‘Micha Rouhof naar Ajax’

De Ajax-selectie is 6800 kilometer verwijderd van Amsterdam, vrijdag neergestreken in Jakarta. In de 23 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Indonesië besluiten de Ajacieden van Frank de Boer het kampioensjaar met een trainingsweek. Daar was ook ex-Hengeveldenaar Micha Rouhof! Micha, hoe kwam dit contact tot stand? “Dat is een lang verhaal! Ik ben nog steeds bezig om mijn panna te promoten en we hebben nu een media partner in hand genomen en wel Net.Tv. Dit is een nieuw tv station dat ‘free to air broadcast’ en tevens via internet,  ze hebben tevens afspraak gemaakt met Google en YouTube voor streaming.

Ook hebben ze een android app waar je tv kunt kijken misschien leuk als alles ‘on air’ komt. Nu probeer ik natuurlijk veel dingen aan te pakken om panna te promoten en ik was via internet in contact gekomen met Edwards van Gils, beste straatvoetballer van Nederland. Hij was op de hoogte van mijn plannen met panna hier en toen zijn agent met idee kwam om richting Indonesië te gaan, gaf hij hem mijn e-mailadres. Een paar weken geleden nam zijn agent contact op met mij of ik hun kon helpen met het organiseren van een programma hier, natuurlijk zei ik en ik belde met een Utrechter hier Justin Laksahna. Hij is oud-bondscoach van het Indonesische futsalteam en zit in raad van bestuur In PSSI en futsal league hier. Twee weken geleden kwam Harvey de agent van de Www.streetkings.eu naar Jakarta en we ontmoetten elkaar. Hij was onder begeleiding van iemand van de Nederlandse ambassade afdeling cultuur. Ik ben met hun de dag erop naar Justin gegaan en we hebben een schema opgesteld betreffende wat we gaan doen: Op 28 mei komt Ajax aan, op woensdag, donderdag en vrijdag gaan ze naar een Nederlander die met futsal bezig is in Bandung www.footballplus.Org. Zaterdag organiseert Justin in zijn futsal professional mini futsal toernooi met timnas futsal (Tim nasionalfutsal Indonesia)spelers,  zondag gaan we met de boys de stad in Bundara H.I. Carfree day, monas en Fatahillah plein in Batavia,Jakarta en tegen de avond aan een coaching clinic. Maandag proberen we shooting met net.tv te regelen en net.tv wil ze ook in een talkshow halen voor een panna promotie. Dinsdag gaan deze jongens terug. Heb zelf persoonlijk contact met Edward, een jongen van de straat, wat voor FIFA Street model stand en met van Nistelrooy en Ronaldinho reclames heeft opgenomen. Ook nu komt Ajax 4 dagen geleden kreeg ik Bbm van Justin of ik de vrouw van de  Nederlandse ambassade die met Harvey was een mail wou sturen of ik interesse had om bij exclusieve meet and greet met Ajax in het huis van plaatsvervangend ambassadeur Mr Plomp aanwezig wou zijn. Dat laat deze Twentenaar zich geen twee keer zeggen, mijn voetbalhart is groter dan clubliefde, haha. Zo keeg Micha een exclusieve uitnodiging voor meet en greet en ging ik gisteravond, enkel met chauffeur richting Jakarta om Omar (hoofd van panna) en halfbroer van Myra op te pikken bij zijn kantoor. Helaas werd dat onderweg gewijzigd,  ik moest naar Pacific Place komen (denk aan alle winkels van de Kalverstraat, deze allen gestopt in modern een shopping mall van 10 verdiepingen).

Toen  ontmoetteik Omar bij de coffeeshop (binnen in de mall voor de coffeeshop stond Lamborgini Gillardo geparkeerd, deze werd verloot, om idee te geven over Pacific Place) Hij nam me direct mee in een meeting met Net.tv en Indosat, de grootste telecom provider hier om te praten over panna en hoe we het willen promoten. (met de neus in de boter haha) 

Na deze spontane vergadering snel in de auto richting huis van de vervangend ambassadeur, na bijna een uur rijden, 6.3 km?  Jaja! Jakarta en file. Stapten we uit voor de deur,  5 security checkten ons en keken of we op de lijst stonden. Yups; jullie kunnen door. Binnengekomen waren er veel bobos maar gelukkig ook Justin, zijn vrouw van ambassade en Micha, een jongen uit Deventer die amateur spelers probeert onder te brengen bij clubs hier was nu bezig met Georginio Green. Meteen stuurde de vrouw van Nederlandse ambassade ons richting de host Mr. Plomp, die ons meteen voorstelde aan de minister van buitenlandse zaken in Indonesië. Hup kaartje gegeven en wachten met biertje, vervolgens kwam de bus binnen. Vele fans naar buiten, juichten en het team kwam lekker relaxed binnen.

Na de opening speech gingen wij Tukkers en de Utrechtenaar eerst even kat uit de boom kijken, om vervolgens toch Edwin van der Sar om een foto te vragen. Wat een vent! Zo iemand kun je op goal zetten. Toen met Omar bij Frank de Boer gaan staan, die was in gesprek met bobos. Ik er voorzichtig heen en vragen om een  foto, prima zei hij! Ik zei, we zijn met panna bezig te promoten. Hij zei, dat kan.  Man met weinig woorden, toen zei ik als laatste, proficiat nog met de schaal en dat je als eerste trainer die bij zijn debuut 4 jaar op rij kampioen wordt geschiedenis schrijft. Vervolgens kwam de lach, dank je wel, haha. 'It's broken',  op naar de andere kamer waar het rustiger was en vele spelers waren (moet bekennen dat ik er niet al teveel ken van gezicht (Denswil, de Sa, Duarte). Op naar Siem de Jong en vragen hoe het met broer Luuk ging, de ex-spits van FC Twente. Hij Zei dat Luuk eind mei uitsluitsel krijg van Newcastle United in Engeland. Tevens was zijn blessure aan de beterende hand, erg spontane jongen. Na nog gevraagd te hebben ben ik met Moisander op de foto gegaan geloof ik, Poulsen en natuurlijk Jaap Stam. Ook nog even met een panna shirt rond gegaan om handtekeningen te scoren. Dit willen we geven aan de winnaar van ons National panna toernooi halverwege augustus.  Dit voor onder de 15 jaar, boven 15 jaar willen we naar het WK panna sturen op 21 september in Paradiso Amsterdam

.

Na een leuke receptie van twee uurtje met paar biertjes en warm koud buffet weer huiswaarts en denken aan vandaag. Ik ben nu bezig om training voor te bereiden voor mijn Twente Futsal Academy. Elke zaterdag trainen we van 13.00-15.00 in futsal hier op 2 velden. Ik heb twee trainers die me helpen en we hebben momenteel 46 kids op De lijst waar gemiddeld elke week zo’n 35 van komen. Elke week komen er weer aanvragen bij!  

Zo een heel verhaal over mij en wat er speelt.

Op 28 mei komen de Streetkings dus hier,  Edward van Gils, Ismael Hamdeaoui (Issy the Hitman) Pascal Doest en Djuric.
Groeten uit Indonesië. 

Micha