woensdag, 12 augustus 2020 05:02

Het raadsel van de grenspalen Ambt-Delden, wie lost het op?

Geschreven door

Bij de hoofdingang van het voormalige stadhuis van Delden stonden tot 2015 twee palen met inscriptie `SD’. Na de afbraak van het achterste deel van het stadhuis zijn deze palen ook weggehaald en in opslag gegaan. 
De inscriptie ‘SD` verwijst naar Schoutambt Delden, de oude naam van Ambt Delden. De palen zijn dus grenspalen van Ambt Delden geweest. Wij willen de grenspalen graag op hun oorspronkelijke plek terugzetten, maar we weten niet waar ze gestaan hebben. Mogelijk zijn deze palen al 50 jaar geleden, na de grenswijziging tussen Stad en Ambt Delden, weggehaald. Daarom vraagt de gemeente Hof van Twente uw hulp.

Weet jij hoe en wanneer deze palen bij het stadhuis zijn geplaatst? Weet jij waar deze palen daarvoor gestaan hebben? De gemeente Hof van Twente hoort het graag! Mail de redactie via redactie@wegdamnieuws.nl of neem rechtstreeks contact op met M. De Ruiter. Telefoonnummer: 0547-858585. E-mail: m.deruiter@hofvantwente.nl


Dit is een samenwerkingsverband tussen:
Platform ‘Markestenen en markegrenzen in Twente’ van de Oudheidkamer Twente
Landschap Overijssel
Gemeente Hof van Twente

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.