zondag 15 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tom Brummelhuis wint met Excelsior'31 en is koploper

  • maandag, 09 oktober 2017 11:25
  • Geschreven door 

Basisspeler Tom Brummelhuis heeft met het Rijssense Excelsior’31 opnieuw gewonnen. De verdediger pakte in het met 3-1 gewonnen duel wel een gele kaart. In de  beginfase tussen de nummer 1 en 2 van de Hoofdklasse B deed Hakim Ezafzafi in positieve en negatieve zin van zich spreken. In de 5e minuut toonde hij zijn gretigheid door van grote afstand de voor zijn doel staande Berkum-doelman Van Hoof onder vuur te nemen. Tien minuten daarna leidde hij bijna een tegendoelpunt in. Hij speelde de bal terug en gaf daarmee onbedoeld Johnson Bacuna de kans op glorie. Na knap ingrijpen van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier en onbegrijpelijk affluiten vanwege buitenspel was de kans voor Berkum verkeken.

Wat steeds duidelijker werd, was dat Excelsior'31 de betere van de twee was. Voorin werden er vlotte combinaties opgezet. Berkum kon alleen maar volgen en had het geluk dat de onderlinge afstemming aan de zijde van Excelsior'31 nog niet goed genoeg was.

De 1-0 voorsprong in de 19e minuut was een gevolg van het snelle verplaatsen van de bal. Berkum moest meer en meer ruimte aan Excelsior'31 laten. De vrijstaande Boy Boeloerditi werd op een meter of 20 van het doel aangespeeld. Hij maakte optimaal gebruik van de ruimte en liet weer eens zien over een uitstekend afstandsschot te beschikken. De middenvelder schoot buiten bereik van Van Hoof binnen in de rechter onderhoek.

De roodwitten gingen op jacht naar een tweede doelpunt, maar moesten beducht zijn op de tegenaanval. Johnson Bacuna bleek iemand om rekening mee te houden, maar kreeg weinig bijval van zijn teamgenoten. Er werd goed en sober verdedigd door Excelsior'31.

Vlak voor rust beloonde Excelsior'31 zichzelf met een tweede treffer. Hielke Penterman kopte een voorzet van Mirko Zwiers diagonaal binnen. Een opsteker die het duel praktisch op slot gooide.

Excelsior'31 deed er, gesteund door de comfortabele voorsprong, in het eerste kwartier na rust een stapje bij. Berkum werd in deze fase van het kastje naar de muur gestuurd. De aanval die de 3-0 van Cem Köse inleidde was een lust voor het oog. Berkum werd over meerdere schijven uit elkaar gespeeld. Niek Davina gaf de laatste pass op Köse, die koel bleef oog-in-oog met Van Hoof.

Het laatste half uur was niet het beste gedeelte van de wedstrijd. Berkum legde (eindelijk) meer strijd aan de dag, maar kon ook met invaller Mark Bloemendaal geen vuist maken. Excelsior'31 ging goed mee in deze duels. Er werd nog wel gescoord door de formatie van Arno Hoekstra. Chris van der Meulen scoorde uit een vrije trap: 3-1. Het doelpunt leek nog even niet te tellen, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter moest Excelsior'31 toch aftrappen van mevrouw Shukrula.

Het kaarsje van Berkum ging daarna langzaam uit. Excelsior'31 kon nog een doelpunt maken, maar de kanonskogel van Cem Köse ging rakelings over.

Door de zege op de directe concurrent gaat Excelsior'31 het weekend in als koploper van de Hoofdklasse B. Een smet op de mooie en verdiende zege zijn de blessures van Dylan Vosskühler en Amanuel Isa.

Excelsior'31 - Berkum: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: 

19. Boy Boeloerditi 1-0, 45. Hielke Penterman 2-0, 52. Cem Kose 3-0, 69. Chris van der Meulen 3-1

Gele Kaarten: Jason Huisman, Jasper Bremmer (Berkum), Niek Averesch, Tom Brummelhuis

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (52. Oghúzhan Sahin) , Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Hakim Ezafzafi

Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal)

Laatst aangepast op maandag, 09 oktober 2017 11:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren