W.V.V.’34 verliest met 1-0 van NEO na hectische slotfase

W.V.V.’34 heeft vandaag een nederlaag geleden. Uit in Borne werd er met 1-0 verloren van NEO. Deze stand was bij rust al bereikt en op dat moment ook een terechte score. Vanaf de eerste minuut was zichtbaar dat NEO eigenlijk geen zwakke schakels in het team kent en het team voetballend net iets beter was dan de gasten uit Hengevelde. In het eerste kwartier kon W.V.V.’34 voetballend nog redelijk meekomen met de heren in het zwartwit, maar bij vlagen was het goed te zien waarom NEO meedoet in de bovenste regionen van de 3e klasse. In de 37e minuut was het verzet dat Hengevelde bood op dat moment even gebroken. Een nette actie op rechtsvoor leverde een lage voorzet op die onberispelijk werd afgewerkt, 1-0.

Na rust leek de ploeg van Roy Workel er een schepje bovenop te doen. Vooral de goed voetballende Randy Smit, die beloond was met een basisplaats, was een plaag voor de Bornse verdediging. De Hengeveldenaren kregen enkele kansjes en meenden nog recht te hebben op een penalty. Dit feest ging echter niet door want leidsman Arnoldus zag er niets in. Dat was het eerste opvallende moment, want de scheidsrechter kreeg later nog veel meer op zijn dak. Eerst was het NEO dat enkele malen boos was op hem toen Joost ten Heggeler enkele forse overtredingen maakte en geen geel kreeg. In de 80e minuut gaf hij Mahmoud Jaafil een gele kaart omdat hij de tegenstander een hand wilde geven. Opvallend genoeg was dat geel waard in de ogen van de arbiter. Toen Mahmoud hierop reageerde door te zeggen ‘flapdrol’ kreeg hij nogmaals geel en kon de buitenspeler inrukken.
W.V.V.’34 had vanaf dat moment een man minder en leek hierdoor kansloos om nog te scoren. Toch bleek niets minder waar, het werd nog regelmatig heel gevaarlijk voor het doel van NEO.

De ruimtes werden zeer groot en dat leverde in een tegenaanval een '3 tegen 2-situatie' op voor NEO vlak voor het doel van Kevin Smit. Ze speelden het keurig uit en scoorden 2-0, totdat Marcel Keizer de vlag opstak. De supporters en spelers van NEO waren woest, maar moesten snel door want in de 7 minuten blessuretijd deden de gasten er alles aan om nog gelijk te maken. Met handen en voeten werden de Hengeveldse spelers tegengehouden, hetgeen nog enkele kaarten opleverde. Het mocht niet baten voor Roy Workel en zijn ploeg,  het doelpunt viel niet. NEO kon opgelucht adem halen en W.V.V.’34 moest de meerdere erkennen in de grote club uit Borne die aansluiting houdt bij de subtop.

Gijs Brummelhuis mocht invallen na een week afwezig te zijn geweest, hij was op ski-vakantie en werd vandaag aangemoedigd door zijn ouders