zondag 26 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Morgen mogen we weer naar de stembus, maar waar ga je het kruisje zetten? Enig idee wie de Europese lijsttrekker van de VVD is? Niet? Welnu, u bent echt niet de enige, ook niet als u van plan bent om op de VVD te stemmen. 10 Procent van de VVD-stemmers noemde namelijk PvdA’er Frans Timmermans. Slechts 10 procent had het antwoord goed: Tweede Kamerlid Malik Azmani, woonachtig in het Vechtdal. Dat meldt de NOS. De ‘onwetende’ VVD-stemmer is geen uitzondering, ook aanhangers van andere partijen tasten maar al te vaak in het duister, zo blijkt uit onderzoek van I&O research naar de Europese Verkiezingen. Volgens onderzoeker Peter Kanne betekent dat trouwens niet dat de verkiezingen helemaal niet leven “Als het gaat over de grote thema’s, zoals klimaatverandering of migratie, dan verwachten de Nederlandse kiezers wel wat van de EU”. Donderdag 23 mei zijn de Europese verkiezingen.

Vrouw Actief Hengevelde heeft het jaar 2018-2019 afgesloten met een mooi gezellig dagje uit. Het was frisjes, maar de regen bleef uit. Samen heerlijk fietsen richting Diepenheim, daarna over het unieke natuurgebied De Borkeld om vervolgens via Het Landgoed Weldam weer terug te komen in ons Hengevelde. Uiteraard hoort op zo,n dag daar, koffie met gebak en een lunch bij.
Bij ons plaatselijk Hotel Rest. Hof van Twente  kregen de dames een heerlijk diner. 
Onder de muzikale begeleiding van een accordeon bespeeld door Marrie Blanken werden een paar leuke gezellige oud Hollandse liedjes gezongen.
Na afloop werd door voorzitter Erna Ten Thije o/g Boonkkamp, allen een mooie vakantie gewenst en hopend onder goede gezondheid elkaar weer te kunnen begroeten tijdens de openingsavond van het nieuwe seizoen op 17 september a.s.

Kat gevonden (update)

  • dinsdag, 21 mei 2019 13:51

Raskat gevonden. Wit maar zwaar vervuild. Ligt bij een bedrijf aan de Diepenheimsestraat onder de lichtmasten Diepenheimsestraat, ze krijgen de kat nog niet te pakken. 

Update: de kat is dankzij jullie terug bij de eigenaar!

Café 't Kooltje stond dit weekend in het teken van 'Radio Rotonde' de Hengeveldse radiozender die het gehele weekend te beluisteren waren op de 97.00. Van zondag op maandag exact om middernacht kwam er een einde aan vier dagen kneiters van hits met achter de knoppen diverse Hengeveldse zendamateurs die de handen ineen hadden geslagen. Patrick ten Breteler, Ben Groothuis, John Hoestee en Patrick Broshuis draaiden in de jaren 90 onder de naam Radio Cobra op de vaste woensdag avond. Patrick: "Nadat iemand vond dat hij de platen moest jatten kwam er een einde aan deze prachtige tijd. We hebben het er vaak over gehad om nog een keer te draaien met een paar mannen uit die tijd maar daar bleef het ook vaak bij. Totdat Jeffrey bloemen me belde dat ze een weekend wilde draaien bij het kooltje.
Ze vonden het wel leuk dat er een paar mee deden van 'onze tijd'. Ik heb ze (Patrick ten Breteler, Robert Ros en Bertus Martin Hag gebeld en ze waren direct enthousiast. Na al die jaren is het nog steeds mooi om te doen!", besluit Patrick. De zender kijkt terug op een succesvol weekend!

We kunnen terugkijken op een gezellig, sportief en creatief seizoen in Kulturhus de Marke!

Als blijk van waardering voor het geweldige werk dat er verzet is het afgelopen seizoen,
nodigen we graag alle vrijwilligers uit voor een gezellige avond op:
Donderdag 4 juli om 19.30 t/m 23. Kulturhus de Marke.
Onder het genot van een hapje en drankje kunnen we dan het seizoen samen afsluiten.

Graag ontvangen we voor 15 juni a.s. een emailbericht terug of je wel/niet komt i.v.m. de bestelling van het hapjesbuffet.
Dus ook als je niet komt graag even een bericht naar: 

[email protected]  

Mochten we iemand zijn vergeten uit te nodigen, laat het ons dan ook weten!

Tot dan!

Met vriendelijke groeten,
De organisatie

Naar Goor toe? Omrijden geblazen...

  • maandag, 20 mei 2019 12:36

Zoals onlangs al aangekondigd wordt er vanaf vandaag groot onderhoud verricht aan de Hengelerbrug nabij Goor. Dit is de brug die de meeste Hengeveldenaren nemen om naar Goor te gaan of verder. Rijkswaterstaat voert het onderhoud uit net als bij vijftien andere bruggen over het Twente-kanaal. De afsluiting van de Hengelerbrug duurt tot en met vrijdag 21 juni. Omrijden is mogelijk via Ambt-Delden/Wiene of de iets verderop gelegen Weldammerbrug die de in de richting van Diepenheim ligt.

E-bike gestolen

  • zondag, 19 mei 2019 19:30

Zondagmiddag is bovenstaande electrische fiets/e-bike meegenomen bij Ruperts erve in Hengevelde. Het gaat om een Giant twist lite. Als u meer weet graag een mailtje naar de redactie.

Portemonnee verloren (update)

  • zondag, 19 mei 2019 14:20

Zaterdagavond op of nabij de Diepenheimsestraat is een Hengeveldenaar zijn portemonnee verloren. 

(update: De portemonnee is weer terug bij de eigenaar, allen bedankt voor het meedenken)

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren