WVV’34 wint in Beckum, maar is nog geen kampioen

WVV'34 heeft vandaag de uitwedstrijd tegen buurman TVO uit Beckum met 1-3 gewonnen. De openingsfase van het duel was relatief rustig, beide ploegen waren mede door het stroeve veld niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Kleine kansjes van Tom ten Breteler (schieten uit de draai) en een schot van de thuisploeg waren de enige noemenswaardige momenten aan het begin. Hoogstaand was het spel dan ook niet. In de 42e was het de gevreesde spits Jorn van Laar die zijn waarde liet zien. Hij legde aan van zo'n 25 meter en zag zijn schot van richting worden veranderd. Wouter Assink was kansloos en de 1-0 stond op het scorebord. Lang kon TVO niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het topscorer van competitie Tom ten Breteler die alert was op een afgeslagen bal. Hij schoof de bal langs de doelman, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust moest WVV'34 een tandje bijschakelen, en dat deed het ook. De altijd fanatieke Lars Aarnink was het eindstation van een mooie aanval waardoor WVV'34 voor het eerst vandaag op voorsprong stond. De frustraties bij TVO liepen vooral na rust regelmatig op, zo ook bij Jorn van Laar. Waar hij eerder in het duel nog een positieve rol vervulde met zijn doelpunt had hij nu een negatieven hoofdrol. Hij trapte na op de sterk spelende Remi Leferink en kreeg direct de rode kaart.
Aangezien GFC met 0-2 voor stond wisten de heren op het veld dat ondanks een mogelijke overwinning het kampioensfeest uitgesteld moest worden tot donderdag. Desondanks bleef het druk houden op de Beckumse verdediging en ging op jacht naar de 3-1. Ondertussen had Hamoudi Jaafil een opstootje gehad met zijn directe tegenstander waardoor beiden een gele kaart kregen. Roy Workel nam geen risico met het oog op de wedstrijd van donderdag en haalde Hamoudi naar de kant. Die was zichtbaar teleurgesteld, maar achteraf gezien was de wissel een juiste keuze. Mahmoud viel namelijk sterk in en profiteerde van een te korte terugkopbal van een TVO'er. Eén op één met de doelman faalde hij niet, hij schoot WVV'34 naar veilige haven. 3-1.
TVO wist dat het gespeeld was en kon het laatste deel van de wedstrijd alleen maar hopen dat het geen grote uitslag werd, en dat gebeurde ook niet. WVV'34 kan zich opmaken voor donderdag met een nagenoeg fitte selectie. De enige speler voor wie het einde seizoen is, is Bas Assink. Hij kampt het hele seizoen al met een blessure aan zijn voet/wreef en het doorspelen hiermee heeft zijn tol geëist. Einde seizoen voor Bas, die donderdag wel fit genoeg is om op de kampioenswagen te stappen. Heren succes!

De 1-0 van Jorn van Laar