Mike: Veroorzaker van twee stafschoppen toch met driepunter huiswaarts

Mike te Wierik heeft met FC Groningen na een hectisch duel Sparta Rotterdam met 2-1 verslagen. Door deze zege nestelen de Groningers zich nog steviger in de subtop, op de zevende plek met 35 punten, en gaan in ieder geval tijdelijk FC Utrecht voorbij.
Twee strafschoppen veroorzaakt en toch wint Groningen voor het eerst in 10 jaar op het Kasteel: Mike, wat vond je van beide penalty’s?
“De eerste was wat ongelukkig en de tweede is er heel licht contact maar goed, moet zorgen dat je niet in die situatie komt. Gelukkig leverde het maar 1 tegen goal op. Dit zijn gewoon hele belangrijke punten, je hebt nu goed de aansluiting met de play-off plaatsen en een goed gat naar onderen dus dat is lekker. Alleen helaas volgende week geschorst want dit is m’n 5e gele kaart vandaag”.
Wat een slagveld met alle blessures of niet? Zie jij een oorzaak?

“Ja klopt, veel blessures helaas. Hopen voor iedereen dat het mee valt. Het kunstgras is zeker onderdeel van een aantal gevallen!”

Padt stopt strafschop
Groningen mocht niet voor het eerst dit seizoen doelman Sergio Padt dankbaar zijn dat het na een klein kwartier spelen nog op 0-0 stond. Padt stopte een strafschop van Rayhi na een overtreding van Mike te Wierik. De keeper van de FC tikte de bal op de paal.

Knappe goal Asoro
De gasten kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Asoro kreeg de bal goed aangespeeld in de diepte, nam het speeltuig mee maar leek in een moeilijke hoek te raken. Toch haalde de Zweed heel knap doeltreffend uit. De wind hielp de bal mede langs keeper Harush.

Schuiver Lundqvist
Tien minuten later verdubbelde FC Groningen de voorsprong. Een strakke voorzet van Zeefuik werd door Ramon Pascal Lundqvist in één keer in het doel geschoten. Django Warmerdam moest vlak voor rust met een blessure gedwongen van het veld.

Keiharde botsing Rigo-Vriends
De wedstrijd kende tien minuten blessuretijd, onder andere door een keiharde botsing tussen Sparta-spelers Rigo en Vriends. Eerstgenoemde moest met een brancard van het veld, Vriends kon getooid met een enorme tulband de wedstrijd vervolgen.

Blessures
Qua blessures was het een waar slagveld in Rotterdam. Sparta-aanvoerder Auassar viel al vroeg in de wedstrijd uit en ook Ajdin Hrustic haalde het einde van de wedstrijd niet. De Australiër verliet een kwartier voor tijd het veld omdat hij nauwelijks meer kon lopen. De aansluitingstreffer van Rayhi was het enige wat Sparta kon brengen in de tweede helft. Groningen bleef in de slotfase relatief eenvoudig overeind.