Morgen, 1 april, is het precies 75 jaar geleden dat Hengevelde en Diepenheim werden bevrijd. De gemeente Hof van Twente wil jullie dan ook vragen massaal te gaan vlaggen morgen. Zo kunnen we op die manier toch, symbolisch, aandacht geven aan deze bijzondere dag. Burgemeester Ellen Nauta: ‘Door het coronavirus zijn heel veel activiteiten in Hof van Twente helaas afgelast. Samen kunnen we wel laten zien dat we onze vrijheid en onze bevrijders waarderen. Op dit moment kan dat alleen symbolisch, door massaal te vlaggen. Ik zou het mooi vinden als we op die manier toch uiting geven aan onze onderlinge verbondenheid en laten zien dat we onze vrijheid en onze bevrijders van toen bijzonder waarderen.’

Hieronder vindt u een persoonlijke boodschap van burgemeester Ellen Nauta aan iedereen in onze gemeente. Zij richt zich daarbij speciaal tot ouderen, jongeren, ouders, kinderen, ondernemers, vrijwilligers en mensen in vitale beroepen.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO.

Op 1 april 1945 zijn Diepenheim en Hengevelde bevrijd. Op 4 april volgde Delden en op 8 april Goor en Markelo (de kern Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet). In alle kernen zet een grote groep vrijwilligers zich voor het organiseren van activiteiten rond de 75-jarige bevrijding van Hof van Twente. In deze krant vindt u een overzicht van al die activiteiten. Des te mooier omdat er nog steeds mensen zijn die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Mensen die onderduikers opnamen in hun gezin of verzet boden aan de vijand. In het gemiddelde gezin kostte het moeite om de dagen door te komen, omdat de meest elementaire zaken, zoals voedsel, niet voorhanden waren. Ook onze bevrijders komt natuurlijk heel veel dankbaarheid toe. Daarom het verzoek aan u om te vlaggen op de dag dat uw kern bevrijd is (en natuurlijk op 4 en 5 mei). Op die manier eren we iedereen die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan de bevrijding van onze gemeente en vieren we onze vrijheid.

Gezien het feit dat er weinig te doen is de komende weken, organiseren de mannen van Wegdam Weekend zaterdag 28 maart aanstaande een gezellige online Pubquiz voor jong en oud in Hengevelde. Vanaf 20:00 uur kun je met je familie en/of vrienden meedoen met het beantwoorden van vragen via wegdamweekend.nl. Vanuit de studio zullen de heren jullie allerlei fragmenten laten horen en verschillende vragen stellen. De stream is up to date, dus daar zal het niet aan liggen. Je kunt er gewoon via de site bij. Let op: je mag met maximaal 4 personen bij elkaar zitten van het RIVM, dus houd je daar aan.

Beste bezoekers,

In verband met het Coronavirus zijn wij de komende periode beperkt geopend. Iedere dag is er op één dagdeel een fysiotherapeut aanwezig. Afspraken worden beperkt tot alleen de strikt noodzakelijke zorg.

We zijn bereikbaar op 0547333710 of 0547292311 en eventueel 0629510155. Mail: info@fysiotherapiehofvantwente.nl

Blijf gezond! Team Fysiotherapie Hof van Twente.

Pagina 1 van 147