donderdag, 23 maart 2017 06:33

OBS Markvelde wint Twentse schoolschaatskampioenschappen, Femke Blokhorst wint de 100 meter!

Geschreven door

Terwijl buiten de lentezon de Twentse natuur tot leven wekt, sprinten in de Enschedese schaatshal 34 schoolteams van 28 scholen voor een plek op het podium. De wedstrijd werd voor het eerst gehouden. Het was het slotstuk van een groot schaatsproject voor scholen. Sinds afgelopen oktober hebben meer dan achtduizend leerlingen in de hal schaatsles gehad. Niet alleen omdat schaatsen goed is voor lijf en leden, maar vooral omdat het leuk is.Gisterenmiddag waren de Twentse schoolschaatskampioenschappen in Enschede waar in totaal 31 scholen vertegenwoordigd waren. Eerst reden alle kinderen een individuele 100 meter waar Femke Blokhorst van de Petrusschool eerste is geworden van groep 3/4 en Maud Blokhorst 3de van de groepen 5/6. Nadien was er de estafette, deze werd door 4 personen per school gereden. Het was een spannende race waarbij OBS Markvelde net gewonnen heeft van de Petrusschool. De Petrusschool werd met onder andere Femke Koster en Jeroen Slijkhuis 2de en OBS Markvelde ging met de eerste prijs naar huis. Al met al een hele knappe prestatie van de scholen uit de Hof!
Hieronder nog enkele foto’s:

IMG 1533

Het project had als doel om zoveel mogelijk leerlingen met schaatsen in aanraking te brengen. De organisatie was een samenwerking van sportverenigingen, IJsbaan Twente en de Twentse scholen. Voor het project verleende de stichting Kunstijsbaan Euregio subsidie.
Sjoukje Berkhof van de organisatie toonde zich meer dan tevreden. ,,We hebben hier veel kinderen gehad die nog nooit hebben geschaatst. Het is mooi dat we ze die ervaring hebben kunnen bieden.’’


Wie nog wil schaatsen heeft niet veel tijd meer. De laatste mogelijkheid is 31 maart. Die vrijdagavond is er een ijsdisco. Op zaterdag en zondag mogen ijskarters nog wat rondjes scheuren maar daarna gaat voor dit seizoen de stekker er uit.

IMG 1535

 

IMG 1534

 

IMG 1536

 

IMG 1537

 

IMG 1538

Laatst aangepast op donderdag, 23 maart 2017 07:17
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.