Bootcamp 18+ bij ‘Beweegpunt Hof van Twente’ met Paul Wegdam

De huidige activiteiten die onder “Beweegpunt Hof van Twente” vallen te weten “Sport en training”, “Oudergym MbvO”, “Medische training”, “Zwangerschapsgym” en de “Hardloopgroep” worden binnenkort uitgebreid met “Bootcamp”. In Hengevelde schijnt er ook behoefte te zijn voor deze tak van sport. Eigenaar van “Beweegpunt Hof van Twente”, Rob Prenger, buurtsportcoach van de Hof van Twente, Anouk Vehof  en initiatiefnemer Paul Wegdam hebben besloten dit ook in Hengevelde op touw zetten. Heeft u belangstelling voor deze proeftraining dan kunt u zich aanmelden bij “Beweegpunt Hof van Twente” telefoonnummer: 0547-333710 of per e-mail: hofactief@gmail.com . Om aan te melden via een app kan dit via het telefoonnummer: 0653766089. Bij voldoende animo wordt Bootcamp Hengevelde een blijvertje!
Wat is Bootcamp?

“Bootcamp” is van origine een militaire trainingsmethode die vanuit Amerika via Engeland is over komen waaien naar Nederland. Het is een groepstraining die vrijwel altijd in de buitenlucht gegeven wordt. Het doel van deze training is om de spierkracht en conditie te verbeteren of te onderhouden. Kracht- en conditietraining wisselen elkaar af. Tijdens de training wordt er  gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn zoals stoepranden, hekken en bankjes. Het is ook niet ongebruikelijk om elkaar of je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren. Er is dus een enorme variatie aan oefeningen waarbij het hele lichaam aan bod komt.

Proeftraining                                                                                                                                                                          
Om u kennis te laten maken met deze tak van sport is er voor belangstellenden (mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 -70 jaar een proeftraining. Deze wordt gehouden op donderdag 13 april om 19.30 uur vanaf de sportkantine van Sportpark ’t Rupertserve.  De training duurt een uur en wordt gegeven door Paul Wegdam in samenwerking met Hof Actief (Anouk Vehof en Ilke van Schooten). Inschrijfkosten zijn 1 euro per persoon (inclusief een kop koffie of thee).

Anouk Vehof:"Wij organiseren veel activiteiten in samenwerking met verenigingen uit verschillende plaatsen in de Hof van Twente. Normaal gesproken zijn dit alleen activiteiten voor basisschoolleerlingen, maar in april hebben we ook een verenigingsondersteunende activiteit in Hengevelde die voor de doelgroep 18+ georganiseerd zal worden".