Vanavond rond 20.15 uur kende een boer op de Needsestraat ter hoogte van de voetbalvelden een vervelende avond. De as van de giertank die achter de trekker was gekoppeld brak spontaan af, waardoor de combinatie haar weg niet kon vervolgen. Naar verwachting zal de giertank moeten worden afgetakeld of ter plekke gerepareerd, indien mogelijk. Gelukkig vielen er geen gewonden, de rijbaan is in één rijrichting nog eventjes afgesloten.

Het was weer eens raak op de kruising Bretelerstraat-Needsestraat. Twee auto’s kwamen vanochtend rond 10.00 met elkaar in botsing. Eén auto kwam vanuit de Stegenhoek, de andere vanaf de rotonde Goorsestraat. Het voertuig dat over de kop sloeg lag naast de heg op de hoek.
De zwarte auto die over de kop is geslagen had de grijze auto over het hoofd gezien. De bestuurder van de auto die over de kop sloeg werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. ”Ik heb wat nekklachten maar verder valt het volgens mij wel mee. Maar eens kijken wat het de komende dagen zal brengen", aldus een betrokkene uit Hengevelde.
Beide auto’s zijn flink beschadigd geraakt en moeten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.
 
KLIK HIER voor een filmpje van RTV Oost.

Op maandagavond 24 februari is er ingebroken in een woning aan de Diepenheimsestraat in Hengevelde. De bewoners waren ten tijde van de inbraak niet aanwezig in de woning. Aan de achterzijde van het huis werd een lichtsensor verwijderd en een raamkozijn opengebroken. De begane grond en eerste verdieping zijn grondig doorzocht. Bij de inbraak zijn in ieder geval sieraden en geld gestolen.

In een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in Bentelo is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken. De rook van de brand is tot in de wijde omtrek te zien en trekt richting Hengelo. Volgens de brandweer kan de schuur als verloren worden beschouwd. Ze proberen uitbreiding naar een koeienstal en een woonhuis te voorkomen. 

vrijdag, 21 februari 2020 14:59

Zeer grote brand in Bentelo

De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een melding van een zeer grote brand aan de Bentelerhaarweg in Bentelo. Volgens de brandweer staat er een grote schuur in de brand. De rook is in de wijde omgeving te zien. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te blussen. De rook van de brand is tot in de wijde omtrek van Bentelo te zien. De brand aan de Bentelerhaarweg werd rond 14.30 uur gemeld, waarna de brandweer gelijk ter plaats is gegaan en heeft opgeschaald naar zeer grote brand.
Volgens de eerste berichten gaat het om een kippenschuur, maar dat is nog niet bevestigd. Meerdere voertuigen van omliggende brandweerkorpsen zijn nog onderweg naar Bentelo om assistentie te verlenen

Klik HIER voor een video.

Pagina 1 van 70