Twente Milieu kijkt terug op een enerverend en succesvol jaar

2017 was voor Twente Milieu een jaar waarin er samen opnieuw mooie resultaten zijn neergezet en waarin maar liefst drie aandeelhoudende gemeenten diftar invoerden. De jaarrapportage die Twente Milieu elk jaar op het gebied van afvalinzameling voor de aandeelhoudende gemeenten maakt, laten zien dat we in Twente goed op weg zijn om in 2030 terug te gaan naar maximaal 50 kilogram restafval per inwoner per jaar. De gemeenten volgen daarin hun eigen route maar met een heldere en gedeelde ‘stip op de horizon’. Binnen de gekozen routes is er steeds meer ruimte voor keuzevrijheid van inwoners, een mooie en kansrijke ontwikkeling volgens Twente Milieu.

Buurtonderhoud groeit

Ook op het gebied van buurtonderhoud was 2017 een succesvol jaar voor Twente Milieu. Zo ontvingen zij als een van de eerste in Nederland het certificaat dat aantoont dat plaagdieren op een verantwoorde wijze beheerst worden. Ook optimaliseerde Twente Milieu de gladheidbestrijding en ontwikkelde zij een online module om de buurtonderhoud activiteiten objectief te kunnen monitoren. Een mooie afsluiting van het jaar was natuurlijk dat de gemeente Haaksbergen besloot om het grootste deel van de taken rondom buurtonderhoud over te dragen aan Twente Milieu.

Iedereen doet mee
Twente Milieu is een belangrijke partner als het gaat om het organiseren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat blijkt ook uit de behaalde certificering op de hoogste trede van de ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’. Twente Milieu wil hierin blijven groeien: zowel in aantallen medewerkers uit de doelgroep als het uitdragen van deze activiteiten richting partners. In 2017 startte Twente Milieu het eigen leerwerkbedrijf ‘Startpunt’. De eerste deelnemers stromen nu na een jaar werken en leren uit naar een reguliere baan.

Vanuit de basis beter
Bij Twente Milieu is de basis op orde. Er wordt gewerkt vanuit een heldere en breed gedragen strategie met gedreven en betrokken medewerkers. Ook op financieel vlak kijkt Twente Milieu opnieuw terug op een goed jaar, met een gerealiseerd resultaat van € 448.000,-. Vanuit deze basis wil de organisatie zichzelf en haar activiteiten blijven ontwikkelen.

Samen op weg naar een ‘Afvalloos Twente’

Twente Milieu werkt dagelijks zichtbaar en herkenbaar aan een ‘schone, gezonde en frisse’ leefomgeving voor bijna 500.000 inwoners van Twente. Twente Milieu ontzorgt zijn aandeelhoudende gemeenten op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte, parkeerbeheer, beheer verkeersregel installaties, rioolservice, plaagdierenbeheersing en gladheidbestrijding. Daarnaast beschikt Twente Milieu over drie volledig ingerichte werkplaatsen in Enschede, Almelo en Oldenzaal.

Samen met de aandeelhoudende gemeenten, inwoners en partners werkt Twente Milieu toe naar een ‘Afvalloos Twente in 2030’. “Daar staan en gaan we voor en samen zijn we goed op weg! De inzet van onze medewerkers, op kantoor maar vooral ook buiten op straat, maakt daarin een belangrijk verschil!,” aldus Lisette Bosch, directeur Twente Milieu.