De Hengeveldse Avond 2018: veelzijdigheid in een kleinschalige, gezellige setting

In november van het vorige jaar deed de Programma- en Publiciteitscommissie van de Zomerfeesten een beroep op de bezoekers van WegdamNieuws.

De Hengeveldse Avond kon wel een impuls gebruiken en via een enquête is gevraagd hoe dit het beste kon worden gedaan. De enquête werd door ruim 400 mensen ingevuld.

Een kort overzicht van de meest in het oog springende resultaten:

- De meeste Hengeveldenaren zien geen meerwaarde in een thema-avond
- De Hengeveldenaar ziet het ook niet zitten om de Hengeveldse Avond in meerdere kleinere tenten op te splitsen.
- Daarnaast wordt er ook niet positief gereageerd op het idee om een spelelement met buurten / groepen aan de avond toe te voegen. Wat wil de Hengeveldenaar dan wel? De voornaamste redenen die worden gegeven voor het bezoeken van de Hengeveldse Avond zijn:
- Het spreken van bekenden - Eén groot feest voor jong en oud
- Muziek: 80’s en 90’s, Rock ‘n Roll en Top-40 muziek.
- En misschien nog wel het belangrijkste: een volle tent!

Met deze resultaten in de hand is het programma voor de Hengeveldse Avond 2018 op vrijdag 15 juni tot stand gekomen. Bart Eshuis vertelt hierover: “Om te zorgen voor een volle, gezellige tent wordt deze dit jaar een stuk kleiner gemaakt en ingericht als een heuse kroeg. De mensen willen graag bekenden spreken en feest vieren met muziek uit alle decennia van de popmuziek. Daar hebben we gehoor aan gegeven. We gaan een reis door te tijd maken; we beginnen om 21.00 uur met Rock en Roll uit de jaren ‘60 met de band Explosion Rockets,

KLIK HIERvoor een impressie.

Daarna bouwen we het op naar dance classics uit de jaren ‘70, ’80 en ’90 met een DJ om vervolgens de band Hottub Heroes de 90/00’s in te laten knallen. Onze eigen Lars sluit het af met muziek van nu! Natuurlijk is er ook gedacht aan de jongere jeugd. Vorig jaar werd er voor het eerst een Teenage Party georganiseerd. De jeugd zit zelf in de organisatie en heeft beloofd dat het dit jaar nog beter wordt dan vorig jaar. De deejays van Vios zijn er uiteraard ook weer bij.