zondag 26 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Zondag 19 mei was Ignaat Brummelhuis uit Hengevelde te gast in het programma Portret van Hofstreek FM.

KLIK HIER om het interview terug te luisteren.

De uitzending was 11.00 uur tot 12.00 uur en werd maandagavond 20 mei herhaald van 20.00 uur tot 21.00 uur. De presentatie was in handen van Henk Klooster en de techniek werd verzorgd Gerben Klein Nagelvoort.

Dit jaar viert de familie Brummelhuis het 50-jarig bestaan van de slagerij en keurslager zijn ze vanaf 2007.

"Een indrukwekkende kennismaking met een enthousiaste topondernemer uit mijn eigen Hengevelde", zo omschrijft CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde het werkbezoek dat ze met CDA-statenlid Ben Eshuis en CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg (portefeuillehouder beveiliging Regio Twente) op vrijdag bracht aan het snel groeiende Ter Doest Beveiliging B.V.  "Wij zijn trots op gewortelde ondernemers als Stephan ter Doest en zijn vrouw Evelien. Zij zorgen voor werkgelegenheid en leefbaarheid in dorpen. Het MKB is de ruggegraat van onze economie", zegt Schreijer-Pierik. 

Gisterenavond waren zo'n 30 ondernemers uit Hengevelde van de SIO (Samen in Ondernemen) te gast bij IKEA in Hengelo. Na aankomst met een lekkere kop koffie of thee ontving storemanager Patrick Leussink het gezelschap in de presentatieruimte. Patrick werkte enkele jaren in de vestiging van IKEA in Amsterdam waardoor hij haarfijn de verschillen kon uitleggen tussen consumenten in het westen van het land en in Hengelo. Zo werd in Amsterdam veel de winkel bezocht, maar online besteld aangezien men daar geen 'aanhanger van de buurman' kon lenen, op zes verdiepingen hoog woont en het gemiddelde aantal auto's per huishoudens veel lager lag dan hier in Twente. Herkenbare voorbeelden voor de Hengeveldse ondernemers die er ook zakelijk het een en ander van konden opsteken. Zo werd verteld over de manier van leidinggeven waarin alle medewerkers, in welke functie dan ook dezelfde kleding dragen en allen een stem hebben binnen het bedrijf over hoe de toekomst van de onderneming eruit moet zien. Maar ook een belangrijke issues als winst en omzet kwamen ter sprake, waaronder het 'IKEA-ontbijt' dat slechts 1 euro kost. Hoe kan dat uit? Heel simpel, massa is kassa. Alleen al in Hengelo komen zo'n 1100 mensen per dag ontbijten, met pieken op de zaterdag en zondag. De marges liggen veel lager dan bij een andere horeca-gelegenheid, maar het is ook een stukje beleving van het 'IKEA-concept'. Maar in de succesformule speelt ook het feit mee dat IKEA wereldwijd eigen bossen heeft om hout te produceren waardoor de zelfregie aanwezig blijft en ook verrtrekt vanuit het idee een assortiment woninginrichtingsproducten aan te bieden die voor veel mensen betaalbaar zijn. Al met al een leerzaam bezoek waar eenieder wellicht wat van kan leren. Hieronder enkele foto's.

Vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei is het weer zover, Coop Hengevelde organiseert voor de 2e keer de 'Plantjesmarkt'.  Vanaf ongeveer 09:00 (op vrijdag en zaterdag) zullen zij in een tent voor de winkel diverse perk-, hang- en terrasplanten verkopen. Planten kunnen per stuk gekocht worden, maar ook per 2/4 stuks met een leuke korting. Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs, de koffie staat klaar! Voor de plantjesmarkt geldt op=op. Voor de kinderen geldt: bij aankoop van een klein perkplantje gratis een eigen bloempotje versieren (met cadeauverpakking)!
Hieronder een impressie van het aanbod dat Coop Hengevelde voor u heeft:

