Familie Pierik fietst wederom mee met Elastiekenkoers

Vorig jaar fietsten 110 mensen mee met de Elastiekenkoers om geld in te zamelen om de ziekte Cystick Fibrosis te bestrijden. Omdat er in de familie Pierik familieleden zijn met de ziekte CF werd er door de 4 broers (Alfons, Johan (foto boven), Harrie en Gerard Pierik) ook meegefietst. Dit was een fantastische ervaring voor de heren. Om deze reden besloten Harrie en Gerard dit jaar de koers opnieuw mee te fietsen. Morgen is het zover, dan mogen de heren de 170 kilometer lange tocht fiesten. Het doel is dit jaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor kinderen uit de Hof van Twente met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). De opbrengsten worden besteed aan deze kinderen, om hen de mogelijkheid te bieden te sporten en te bewegen bij Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. 

Met een tocht van 170 kilometer, waarbij iedere plaats in de Hof van Twente gepasseerd wordt, zal de Elastiekenkoers rond 19.00 uur finishen in het centrum van Goor.

Dit jaar zal de koers op Schoolfeest-donderdag om 8.00 uur starten op het plein "onder de platanen" in hartje centrum van Diepenheim. Het startschot zal worden gegeven door burgermeester Nauta en zal een feestelijke happening worden.
Vervolgens zal de route richting Enschede gaan, waar alle renners revalidatiecentrum het Roessingh gaan bezoeken. Daarna wordt de tocht voortgezet en zal het NAH-centrum in Hardenberg worden aangedaan.
De Elastiekenkoers 2014 zal op dé donderdag van het School- en Volksfeest om 19.00 uur eindigen voor café De Smidse in Goor.

“Winnen doe je samen”
Veel sponsoren en donateurs uit de Hof van Twente hebben de afgelopen tijd hun steentje bijgedragen aan dit goede doel. Naast financiële bijdrages van zowel bedrijven als particulieren, zijn er veel goederen beschikbaar gesteld. Ook zijn er vele acties georganiseerd door vrijwilligers, zoals een verloting, verkoop van caps en armbandjes, een VIP-diner, etc.
Maar ook tijdens de wielertocht op de dag zelf, zorgen bijvoorbeeld diverse supermarkten voor proviand en vrijwilligers bereiden de lunch voor alle renners voor. “Achter de schermen” gebeurt er dus ook van alles, welke er weer voor zorgen dat het een mooi evenement wordt.