W.V.V.’34 moet onnodig billenknijpen in de slotfase

W.V.V.’34 heeft middels een 2-1 thuisoverwinning tegen Reutum de ongeslagen status weten te behouden en klimt daarmee naar de 2e plek op de ranglijst na 5 wedstrijden. Wouter Horstink:”De eerste helft was erg goed van onze kant waarbij we wederom meer hadden moeten scoren. De 2e helft was slecht, een totaal andere helft. Maar over het geheel gezien wel terecht gewonnen!”
Het was wederom Wouter Horstink die net als afgelopen zondag in de eerste minuut tot scoren wist te komen. Lars Aarnink werd op rechts diep gestuurd die aanvoerder Gijs Pierik in het 16 metergebied wist te vinden. Zijn ogenschijnlijk houdbare schot werd losgelaten en goudhaantje Wouter Horstink was er als de kippen bij om de bal van dichtbij in het dak van het doel te jagen.  Het duurde tot de 42e minuut voordat Horstink wederom toesloeg voor zij 6e treffer van dit seizoen. Met de rug naar het doel werd hij van achteren ten val gebracht en de leidsman wees onberispelijk naar de stip. Horstink tartte iedere voetbalwet door het buitenkansje zelf te nemen maar dat bleek een koud kunstje en de ruststand werd op 2-0 gezet. (KLIK HIER)

Billenknijpen in de slotfase

Na rust was het verwachtingspatroon dat de gasten van meet af aan zouden aandringen maar niets bleek minder waar. WVV gaf weinig weg en Reutum leek het wel goed te vinden zo.

WVV leek daarmee op weg naar een simpele 2-0 overwinning tot de meest opvallende inschattingsfout van de scheidsrechter van deze middag. Vriend en vijand was het er over eens dat centrale verdediger Tom Brummelhuis de bal speelde maar als daar 1 persoon anders over denkt kan de bal zo maar op 11 meter belanden.  Al kun je je afvragen of je op dat moment het duel op die manier in moet gaan tegen een speler met de rug naar het doel, maar dat geheel terzijde. Zo werd het toch nog onnodig billenknijpen in de slotfase.
Vv Reutum speelde in de laatste 8 minuten opportunistisch waarbij zelfs de keeper in het vijandelijke 16 metergebied verscheen. Echt grote problemen leverde het niet op alhoewel keeper Tom Pierik zich nog wel enkele keren wist te onderscheiden middels goede reddingen.

Joost ten Heggeler en Randy Smit voor het vak P........van WVV!

Op papier is WVV nu titelkandidaat! Klopt dat na de wedstrijd van vandaag?
Remi Leferink: “Vandaag op zich een stabiel potje gevoetbald met mekaar. Het was niet onze beste wedstrijd maar we kwamen toch redelijk eenvoudig met 2-0 voor. De tweede helft was moeizaam, desondanks hebben we niet veel weggegeven. In het laatste kwartier was inderdaad billenknijpen door een cadeautje van de scheids, Tom Brummelhuis verdedigde goed, maar de scheidsrechter schatte de situatie verkeerd in. De punten mooi binnengehaald met het team, op naar volgende week! Titelaspiraties hebben wij niet hoor!”