Yess opent haar deuren

  • donderdag, 02 mei 2019 05:37
Gijs Pierik: ”De laatste twee dagen is er met man en macht geklust aan de eetsalon om het een nieuwe uitstraling te geven. En het resultaat mag er zijn! Vanaf vandaag zijn wij iedere dag vanaf 12 uur geopend, behalve op dinsdag. Behalve het interieur heeft ook de menukaart een verandering ondergaan, Jessica Lentelink:

”We hebben een eigen draai aan de menukaart gegeven door onder andere tosti’s, panini’s en een zundapp burger toe te voegen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje en een hapje te nemen in de nieuw ingerichte eetsalon Yess. Om goed te beginnen hebben we tot en met aanstaande zondag iedere dag een nieuwe openingsactie! Zie bij lees meer samen met enkele foto's van de opening. Tot snel!

Van 1 mei tot en met 26 mei 2019 organiseert De VriesVers Keuken voor de 9e keer op rij haar landelijke campagne onder de naam VriesVerstival, met onder andere een loterij met prachtige prijzen voor consumenten, waaronder 2 x 1 minuut gratis winkelen (andere prijzen zie afbeelding hieronder!). Coop Hengevelde doet ook mee om de hoofdprijs, en kan uw stem goed gebruiken. Eind januari van dit jaar werd Coop Hengevelde al uitgeroepen tot 4e beste Coop van Nederland. Nu gaan ze voor de volgende prijs! Hoe kunt u stemmen en kans maken op prijzen? Lees het hieronder:

Vanaf vandaag 1 mei 2019 is het officieel, maar in de praktijk kwam er afgelopen zondag een eind aan meer dan 100 jaar Assink horecageschiedenis, café Assink begon al in 1916.  Leonie Assink van eetsalon Leo’s gaat een bed & breakfast overnemen aan de Kleidijk in Diepenheim. Hieronder het verhaal van Leonie zelf, over haar afscheid, ze blikt terug maar ook vooruit:
“Zondag was mijn laatste dag, de laatste dag van Eetsalon Leo’s. Ik ging best emotioneel en met buikpijn op de fiets naar Hengevelde. Daar aangekomen was alles leuk versierd en dat is toch een heel mooi aankomen. Die dag zijn mensen speciaal voor mij bij de eetsalon geweest en dat vond ik echt fantastisch! Dat doet je zo ontzettend goed. Extra speciaal voor mij was toch echt wel de aankomst van mijn trekkerjongens. Deze groep jongens uit omgeving Markvelde, komt vanaf het begin elke zondag bij mij (de kater weg-) eten. Ik heb altijd zo om, maar ook met ze gelachen! (Foto zie bij lees meer)

Ben je ondernemer in Twente, is jouw tijd kostbaar en hou je daarom van resultaatgericht netwerken? Kom dan eens kennismaken met B2B Twente. “We houden korte bedrijfs-presentaties, ofwel; ‘elevator pitches’, en stellen gerichte zoekvragen.
Resultaatgericht netwerken
De leden van B2B Twente komen elke woensdag bij elkaar. Om even bij te praten, maar ook om resultaatgericht met elkaar aan de slag te gaan. Ik leg het uit”, glimlacht de voorzitter. “Tijdens een reguliere bijeenkomst houdt elk lid een 60-secondenpresentatie, ofwel; een ‘elevatorpitch’. Daarin geeft hij aan wat zijn product of dienst onderscheidt en hij sluit af met de naam van een ondernemer bij wie hij graag aan tafel komt. Leden bevelen elkaar aan bij relaties in hun eigen zakelijke netwerk. Het idee van wekelijks netwerken in de ochtend is niet nieuw. “Maar anders dan vergelijkbare netwerkgroepen, ontbijten we thuis en beginnen we in Beckum om 9.00 uur. Onder het genot van een kop koffie gaan we meteen voortvarend aan de slag. Bovendien houdt B2B Twente de netwerkkosten laag.”
 

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren