zondag, 31 mei 2020 12:24

Pittige vlucht Witpen vanuit Blankenheim met 9000 duiven!

Geschreven door
Afgelopen zaterdag zijn de duiven van P.V. de Witpen voor het eerst afgereisd naar Duitsland. Stan ten Thije: “Omdat er in verband met de corona regels nog niet gelost mag worden in België, zijn wij op dit moment aangewezen op de vlieglijn vanuit Duitsland. Ditmaal ging het richting om naar Blankenheim, een kleine 195 kilometer hemelsbreed gezien vanaf Hengevelde.
Wederom genoten we van een grote deelname vanuit de vereniging, maar liefst 382 duiven gingen mee naar Blankenheim.
 
Uit het vluchtverloop blijkt dat de duiven moesten wennen aan deze relatief nieuwe lijn en de oostenwind die daarbij kwam kijken.
Waar vorige week met een zuidwestenwind de duiven binnen no-time terug op hun hok waren, hebben ze er gisteren gemiddeld de hele dag over gedaan.
Voor het vluchtverloop van vorige week waren er 62 duiven nodig, deze waren binnen 7 minuten terug op het hok.
Deze week waren we 69 duiven nodig en dat duurde bijna 35 minuten.
 
De snelste duif was ditmaal wederom van Gerard Wielens en had een gemiddelde snelheid vervolgen van 79 km/u.
Deze week gaan de duiven zoals het lijkt naar Dreis-Bruck, dit ligt op een kleine 220 kilometer vanuit Hengevelde".
 
KLIK HIER voor een filmpje van de lossing van zaterdag
Laatst aangepast op zondag, 31 mei 2020 12:44
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.