint uit te dunnen is het belangrijk deze foto's veilig te stellen voordat ze stilletjes in containers verdwijnen. Heeft u dus dergelijke foto's op zolder liggen, komt u in een erfenis foto's tegen van Hengevelde in de oorlog of kent u mensen die foto's moeten hebben, geef het door aan redactie@wegdamnieuws.nl. Ook wanneer u niet in staat bent ze te digitaliseren komen we graag bij u langs om daarmee te helpen en desnoods te helpen spitten in oude foto's.

dinsdag, 10 december 2019 10:53

Anja 40 jaar

Vandaag is Anja Blokhorst 40 jaar geworden! Gisteren hebben de vriendinnen volgens traditie een stoel gezet. Namens de vriendinnen en redactie van harte gefeliciteerd!

vrijdag, 06 december 2019 18:28

Nieuwsbrief “Markvelde-Mail” december 2019

Nog een paar weken en dan zit 2019 er al weer op. Sinterklaas staat voor de deur en ook de kerstman hebben we al weer horen rinkelen met z´n arreslee. Maar voor we met z´n allen aan de oliebollen en het vuurwerk gaan, staat er nog weer veel te gebeuren in Markvelde. Hieronder praten we u daarover bij. De afgelopen maand waren er, los van de wekelijkse activiteiten in 't Lammershoes, weinig bijzondere evenementen in Markvelde. En op zich is dat ook wel weer even lekker, een klein beetje rust na de hectische maand oktober. Het klootschiettoernooi op zondag 3 november was helaas niet zo druk bezocht. Het lijkt erop dat de animo voor deze toch traditierijke Twentse sport in Markvelde tanende is. Het organiserende team van enthousiaste liefhebbers gaat zich beraden over de nabije toekomst. Heeft u ideeën voor hen of wilt u zelf gaan klootschieten, meldt u dan bij Marlies Bos of een van de bestuursleden van Markvelds Belang.

Komende activiteiten
De jongelui die de jaarlijkse bloemenverkoop organiseren, staan ook nu weer te trappelen van ongeduld. U zult ze op vrijdagavond 6 december weer langs zien komen. Koopt u ook een grote of kleine kerstster, of een cyclaam? De opbrengst is voor activiteiten t.b.v. de Markveldse jeugd. Iedereen die kan en wil is van harte welkom om op zaterdag 7 december te helpen bij het onderhoud van het schoolplein. Net als afgelopen zomer maken vele handen weer licht werk. Breng uw eigen tuingereedschap mee, en wij zorgen voor de koffie met iets lekkers. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. We beginnen om 09.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Op zaterdagavond 14 december zal ons buurthuis weer omgetoverd zijn in een fraaie kerstsfeer en is het tijd voor de Markveldse kerstavond. Het wordt een avond vol gezelligheid met glühwein, lekkere hapjes en natuurlijk de playback-show. Wie mee wil doen met de playback-show kan zich nog opgeven per mail via het adres secretariaat@markveldsbelang.nl onder vermelding van de namen van de deelnemers en de titel en de artiest van het nummer dat gebracht gaat worden. De traditionele nieuwjaarsreceptie in 't Lammershoes vindt plaats op zondag 5 januari. De organisatie is dit jaar in handen van de groep line-dancers. Ook dit jaar wordt weer het biljarttoernooi om het kampioenschap van Markvelde georganiseerd. Op een aantal avonden in januari kunnen de dames en heren op het groene laken hun krachten weer meten. Opgave hiervoor bij Andre Boswinkel via mail knienboer@gmail.com

De komende twee maanden staan de volgende activiteiten op het programma:
vrijdag 6 december: bloemenverkoop vanaf 18.00 uur kunt u ons verwachten.
zaterdag 7 december: onderhoudsochtend schoolplein vanaf 09.30 uur.
zaterdag 14 december: gezellige kerstavond met playback-show 20.00 uur in 't Lammerhoes.
zondag 5 januari: nieuwjaarsreceptie 11.00 uur in 't Lammershoes biljarttoernooi op nog nader te bepalen avonden in januari

zondag, 08 december 2019 14:11

Kinderfiets gevonden

Bovenstaande kinderfiets is vannacht door een onbekende bij een huis aan de Nieuwstraat neergezet. De rechtmatige eigenaar mag het fietzje ophalen aan de Nieuwstraat 8. 

Sinterklaas, Zwarte Piet, Sinterklaasliedjes, vertrouwde Nederlandse liedjes, pepernoten, speculaas, cadeautjes, gezellige bezoekers en vrolijke muzikanten waren de ingrediënten van Sinterklaascafé de Marke op woensdag, 4 december 2019. Feestelijk verkleedde kinderen die hun Sinterklaascadeautjes ‘kwijt’ waren, waren een leuk extraatje.

De bezoekers van het gezellige en goed gevulde Sinterklaascafé de Marke werden op woensdag, 4 december, in afwachting van de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet, muzikaal vermaakt door een gelegenheidscombinatie van het dameskoor 'De Vrolijke Noot' uit Eibergen en door ondergetekende.

Pagina 1 van 366