maandag, 14 oktober 2019 16:26

Kat aangereden, eigenaar gezocht (update)

Afgelopen zaterdagnacht is er een kat aangereden op de Needsestraat nabij de rotonde in Hengevelde. De kat heeft het helaas niet overleefd. De bestuurder is doorgereden maar een voorbijganger heeft de kat meegenomen en is op zoek naar de eigenaar. Uit respect naar de eigenaar hebben we een slechts klein deel van de kat op de foto gezet. Is de kat van u neem dan even contact op met de redactie.

(Update: de eigenaar heeft zich gemeld en de kat is opgehaald)

donderdag, 10 oktober 2019 15:59

Registreer uw eigendommen en voorkom heling

De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto’s van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Ook geeft het vaak aanwijzingen naar het spoor van de dader(s).

woensdag, 09 oktober 2019 16:23

Ruiten ingegooid bij woning

Bij een huis aan de Markesingel zijn vorige week drie ruiten ingegooid. De woning staat te koop en is op dit moment niet bewoond. De politie vraagt buurtbewoners alert te zijn en verdachte situaties te melden. Voor bovenstaande gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

In de afgelopen twee jaar komen er regelmatig berichten van gestolen fietsen bij de redactie binnen. Naar nu blijkt is er lang niet van iedere diefstal aangifte gedaan. Een woordvoerder van de Politie Hof van Twente:” Ik heb de cijfers opgevraagd, er zijn 7 diefstallen gemeld in 2018 en 2019, drie tijdens de Zomerfeesten en niet 1 aan de Bretelerstraat waarvan er enkel indirecte signalen bij ons binnenkomen maar geen enkele aangifte. Willen wij als politie actie kunnen ondernemen dan zal dit wel onderbouwd moeten worden”.
Is jouw fiets gestolen in 2018 of 2019? Meld dit bij de redactie van Wegdamnieuws en dan zetten zij dit door.

zaterdag, 28 september 2019 12:27

Onbekende buitenlandse nummers!

Je wordt gebeld door een onbekend nummer, uit het buitenland, dat je niet kent. Wanneer je terugbelt, krijgt je niemand aan de lijn. De telefoon blijft overgaan of je hoort helemaal niets. Als je de rekening van je telefoonmaatschappij krijgt, schrik je je rot. Je moet een torenhoog bedrag betalen. Je bent het slachtoffer geworden van wangiri-fraude.
De politie krijgt hier de laatste tijd weer veel berichten en vragen over:
“Wat kun je het beste doen en wat vooral niet?”

Pagina 1 van 67