Sinds september is het ANWB AutoMaatje Hof van Twente de nieuwe vervoersservice door vrijwilligers. Minder mobiele mensen worden vervoerd door buurtgenoten die zich aangemeld hebben als vrijwillig chauffeur tegen een kleine onkostenvergoeding. Het is een service zonder winstoogmerk. Inmiddels zijn al 35 chauffeurs ingeschreven over de hele Hof van Twente. Een geweldige mijlpaal, zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten om mensen te vervoeren.

Ruim 100 nieuwe inwoners werden afgelopen zaterdag tijdens de eerste inwonersdag welkom geheten door burgemeester Ellen Nauta. In een afgeladen volle raadzaal  kregen de genodigden een informatief programma voorgeschoteld waarbij presentator Bert Eeftink op zijn manier en met Twentse humor de lachers op zijn hand had. Met diverse leuke wetenswaardigheden en feitjes over de Hof werden de nieuwe inwoners welkom geheten.

Hof van Twente heeft ondanks de financiële uitdagingen een sluitende begroting aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Harry Scholten: “Het was dit jaar niet eenvoudig. De bijdrage van het Rijk gaat alleen maar omlaag, terwijl onze kosten steeds verder stijgen, met name voor de zorg. Tegelijkertijd willen we een leefbare en sociale gemeente blijven, ook op de lange termijn. Er ligt nu een afgewogen voorstel waarin de zorg voor onze inwoners voorop staat en de gevolgen worden verdeeld over alle partijen. We doen wat we kunnen, maar de grens is nu wel bereikt. Het Rijk zal ons tegemoet moeten komen, zodat wij de begroting weer in evenwicht kunnen brengen en de pijnlijkste maatregelen weer kunnen verzachten.”

Energie besparen, wie wil dat nu niet? Goed voor het klimaat, maar even zo goed voor je eigen portemonnee. En een duurzaam huis is ook nog eens een comfortabel huis. 
Wil je aan de slag, maar verdwaal je ook in het oerwoud aan informatie? Schakel dan een wooncoach in van de stichting Duurzaam Thuis Twente (DTT). Een wooncoach is een deskundige noaber met verstand van zaken. Zowel over allerlei duurzame technieken, maar ook over de verschillende subsidies. Hij of zij komt thuis langs en denkt met je mee wat de mogelijkheden zijn om jouw huis te verduurzamen. Een wooncoach luister naar jouw wensen en vertelt je op een begrijpelijke manier wat de (on-)mogelijkheden. Zo weet je precies welke maatregelen je kunt nemen, wat een slimme volgorde is, hoe je dit kunt bekostigen en wat het oplevert. Of je nu kleine stapjes wilt zetten, of gelijk al helemaal van het aardgas af wil gaan.

maandag, 07 oktober 2019 18:07

Video Truck Run door Hengevelde online

Afgelopen zaterdag werd de tweede editie van de Truck Run Hof van Twente gehouden. Hier plaatsten we zaterdag al een verslag en foto's van (klik hier). Gisteren zijn ook de video's die vanuit de vrachtwagen zijn gemaakt online gezet. 

KLIK HIER om de video te zien vanaf het moment dat ze onder vele belangstelling door Hengevelde rijden.

Pagina 1 van 129