maandag, 18 januari 2021 05:29

Mike te Wierik van Rooney naar Robben: ”Fijn om even weer thuis te zijn”

Geschreven door

Mike te Wierik is terug op het oude nest. Hij keert na een half jaar onder contract te hebben gestaan bij het Engelse Derby County terug naar FC Groningen, de club die hij afgelopen zomer verliet.Het avontuur in Engeland liep uit op een deceptie. Mike speelde een handjevol wedstrijden en na het vertrek van Philip Cocu was hij definitief op het tweede plan beland. Maar er komen betere tijden aan, want Mike is terug in de Eredivisie. De Hengeveldse verdediger tekent een contract van 3,5 jaar bij de Groningse club. Terugkeren naar het huis in Groningen waar Mike en zijn vriendin voor de stap naar Engeland woonden is helaas geen optie. Mike vertelt hierover: "Het huis in Groningen heb ik vorig jaar verkocht, dus we moeten wat nieuws zoeken ergens daar in de buurt. Ik kan de komende weken in een hotel blijven als ik wil, maar dat komt goed. Het is ook wel fijn om even weer thuis te zijn."

De overgang naar een andere club hing al even in de lucht, maar tot een deal kwam het de laatste weken nog niet. Met welke clubs ben je nog meer in gesprek geweest, Mike? "Met een aantal. Ik hoef geen namen te noemen, dat heeft niet zo veel zin. Maar het was fijn dat er veel interesse was en dat Derby County zich uiteindelijk ook soepel heeft opgesteld. Uiteindelijk was Groningen in alle opzichten de beste keuze, en heb er natuurlijk een mooie en goede tijd gehad die helaas wel abrupt ter einde kwam door de corona. Mike tekent vandaag voor 3,5 jaar en doorstond gisteren na de wedstrijd tegen Twente de medische keuring met succes.
Voordat Mike naar Engeland vertrok was hij jaren assistent-trainer van W.V.V’34. Ga je weer een rol spelen bij de Hengeveldse club? ”Daar heb ik nog niet echt over nagedacht, dus dat zullen we moeten bekijken en natuurlijk zien wat W.V.V.’34 eventueel wil!”

Vanwege de coronacrisis is het nog een logistieke operatie om de spullen vanuit Engeland naar Nederland te krijgen. "We probeerden al zo veel mogelijk mee te nemen. De meubels moeten we even kijken hoe we dat gaan doen, maar hopelijk komen ook die zo snel mogelijk deze kant op."

Tot slot, hoe zien je plannen eruit met je woning aan de Diepenheimsestraat? ”Er zijn nog niet zoveel plannen, haha. De eerste periode zullen we toch veel in Groningen zijn dus dat zien we wel even.”

Mike proficiat met de terugkeer bij Groningen en we blijven je uiteraard op de voet volgen!

dnb
Mike wordt herenigd met Danny Buijs, de hoofdtrainer van Groningen

Laatst aangepast op maandag, 18 januari 2021 06:26
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.