maandag, 11 januari 2021 13:20

Opnieuw hennepkwekerij ontmanteld in Bentelo

In Bentelo is dit weekend een hennepkwekerij met zo'n 200 planten ontmanteld. Het is flink raak in Bentelo, want in november werd in Bentelo ook al een hennepkwekerij opgerold. Dit keer was het een woning aan de Platenkampsweg (tussen Bentelo en Delden) waar de illegale praktijken plaatsvonden. Tevens was er diefstal van stroom en werd de bewoner aangehouden.

De gemeente Hof van Twente gaat een pilot draaien m.b.t. het gebruik van bodycams door de buitengewone opsporingsambtenaren (boa's). De boa die opereert in de openbare ruimte heeft een breed pakket aan bevoegdheden waardoor het lokale veiligheidsbeleid, gericht op de aanpak van overlast en andere feiten die de leefbaarheid aantasten binnen de openbare ruimte, kan worden gehandhaafd. De boa’s krijgen tijdens hun werk met enige regelmaat te maken met incidenten, voornamelijk verbaal geweld. Het gebruik van de bodycam wordt gebruikt om bij eventuele incidenten een de-escalerend effect teweeg te brengen. Het gebruik van de bodycam is aan strikte regels gebonden.
Hiervoor zijn een (uitlees)protocol en een werkinstructie opgesteld.

dinsdag, 05 januari 2021 17:47

Hengeveldenaar voor groot bedrag opgelicht

Een Wegdammer kende een slecht uiteinde van 2020, hij is voor een bedrag van maar liefst 25.346 euro opgelicht. Bijzonder aan deze zaak was dat de criminelen in het bezit waren van fiscale gegevens van het slachtoffer. De politie is druk bezig met de zaak.
De man werd afgelopen week telefonisch benaderd door iemand die zich voor deed als medewerker van de belastingdienst. Zo werd hij erop gewezen dat er nog een bedrag van 788 euro open stond. Dit zou nog in het oude jaar voldaan moeten worden.
Nadat de daders ‘binnen’ waren, gingen ze verder en verder. De zogenaamde kosten werden meer en meer opgevoerd. Zo moest de man vele duizenden euro’s aan onder andere rente en deurwaarders overmaken. Zijn accountant trok vervolgens aan de bel en gaf aan per direct te moeten stoppen met het contact. Het kwaad was al geschied, ook de fraudehulpdesk kon niets meer voor de man betekenen.

Om ook het buitengebied wat toegankelijker te maken voor de surveillance, is er sinds vorige week een nieuwe auto in de renstal van de politie Hof van Twente en Haaksbergen opgenomen. Op bovenstaande foto posteren de agenten voor kasteel Nijenhus, gelegen aan de Nijenhuizerlaan in Diepenheim. Voor de liefhebbers die willen weten wat voor type auto het is. Het gaat om de Pick-uptruck van Toyota, type Hilux. Dus zie je ze rijden, steek je duim op naar de wijkagenten en feliciteer ze met hun aanwinst in de strijd tegen de misdaad.

Het aantal misdrijven in de Hof van Twente verschilt per kern nogal, maar ook de cijfers van 2019 en 2020. Markelo bijvoorbeeld gaat van 39 misdrijven in 2019 naar ‘slechts’ 11 in 2020. De sluiting van de horeca zal hier zeker een groot onderdeel van zijn. Opvallend daarentegen is de stijging in Goor van 43 naar 48. Hengevelde heeft in 2020 slechts 1 geregistreerd misdrijf.  In 787 andere woonplaatsen in Nederland is het aantal misdaadzaken met een hoge impact op slachtoffers, zoals inbraken en overvallen, het afgelopen jaar toegenomen. Hoewel de landelijke cijfers wel iets lager zijn, is de daling door corona niet zo sterk als experts hadden verwacht.
Bij ruim een kwart van de totaal 2500 woonplaatsen was er het afgelopen jaar een stijging te zien

Pagina 1 van 78