WVV’34 – vv Bentelo: ‘Wedstrijd van het jaar’

De laatste ontmoeting tussen de buurmannen stamt van donderdag 23 april 2009, het jaar dat WVV voor het eerst in haar bestaan promoveerde naar de 3e klasse. De Hengeveldenaren wonnen die wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Hamoudi Jaafil.  Vanaf 11 uur staat er op sportpark Rupertserve in Hengevelde een snackkar met voortreffelijke broodjes kipburger, bakjes kipsaté en kipcorn. Die maken enkele leden van het Alpe d’Huzes (KWF) team ‘Pierik-Niehoes’ graag voor u klaar. Al weken is het een drukte van belang op diverse sociale media. In beide dorpen leeft de wedstrijd als nooit tevoren, advies voor de supporters van beide kanten is dan ook: Kom op tijd! WVV’34 trainer Roy Workel: ”De derby zal voor de spelers wel een interessant potje worden! Veel spandoeken en vuurwerk. Heb al gelezen op de site van Bentelo dat dit voor hun de wedstrijd van het jaar zal zijn! We hebben nog 2 wedstrijden tot de winterstop en willen de lijn graag goed doortrekken. Wedstrijd tegen Bentelo zal ook andere dingen van de jongens gevraagd worden. We zijn er klaar voor iedereen is fit en hopen dat de 3 punten gewoon in Hengevelde blijven.
Hieronder een flink aantal reactie van trainers en spelers van beide kampen over hoe ze tegen de derby aankijken:

Zondag een bijzonder potje! Hoe kijk jij tegen deze wedstrijd aan? Waar liggen jullie mogelijkheden denk je?

Trainer vv Bentelo Wim Peters: ”Zeker bijzonder, maar ook mooi. Lang geleden dat deze derby gespeeld is in competitieverband, wij zien er naar uit! WVV en Bentelo zijn beide nieuw in de 4e klasse. Wij moeten een topdag hebben voor een goed resultaat. Wij gaan uiteraard ons best doen zo vlak voor de winterstop”.

Keeper WVV’34 Wouter Assink: Zeker een bijzonder potje! Deze twee wedstrijden heb ik wel omcirkelt op de kalender! Ga er maar van uit dat Bentelo met het mes tussen de tanden speelt, dus we moeten zorgen dat we super scherp zijn en als we dan ons eigen spel spelen zie ik wel mogelijkheden. Gewoon d’r an daar begint het mee!”

VV Bentelo Michel Vonder: “Ik kijk zeker uit naar deze ontmoeting zondag! We zijn zeker de mindere zondag gezien de stand op de ranglijst. Maar dit zijn wedstrijden op zich. Daarom kunnen wij vrijuit voetballen, we kunnen alleen maar winnen. En ik hoop dat we als team een top prestatie neer kunnen zetten met hard werken. En met uitbraken kunnen schoren en het Hengevelde moeilijk kunnen maken”.

WVV’34 Bas Assink: “Zondag na een lange tijd weer voor de competitie tegen Bentelo. Het zal een wedstrijd worden waar de vorm van de dag een rol zal spelen. We moeten zorgen dat we op dezelfde voet verder gaan en ons eigen spel moeten proberen te spelen. Ook eerst nog maar even afwachten of de weergoden ons niet in de steek laten”.
Wat voor gevoel geeft deze wedstrijd jou?
Bas Assink: “Niet zo heel veel meer dan andere wedstrijden. Er zal meer publiek zijn als anders dat is alleen maar mooi!”

Een veelbesproken moment in 2009, wel of geen doelpunt, de goal is destijds niet toegekend

Maarten Smit: “Inderdaad mooi potje! Wordt zware dobber voor ons. WVV is het sterkere team maar het is en blijft een derby waarin andere wetten gelden. Hopelijk kunnen we verrassen. Tot zondag! als de weersomstandigheden het toelaten”.

WVV’34 Gijs Pierik: ”Zeker een bijzonder potje. Voor mij en de meesten de eerste keer tegen Bentelo in competitieverband als speler van het 1e. Er zijn veel derby's dit jaar, maar dit is wel de derby die het meest leeft bij iedereen in Hengevelde en Bentelo. We hebben momenteel een aardige reeks neergezet, die we natuurlijk voort willen zetten. We hebben nog twee belangrijke wedstrijden staan voor de winterstop. Ik heb geen idee hoe Bentelo speelt zondag, maar ik denk als wij hetzelfde spelen als de laatste thuiswedstrijden dat we een goed resultaat moeten kunnen behalen. Ik heb er in ieder geval zin in!”

