zaterdag, 14 september 2019 21:48

Mike te Wierik onderuit in Venlo: "Ongelofelijk dat je verliest"

Geschreven door

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo onnodig met 2-1 verloren. Vlak voor tijd profiteerde Linthorst van wanorde in de Groningse defensie door een corner volledig ongedekt binnen te schieten. Aanvoerder Mike te Wierik hierover: "Als er een moest winnen dan waren wij dat. Maar toch staan we weer aan de verkeerde kant van de score en dat is pijnlijk. Ik vind het ongelofelijk dat we verliezen hier vandaag. Bij de twee goals moeten we gewoon beter verdedigen. Het is een pijnlijke constatering. In het begin was het voetbal goed en dat werd later wat minder, maar ongelofelijk dat je dan verliest."

Yeboah schoot de thuisploeg op voorsprong, Hrustic maakte op slag van rust schitterend gelijk. Groningen kreeg via Hrustic kansen op een voorsprong, maar VVV-doelman Kirschbaum tikte onder andere zijn vrije bal op de paal. In de slotfase kreeg de FC dus alsnog een nederlaag aangesmeerd.

Slordig VVV

In de tweede helft slaagden de gasten er niet in om te profiteren van het slordige spel van de Limburgers. Er was wel een veldoverwicht, maar dit werd niet uitgedrukt in doelpunten.
Alles moest van Hrustic komen want de rest van de spelers van de FC werden niet gevaarlijke genoeg in het strafschopgebied.

Goal Yeboah

Na een gelijkopgaande openingsfase zorgde Yeboah in de 12e minuut voor het eerste doelpunt. Een verkeerde inschatting van Warmerdam zorgde ervoor dat buitenspel opgeheven werd. De aanvaller van VVV sprintte richting Padt en passeerde de doelman van de gasten.

Meer balbezit

Groningen had daarna meer balbezit, maar wist geen kansen af te dwingen. Op slag van rust kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Hrustic kreeg de bal aangespeeld van de sterke Ahmed El Messaoudi.

Schitterende uithaal

De aanvallende middenvelder nam de bal goed aan, kijk even op en zag dat Kirschbaum te ver voor zijn doel stond. Met een schitterende uithaal wist hij de keeper van VVV te verschalken.

Mislukte seizoensstart

Net toen Groningen toch met een punt naar huis leek te gaan ging het alsnog mis. Hierdoor is de seizoensstart van de ploeg van coach Danny Buijs mislukt, ook getuige de nu..plaats met..vier punten uit vijf duels. Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

 
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.