Ongeveer 250 nieuwe huishoudens in gemeente Hof van Twente ontvangen (na vandaag 17sept, red.) via de post een welkomstpakket. Het welkomstpakket is een initiatief van HofMarketing en samengesteld in samenwerking met de gemeente Hof van Twente, ondernemers en verenigingen.

Een bloeikaart, entreetickets, kortingsbonnen, kleurplaten, het magazine Hof van Twente en flyers, zomaar een greep uit de inhoud van het welkomstpakket. Ruim 25 partners en partijen hebben iets aangeleverd, waardoor er een goed gevuld pakket is ontstaan om de nieuwe inwoners op een warme manier welkom te heten én ze kennis te laten maken met Hof van Twente.

Alle inwoners die tussen mei en eind augustus 2020 van buiten de Hof ín Hof van Twente zijn komen wonen hebben het pakket inmiddels ontvangen.

De aantallen van de gevulde pakketten stemde organisatie HofMarketing zeer tevreden, zeker nadat duidelijk werd dat de grens van 35.000 inwoners gepasseerd is. HofMarketing is onder meer verantwoordelijk voor het vergroten van de woonbeleving van nieuwe inwoners. Daar draagt het zojuist verstuurde inwonerspakket aan bij, maar ook de geplande (nieuwe) inwonersdag die op zaterdag 3 oktober a.s. gepland staat in het gemeentehuis.

Aan het eind van dit jaar worden er weer pakketten verstuurd naar nieuwe inwoners. Partners van HofMarketing kunnen hier t.z.t. iets passends voor aanleveren.

De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het instellen van een gedeeltelijk vuurwerkverbod in de Hof van Twente. Vanaf dit moment is het met oud en nieuw verboden om consumentenvuurwerk uit de categorie F3 af te steken. Dit is het zogeheten 'zware vuurwerk' waar vuurpijlen en knalvuuwerk onder vallen. Om dit landelijke verbod mogelijk te maken komen er een aantal aanpassingen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). William Sanchez van GroenLinks vindt dat de gemeente met een transitieplan moet komen hoe je binnen 5 jaar een algeheel vuurwerkverbod kan invoeren en handhaven. Een verbod op alle consumentenvuurwerk maakt het beter te handhaven en bovendien is het goed voor de luchtkwaliteit, mens en dier en het milieu, aldus GroenLinks.
Veel partijen zetten vraagtekens bij de effectiviteit van het gedeeltelijke verbod, maar gingen om uiteenlopende redenen wel akkoord met het raadsvoorstel.

Het aantal Corona-besmettingen in Hengevelde en omgeving is de laatste week met drie opgelopen. In de Hof van Twente werden in de afgelopen twee weken in totaal slechts drie nieuwe besmettingen geregistreerd, de week voor deze was het aantal namelijk nul. Ziekenhuisopnames en overleden patiënten zijn al maanden niet gemeld. In totaal zijn nu 67 mensen in de gemeente Hof van Twente positief getest op het Corona-virus sinds de uitbraak, begin maart. Gisteren werd bekend dat het aantal besmettingen in Twente aan het oplopen is, maar het cijfer is nog altijd zeer laag. Van de drie besmettingen in de Hof werd er niemand in het ziekenhuis opgenomen en zijn er ook geen personen overleden. Het besmettingspercentage over de laatste weken is 0,0086%, waarmee het coronavirus in de Hof van Twente extreem laag is.

Op zaterdag 3 oktober organiseert HofMarketing de tweede inwonersdag in het gemeentehuis Hof van Twente. Gezien het succes van vorig jaar, was de keuze snel gemaakt voor het organiseren van een nieuwe inwonersdag. Deze editie wordt uiteraard georganiseerd met de RIVM richtlijnen van 1,5 meter afstand.

Elke nieuw ingeschreven inwoner na 1 oktober 2019 binnen de gemeente Hof van Twente, heeft afgelopen week een persoonlijke uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij de inwonersdag. HofMarketing neemt de organisatie van deze dag voor haar rekening om de woonbeleving van nieuwe inwoners te vergroten. In de ochtend krijgen de Hof van Twentenaren een leuk en informatief programma aangeboden waarbij ze o.a. door Burgemeester Ellen Nauta persoonlijk welkom worden geheten.

Na het plenaire gedeelte kunnen nieuwe inwoners zijn of haar eigen kern beter leren kennen en aansluiten bij de “Ken je Kern” wandeling.  Onder leiding van diverse raadsleden wandelen zij met de aangemelde inwoners door de kern en beantwoorden alle vragen. Deze wandelingen worden georganiseerd in Goor, Diepenheim, Delden en Markelo.

dinsdag, 15 september 2020 22:34

Meer dan 230 erven toekomstbestendig gemaakt

In de periode 2011 t/m juni 2020 is er 154.000 m2 aan vrijgekomen agrarische gebouwen gesloopt in Hof van Twente. Dit is meer dan 20 voetbalvelden! De sloop heeft plaatsgevonden op circa 230 erven. De gezinnen die op deze erven wonen kunnen daardoor vaak ook in de toekomst op een goede manier op hun eigen erf blijven wonen en werken. Gesteld kan worden dat het beleid voor het buitengebied zijn vruchten afwerpt. Op onderstaande afbeelding is te zien waar de meeste stallen zijn gesloopt. Hoe roder een gebied kleurt, hoe meer stallen er gesloopt zijn in dat gebied. Op de kaart is goed te zien dat vooral in het gebied tussen Bentelo en Delden veel gesloopt is.

Pagina 1 van 158