De groep die het in 2009 voor de Hengeveldenaren deed was:

Rob Doeschot – Rik Jannink – Thijs ter Huurne – Roy Tuinte – Joost Assink – Roy Workel – Jos ter Huurne – Joost de Witte – Thijs ter Huurne – Maurice Workel – Tom ten Breteler Wissels waren Thijs Rupert – Erwin Rouwler – Wouter Assink – Rik Scholten
Pupil van de week was Mart Zendman
Grensrechter was Bennie Barink
Basisspelers Hylke Kiezenbrink en Bas Assink waren geblesseerd Hieronder de wedstrijdverslagen van beide partijen in 2009

Het verslag destijds van Wegdamse zijde:

Het weer was goed, een redelijk bespeelbaar veld en enkele honderden supporters langs de lijn. Dit alles moest leiden tot een boeiende pot voetbal op het Rupertserve!! De eerste helft begon aan beide kanten wisselvallig. Er werden over het hele veld veel duels uitgevochten (zelfs de trainer moest er aan geloven). WVV hanteerde te veel de lange bal waardoor er van echt goed voetbal geen sprake was. Bentelo was in de eerste helft de bovenliggende partij en zodoende kreeg Bentelo ook enkele mogelijkheden om de score te openen. WVV kwam niet verder dan enkele cornerballen, die simpel verdedigd konden worden door de Bentelose defensie.

De tweede helft ging beter. WVV kwam iets meer aan het voetballen, en zette Bentelo vast op eigen helft. Na ongeveer een kwartier spelen was daar de eerste kans voor Tom, maar hij raakte via de keeper jammer genoeg de paal. Niet veel later was er op links een goede combinatie tussen Thijs en Roy, waardoor Roy zich mooi vrij speelde en zo de bal voor kon zetten. De bal werd tot twee keer toe niet goed verwerkt door de verdediging van Bentelo, waardoor hij bij Hamoudi voor de voeten kwam en die wist er wel raad mee: 1-0!!! Vijf minuten na de 1-0 werd er een diepe bal verstuurd richting onze spitsen, Tom geloofde erin en ging erachteraan. Hij kopte de bal over de uitgekomen keeper heen in de goal!! Doelpunt zou je zeggen!!! De bal was over de lijn maar dit werd jammer genoeg niet waargenomen door de overigens goed leidende scheidsrechter.

Bentelo leek van slag maar gaf absoluut niet op. Ze gingen druk op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de spanning in de wedstrijd alleen maar toenam. Zo’n 5 minuten voor het einde schoot Bentelo nog een keer verwoestend op de goal van WVV, maar Rob tikte de bal weg uit de kruising. Zodoende bleef het 1-0 en de drie punten voor WVV waren veilig.

Na de wedstrijd werden we nog getrakteerd door de matchwinner. We kregen een lekker broodje schaap aangeboden, grote klasse!!! En het was nog lang gezellig in de kantine.

Aanstaande zondag spelen we thuis tegen Omhoog. De wedstrijd begint om 14.00 uur. We hopen op veel steun van ons trouwe publiek, tot zondag! (1-2 nederlaag red.)

Verslag Bentelo

Competitie : WVV '34 - Bentelo vv WVV ’34 1 – Bentelo 1: 1-0: Vorige week donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen de buren uit Hengevelde op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Hengevelde kon zich bij winst opmaken voor het kampioenschap en Bentelo kon de handhaving definitief veilig spelen. De eerste helft was voor de gasten uit Bentelo. De koploper werd ver terug gedrongen op eigen veld en met enkele scrimmages was Bentelo gevaarlijk voor het doel. Het geluk lag echter bij de koploper dat de ruststand nog bij 0-0 bleef. De tweede helft kreeg Bentelo het moeilijker. WVV ging beter voetballen en kon druk uitoefenen op het Bentelose doel. In de 60e minuut wisten de gastheren de scoren ook te openen. Slecht verdedigend werk aan Bentelose zijde leverde een niet te missen kans op voor de centrale middenvelder van WVV. In het vervolg probeerde Bentelo nog wel de gelijkmaker te forceren maar echte kansen heeft dit nooit opgeleverd, waardoor Bentelo nog steeds niet 100% zeker is van lijfsbehoud.