Alpe d’HuZes :The day after van Thea en Cindy

Thea Kruders (foto): ”Het was een onbeschrijfelijke ervaring. Zoveel emotie, zowel vreugde als verdriet. De dag begon om 04.00 uur 's morgens en om 5.30 uur stonden we aan de start in de kou. De eerste beklimming fietsten we langs alle herdenkingskaarsen die waren aangestoken en de temperatuur ging naar 0 graden. Na de eerste afdaling was het rillend van de kou weer opwarmen met dekens en warme bouillon. In de loop van de dag liep de temperatuur gelukkig op naar +20 graden. Dus tijdens het klimmen en afdalen laagjes kleding uit en weer aan. Heel veel drinken en goed eten onderweg om de energie vast te houden. Doelstelling was 3 beklimmingen , maar uiteindelijk hebben we zelfs 4 beklimmingen gedaan. Een afstand van 120 km en 4400 hoogtemeters. Het was zwaar, maar een  super voldaan gevoel! Ook de overige teamleden hebben allemaal hun doel bereikt. De sfeer was geweldig. Heel veel support langs de kant met muziek en aanmoediging. De hele dag was in een woord GEWELDIG!”

Cindy Pierik was minder fortuinlijk gisteren op de berg de bergen wat fietsen betreft.
“Op zich had ik nog energie genoeg, maar gisterenochtend heb ik problemen gehad met het kliksysteem. Mijn linkervoet kon er niet meer uit, en om die reden ben ik vaak gevallen. De tweede beklimming toch maar gestart en begonnen met pijnstillers en tape van rug tot kuit. Halverwege heb ik het helaas op moeten geven en ben ik op advies van het medisch team gestopt. Maar ondanks alles was het wederom een top ervaring, en heb m'n best gedaan. Volgend jaar weer nieuwe poging!”aldus Cindy Pierik.

Met de fietsactie Alpe d'HuZes is meer dan 12 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dat is veel minder dan vorig jaar, maar wel meer dan de organisatie had verwacht.Bijna 5000 mensen trotseerden donderdag 5 juni tot zes keer de legendarische Alpe d'Huez. De deelnemers deden dat ter nagedachtenis aan dierbaren die aan kanker zijn overleden en ter inspiratie van de mensen die tegen de ziekte strijden.