Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft burgemeester Ellen Nauta geen bezoeken kunnen brengen 60- en 65-jarige bruidsparen in Hof van Twente. Vanaf 1 juli 2020 worden deze bezoeken weer hervat, mits het bruidspaar prijs stelt op een bezoekje en eventueel media-aandacht. 

De bruidsparen die in de maanden maart t/m juni een diamanten of briljanten jubileum vierden werden door burgemeester Nauta uitgenodigd voor een ontvangst in het gemeentehuis. Maar liefst 10 bruidsparen maakten van deze uitnodiging gebruik. Een aantal heeft zich vanwege andere verplichtingen of om gezondheidsredenen moeten verontschuldigen. 

Na een toespraak en een kort vraaggesprek met de jubilarissen nam de burgemeester de tijd voor een persoonlijk gesprek met de afzonderlijke jubilarissen. 

Op 24 april werd Paul Wegdam volledig verrast door het feit dat hij via een 'videocall' een lintje kreeg voor zijn verdiensten op allerlei gebieden. (Lees dit HIER terug). Afgelopen vrijdag was dan de fysieke ontmoeting met de burgemeester om het lintje dan echt te ontvangen. De bekende blauwe box werd, anderhalve meter in acht houdende, overhandigd aan Paul en zijn echtgenote Henriëtte. Laatstgenoemde mocht het lintje opspelden, hetgeen Paul met trots vervulde. Het was in verband met het coronavirus een bijzondere ontmoeting. In diverse groepen werden de ontvangers van het lintje opgeroepen, Paul behoorde tot de laatste groep. 'Last best' noemde burgemeester Nauta het met een glimlach. Na het officiële gedeelte werd er een toost uitgebracht met oranjebitter en jus d'orange, waarna Paul een 'borrelbox' meekreeg van de gemeente om de feestelijkheden thuis voort te zetten. En dat is gelukt! Paul hierover: "Met zo'n 55 man hebben we het thuis gevierd. Buren, vrienden, familie en bekenden waren aanwezig. We hebben heel gezellig bij elkaar gezeten en konden het door het mooie weer buiten houden. Dit hebben we dan ook tot in de kleine uurtjes gevierd. Ik vond dat de burgemeester het heel erg mooi deed. Treffend en niet te langdradig. Ik heb de hele dag als mooi ervaren. 24 april was al heel mooi en nu deden we het dunnetjes, nouja... dikjes over, haha. Ik heb ervan genoten!".

De Muziekschool Hof van Twente en Creatief Centrum van De Reggehof gaan vanaf volgende week samen verder in een verfrissend nieuw jasje. Er komt een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en het lesaanbod in muziek, dans, beeldende kunst, theater, multimedia, kennis en taal wordt uitgebreid. Kortom: een kenniseducatiecentrum nieuwe stijl. Huisstijl en nieuwe naam worden volgende week op een voorlopig nog geheime locatie door de organisatie bekend gemaakt. Centraal in deze presentatie staat de bedenker van de nieuwe naam: Jesse Heemink (10 jaar) uit Delden. Muziekschool Hof van Twente is al jarenlang het thuisadres voor hoogwaardig muzieken dansonderwijs in de gemeente Hof van Twente. Cursussen worden gegeven in Delden, Diepenheim, Goor (hoofdlocatie), Hengevelde en Markelo. 

In 2021 zal de Elastiekenkoers weerplaatsvindenHiervoor zoeken de bestuursleden van de stichting een nieuw maatschappelijk of individueel doel.

We staan voor alle ideeën open!

Stichting Elastiekenkoers organiseert elk jaar een koers, om geld op te halen voor een goed doel. De doelen die zij afgelopen jaren hebben gesteund zijn onder andere eenzame ouderen en een steuntje in de rug voor de jeugd in de Hof van Twente.

Naast het zoeken van een nieuw doel voor 2021staat de stichting ook altijd open voor sponsoren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het onderstaande mailadres. 

Winnen doen we samen.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de Elastiekenkoers. 

www.elastiekenkoers.nl

Info@elastiekenkoers.nl

Juist in deze tijd signaleert Salut dat meer mensen zich alleen voelen. U kunt het gevoel hebben dat er niets aan te doen is. Deze gedachtes zijn begrijpelijk, maar niet altijd waar. Salut heeft hier aandacht voor, toont begrip en biedt op verschillende manieren hulp.

Pagina 1 van 152