Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

“In geen van de gevallen, hoe creatief ook, kunnen we de gezondheid van onze vrijwilligers waarborgen”. Dat is de conclusie die werd getrokken na diverse Teams-vergaderingen en telefoongesprekken tussen de Ouderraad (OR) en “Team Hans”.

maandag, 26 oktober 2020 21:50

Tess 25 jaar!

Tess van Rijn, samen met vriend Brian Beld woonachtig in de Nieuwstraat in Hengevelde, wordt morgen 25 jaar. Haar vriendinnen hebben haar al verrast met een mooi spandoek in de voortuin. Ook namens de redactie van harte proficiat Tess!

Tijdens de Jaarlijkse landelijke rookworst keuring van Arnhem rookworststad is de grove rookworst van Keurslagerij Brummelhuis uit Hengevelde met Goud bekroond. Ze behaalden de volle 100 punten. De rookworst is daarom door een deskundige jury beoordeeld bekroond met het zogeheten 'Goud met ster'.
Ignaat Brummelhuis, die hierboven trots poseert vertelt: "Om deze bekroning te krijgen moet het product voldoen aan een aantal strenge eisen en wordt het gekeurd op onder andere het aanzien, de kleur, consistentie samenstelling en natuurlijk de smaak en geur. De jury bestaat uit keurmeesters en deskundige worstmakers. Om dit te vieren krijgt iedere klant deze week bij aankoop van 1 liter huisgemaakte Erwtensoep een met goud bekroonde rookworst gratis!".

maandag, 26 oktober 2020 10:08

Diverse vacatures bij Bakkerij Nollen

Bakkerij Nollen heeft een aantal vacatures, welke hieronder staan weergegeven. Heeft u hierin interesse of wilt u solliciteren? Check DEZE link voor meer informatie of klik de vacatures afzonderlijk aan.

Commercieel medewerker binnendienst

Bezorger Enschede

Verkoopmedewerker Enschede

Stagiaire Marketing & Communicatie

Verkoopmedewerker Deventer - Bathmen

De digitale nieuwsbrief van Annie Schreijer kwam dit weekend uit, en hierin ging de Hengeveldse politicus onder meer in op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Dit willen we onze lezers niet willen onthouden aangezien er veel agrariërs zijn in Hengevelde en omstreken. Het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is het landbouwbeleid van de Europese Unie en bestaat sinds medio 1999 uit twee pijlers: de marktordening en de plattelandsontwikkeling. Het aandeel van de landbouwuitgaven in de begroting van de EU loopt terug, maar is nog altijd 38% van het totaal.
Annie in haar nieuwsbrief: "Het zomerreces is voorbij. Na Prinsjesdag in coronasetting in Den Haag zitten ook mijn eerste vergaderingen over het toekomstige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid na 2022 er weer op. Vanaf 19 oktober vinden voor de Europese landbouw historische plenaire stemmingen plaats. Vanaf 2018 heb ik me met mijn collega’s ingezet voor een hervorming van het Europese GLB die ten goede komt aan agrarische familie- en gezinsbedrijven en niet gericht is op voorschriften, maar op beloning van prestaties. De door de EU-top van regeringsleiders - onder wie premier Rutte - eind juli overeengekomen geleidelijke gelijktrekking van de hoogte van EU-landbouwsubsidies en de daling van de totale landbouwbegroting maken het er echter niet gemakkelijker op."

Pagina 1 van 956