woensdag, 24 april 2019 22:42

Mike beleeft unicum in Zwolle, maandag op herhaling

Geschreven door

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof heeft woensdagavond het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen na 56 minuten spel moeten staken. Vanwege de bliksemschichten en hoosbuien kon de veiligheid van spelers en publiek niet meer gegarandeerd worden. Je eerste gestaakte wedstrijd in het betaalde voetbal Mike?” Ja, helemaal gestaakt wel. Vorig seizoen tegen Roda JC uit sneeuwde het en werd het tijdelijk stil gelegd maar deze wedstrijd werd wel weer hervat”.
De wedstrijd leek onder controle in de eerste helft... ‘sloapert’ of niet? Knijpt veel te laat naar binnen:

“Ja, het eerste half uur speelden we prima. Het laatste kwartiertje voor rust hadden we het iets lastiger maar gelukkig gingen we met 0-1 de rust in. Dan komen we echt heel slecht uit de kleedkamer dat mag gewoon niet gebeuren en dan valt de 1-1. Krijgen ze nog een kans op de 2-1. Maar daarna herpakten we ons en maakten we een goede goal met Gladon”.

zwolle

Het restant van de wedstrijd wordt op maandag 29 april uitgespeeld om 20.00 uur in Zwolle. Dan dus de hervatting bij een 1-2 voorsprong voor FC Groningen. Paul Gladon zette vlak voordat het duel gestaakt werd in de 56e minuut de FC weer op voorsprong na de gelijkmaker van Thy. Meteen daarna ging er een kruis over de rest van de wedstrijd.

Supporters bedanken
De spelers van FC Groningen zijn nog naar het uitvak toegegaan om de meegereisde supporters te bedanken. Later volgden de spelers van PEC hun voorbeeld en verliet het publiek het stadion.

Reactie Hans Nijland
'Het zal gek zijn om het van dit duel uit te spelen', aldus de algemeen directeur van FC Groningen. 'Maar volkomen terecht natuurlijk. Ik lag vroeger thuis bij de eerste bliksemschicht al onder de bank. Er staan nog 35 minuten op het programma met onze 2-1 voorsprong'.

Reactie Buijs
FC Groningen-trainer Danny Buijs liet weten dat hij dit nog nooit had meegemaakt. 'Wel dat het stil ligt, maar niet dat het ook definitief gestaakt wordt. Het is dan afwachten. De KNVB heeft ons, trainers, bestuursleden, directie toen bij elkaar geroepen met drie opties: duel wordt helemaal overgespeeld, twee je gaat verder met 1-2 of drie dit is de einduitslag. Natuurlijk wil ik het liefst optie drie haha, maar daar gaat Zwolle niet mee akkoord uiteraard. We zetten nu in op optie twee'.

Goal van Sierhuis
Later werd bekend dat het ook definitief optie twee is geworden. Kaj Sierhuis opende de score in Zwolle. 'Ja lekker om weer te scoren, dat is natuurlijk belangrijk voor een spits', aldus Sierhuis.

Op herhaling
Paul Gladon vulde hem meteen aan. 'Met een prachtige assist van Doan', lachte Gladon. 'We begonnen heel slecht aan de tweede helft, maar gelukkig kon ik de ploeg weer op voorsprong zetten na een goede loopactie van Kaj die twee mensen meetrok. Ik kreeg de bal van Memisevic en kon uithalen. Nu gaan we aanstaande maandag op herhaling, tot dan!', besluit Gladon.

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2019 22:49
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.