De Tukker Cup van dit seizoen zal in verband met het coronavirus niet doorgaan. Thijs Assink, voorzitter van het voetbaltoernooi: "Zoals wij als organisatie vorige maand gecommuniceerd hebben, volgen we de updates omtrent het coronavirus op de voet. Ook afgelopen week na de persconferentie en het daaropvolgend besluit van de KNVB, zijn wij met elkaar in overleg gegaan. Wij hebben doen besluiten om de TCPM Tukker Cup dit seizoen te annuleren en ons te focussen op de start van het nieuwe seizoen met een nieuwe editie van het toernooi. De reden voor ons besluit is logisch, want er is nog te veel onduidelijkheid en op dit moment komt voetbal simpelweg niet op de 1e plaats. De deelnemers welke nog in het toernooi actief zijn en onze partners, zijn inmiddels ingelicht en hebben begrip voor ons besluit."

Deze week heeft de Nederlandse Volleybalbond kenbaar gemaakt dat, als gevolg van de Cornona-stop, de huidige poulestanden gehanteerd worden als uitgangspunt voor promotie. De gebruikelijke Promotie/Degradatiewedstrijden komen er niet….
Voor de heren van Cupido betekent dit dat zij promoveren naar de 2e klasse. Heren gefeliciteerd en succes komend seizoen!

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven. Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken. “Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.” 

Bron: www.knvb.nl

zaterdag, 28 maart 2020 13:26

Cupido Dames 2 zoekt volleybaltrainer

Helaas is aan dit seizoen voortijdig een einde gekomen. Ondertussen zijn we natuurlijk al wel weer aan de slag voor volgend seizoen. Wij zoeken daarvoor nog een trainer voor Dames 2.

Heb jij zin om een leuke groep jonge, enthousiaste dames te trainen en liefst ook te coachen? Zij spelen tweede klasse en lagen dit seizoen op promotie/kampioenskoers. Dat zit er ook zeker in. Haal jij dat er volgend seizoen uit? Laat het ons weten via info@cupido-hengevelde.nl.

De Nevobo maakt afgelopen week bekend dat alle lopende volleybalcompetities, inclusief de Eredivisie, per direct worden gestopt. Voorzitter Veronique Beuving met de officiële reactie van volleybal vereniging Cupido:
“Vanwege de goede positie in de poule van dames 1, dames 2 heren 1 en dames recreanten B is het jammer dat de competitie nu vervroegd ten einde is. De spelers balen er ontzettend van!  De kans om zelf promotie te behalen door de laatste wedstrijden te winnen is verkeken. Natuurlijk zetten we het in perspectief met alle ellende die er is rondom het corona virus en komen we er ook wel overheen.
De volleybalbond Nevobo heeft 3 opties:
Pagina 1 van 498