Road 2 BI en Eshuis Accountants en Adviseurs samen sterk

Road 2 BI uit Hengevelde en Eshuis Accountants en Adviseurs met kantoren in Almelo, Enschede en Nijkerk gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder. “Deze vergaande samenwerking heeft alleen maar voordelen”, vertelt Jörgen Peerik, eigenaar van Road 2 BI. “Straks kan ik me veel meer focussen op dat waar ik goed in ben en wat ik het liefst doe. Namelijk schatgraven in data en deze vertalen naar waardevolle stuurinformatie! Organisaties beschikken vaak over een schat aan data waar ze relatief weinig mee doen. Ik bouw operationele dashboards zodat zij, ook op lange termijn, bewust en met een vertrouwd gevoel, kunnen sturen op groei.” Michel Roelofs vertelt namens het dagelijks bestuur van Eshuis Accountants en Adviseurs, dat ook zij blij zijn met de toevoeging van Road 2 BI. “Business Intelligence leidt tot overzicht en waardevolle inzichten. Buitengewoon waardevol voor onszelf én voor onze klanten. De specialistische kennis en ervaring die Jörgen levert kunnen we blijven inkopen, maar veel liever nog bieden we die aan vanuit onze eigen organisatie. Zeker gezien het feit dat we als accountant feiten en cijfers in perspectief van een organisatie willen kunnen plaatsen. Daarnaast brengt Jörgen Peerik ook aanvullende dienstverlening en kennis binnen. Als IT auditor kan Jörgen Peerik de controlepraktijk versterken met IT audit en data analyse kennis.”

BI-tak binnen Eshuis
Al vanaf het moment dat Jörgen Peerik in 2016 zijn bedrijf startte onder de naam Road 2 BI, stond Eshuis als klant vooraan in de rij. “Accountants kijken bij het in kaart brengen van financiën en cijfers vooral terug op de voorbije periode. Wat ik opvallend, en zeer positief vind aan Eshuis, is dat zij ook actief met ondernemers vooruit willen kijken. Tja, en daarvoor heb je kennis van Business Intelligence nodig. Expertise om data te vertalen naar waardevolle informatie. Omdat de samenwerking vanaf dag één goed beviel, bracht  Eshuis mij bij verschillende van haar klanten onder de aandacht. Naast inrichting van dashboards, verzorgde ik bijvoorbeeld data-analyses ter ondersteuning van jaarrekeningcontroles.” Zo vreemd is de vergaande samenwerking van Road 2 BI met Eshuis dus niet. Voor de duidelijkheid geeft Jörgen Peerik aan dat Road 2 BI een aparte BV blijft. “Powered bij Eshuis zou je kunnen zeggen. We passen heel goed bij elkaar, zijn nuchtere, lange termijndenkers en we versterken elkaars dienstverlening.”

Ondernemend en ambitieus
Dat Jörgen Peerik ervoor kiest om zijn bedrijf Road 2 BI toe te voegen aan Eshuis Accountants en Adviseurs doet vermoeden dat hij zijn ondernemersjas aan de wilgen hangt. “Niets is minder waar”, lacht hij. “In deze nieuwe constructie, waarin ik volop aan de slag kan met kansen die voorliggen, komen mijn skills voor ondernemerschap zeer goed van pas. Bij Eshuis werken circa 140 professionals. Het is een rijdende trein waar ik instap en samen hebben we mooie ambities. Binnen Eshuis ga ik een nieuwe afdeling opzetten die, en dat zal geen verrassing zijn, Road 2 BI gaat heten. Deze afdeling staat straks ten dienste van de interne organisatie van Eshuis Accountants, én van onze klanten.” Jörgen Peerik pakt er even een schema bij om zijn plannen duidelijk te maken. “Samen staan we voor multidisciplinaire uitbreiding van ons aanbod. Het digitaliseren en optimaliseren van processen en het bouwen van dashboards is belangrijk voor zowel interne als externe dienstverlening; voor IT auditing, accountancy en het maken van financiële prognoses, maar ook voor het gefundeerd geven van fiscale en bedrijfsmatige adviezen. Zo’n afdeling ga ik niet in m’n eentje draaien. Ik ben al goede medewerkers aan het werven. Binnen nu en drie jaar verwacht ik dat Road 2 BI binnen Eshuis gaat groeien naar acht professionals. Dus ik kom graag in contact met BI-specialisten die een bedrijfskundige en/of technische achtergrond hebben.”

Contact
Meer informatie over Road 2 BI en Eshuis Accountants en Adviseurs vindt u online. Of neem contact op met Jörgen Peerik, M: 06 300 290 78 | info@road2bi.nl | https://www.road2bi.nl | https://www.eshuis.com   

Tekst;