donderdag, 02 juli 2020 21:08

Arjen Robben grootste kanshebber opvolger Mike te Wierik te worden

Geschreven door

Arjen Robben is dé kandidaat om de aanvoerdersband over te nemen van Mike te Wierik. Dat bevestigt trainer Danny Buijs op het clubkanaal van FC Groningen. De terugkeer van Robben is 'de ultieme droom', aldus Buijs. "Geweldig, ik kijk er enorm naar uit", zegt Buijs (38) over de samenwerking met Robben (36). De aanvaller mag zijn rol grotendeels zelf invullen, laat de trainer doorschemeren. "Hij komt hier natuurlijk met een bepaalde status binnen, dat is de natuurlijke hiërarchie in een voetbalteam. Uiteindelijk is het nu zaak om hem fit te houden en steeds fitter te maken. Hopelijk kan hij dan op het veld laten zien wat hij in zijn mars heeft."

Buijs noemt de terugkeer van Robben in Groningen een unicum. "En een enorme boost voor het team en de hele club. Als dit geen kippenvel oplevert, zit je niet bij de juiste club, denk ik." Mogelijk krijgt de 96-voudig international volgend seizoen de aanvoerdersband om zijn arm. "Daar hebben we het nog niet over gehad, maar dat lijkt me niet meer dan normaal. Hij is een leidinggevende speler."

Eerst wil Buijs kijken hoe het fysiek gaat met Robben. "En daarna speelt hij zelf op heel veel vlakken een enorm grote rol, en dat geldt ook voor dit aspect. We gaan niet forceren. We moeten hem misschien wel eerder beschermen, dat zal nog wel de nodige discussies opleveren. Maar deze jongen eist zoveel van zichzelf en zijn omgeving. Dat is ook de reden dat hij zo lang in het topvoetbal heeft gespeeld en gepresteerd."

Laatst aangepast op donderdag, 02 juli 2020 21:58
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.