Lof voor de Hof, Hengelo onder niveau

De gemeente Hengelo scoort een hartstikke mooi cijfer in de verkiezing Fietsstad 2018. Hengelo scoort een 4 en dat is een mooi cijfer als je bedenkt dat je maximaal een 5 kunt halen. De gemeente Hengelo is blij met de score. ‘De investeringen in de fietspaden blijven dus niet onopgemerkt.’ Maar toch gaan in een specifiek geval de complimenten naar de Hof van Twente in tegenstelling tot de gemeente Hengelo!
Waar je als fietser van Bentelo naar Beckum over de Suetersweg fietst, voelt de eerste helft als veilig: Twee brede fietsstroken aan beide kanten van de weg. Tot het moment dat het grondgebied van de gemeente Hengelo in beeld komt! Vanaf daar wordt de automobilist uitgenodigd om het gaspedaal verder in te trappen. Dat in de winter waarin het vroeg donker wordt, veelvuldig de regen met bakken uit de lucht vals hetgeen voor het zicht niet bevorderlijk is!

Groen Links en D’66 van Hengelo schrijven in 2016: Hengelo het fietsen wil blijven bevorderen, stimuleren en (nog) veiliger wil maken. Fietsen een goede bijdrage geeft aan het streven naar duurzaamheid en gezondheid.
De onderstaande foto’s zeggen heel wat anders!


Hof van Twente


En even verder de gemeente Hengelo