donderdag 18 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Te Wierik verslaat ADO Den Haag: "Het kan snel gaan!"

  • zondag, 17 maart 2019 18:59
  • Geschreven door 

FC Groningen heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen in eigen stadion. ADO Den Haag werd met 1-0 verslagen dankzij een eigen doelpunt van Lex Immers. Mike te Wierik hierover: "ADO van het kastje naar de muur getikt, dus een terechte overwinning. Het was geen beste wedstrijd, maar ik ben wel heel blij met de drie punten. Ik denk dat we niet veel weg geven, dat is het belangrijkste. Als je continue niet goed speelt dan ga je niet winnen, dan houdt het geluk een keer op. Ik denk dat het geen geluk is dat we zovaak de nul houden." Door de overwinning komen de Groningers op 35 punten. Mike: "Ja, het kan snel gaan. Dat is lekker en nu moeten we door!". Beide ploegen gooiden veel strijd in het duel. Scheidsrechter Dennis Higler deelde zeven gele kaarten uit.

In de 34e minuut kwam de bal uit een corner van Iliass Bel Hassani via het hoofd van Kaj Sierhuis op de arm van Immers. De middenvelder van ADO zag met afgrijzen dat doelman Robert Zwinkels geen redding wist te brengen.

Opstootje

Na de 1-0 werd de wedstrijd agressiever. Bij een opstootje kregen Abdenasser El Khayati en Deyovaisio Zeefuik geel. Daarvoor was ADO-verdediger Dion Malone hetzelfde overkomen. Wilfried Kanon (ADO) werd later ook bestraft met geel. Net als de Groningen-spelers Ludovit Reis, Mimoun Mahi en Sierhuis.

Playoffs

Groningen kent vooralsnog een uitstekend 2019 waarin het al 20 punten verzamelde. In de gehele eerste seizoenshelft kwam de ploeg van trainer Danny Buijs maar tot 15 punten. Groningen is daardoor opgeklommen naar de achtste plaats in de eredivisie en de playoffs komen steeds meer in handbereik.

ADO verloor voor de derde keer op rij en het gat met de nummer zestien De Graafschap is nog maar drie punten.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren