Midzomerfeesten Bentelo: van Bizzey tot Jan Keizer & Anny Schilder

De tenten staan er al; Op 5, 6, 7 en 8 juli vinden de Midzomerfeesten in Bentelo weer plaats. Het is elk jaar weer een uitdaging om een goed programma samen te stellen, maar ook dit jaar is de muziekcommissie daar weer in geslaagd. De jeugd uit Bentelo en omstreken tagt elkaar al enkele weken suf in de social mediaberichten over de line-up voor de zaterdagavond. Dan komen Bizzey, één van de populairste artiesten van dit moment, The Partysquad en Donfetti de grote tent op de kop zetten. Ook aan de mensen die niet zo van dit genre houden, is gedacht. De Bentelose formatie Kenny Dan en de Achterhoekse band De Boetners spelen zaterdagavond in de kleine tent. “De zaterdagavond blijft daarmee een uitgaansavond voor de jeugd, maar ook aan de  ‘ouderen’ en de rest van onze dorpsgenoten willen we niet voorbij gaan”, aldus de muziekcommissie.
Verdere programma:

De Midzomerfeesten Bentelo begint ook dit jaar op donderdagavond met ‘das Blau Weiβen Fest’. Vanaf 20.00 uur staan de grote glazen bier weer klaar en is er muziek van Wir Sind Spitze en DJ Der Pauli. Dirndl en Lederhose gewenst!

De vrijdagmiddag start met de kinderfeesten voor alle basisschoolleerlingen uit Bentelo. Nieuw dit jaar is de ouderenmiddag, oftewel de Oud-Mi-Bo vanaf 14.30 uur, met muziek van mannenkoor Germania. Onder het motto ‘wat goed is moet je niet veranderen’ vindt ook dit jaar vanaf 16.00 uur de Vri-Mi-Bo (oftewel vrijdagmiddagborrel) weer plaats, met muziek van Vossenjacht en MoNoMaN oNeMaNbaNd, de jongste muzikale creatie van Hengeveldenaar Lennard Kiezenbrink. “Drie jaar geleden zijn we daarmee gestart nadat de vrijdagavond wat terugliep en dat bleek meteen een gouden zet. Die eerste editie hadden we ook prachtig weer en de sfeer zat er meteen goed in. Als zo’n feest dan een succes is, komen de mensen het volgende jaar weer terug”, aldus Koen Lentelink, bestuurslid.

Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur strijden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games met om 15.00 uur de grote playbackshow.

Op zondag staat vanaf 10.00 uur het autospektakel ‘Crazy car crash’ weer op het programma met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder in de beide tenten met muziek van Jan Keizer & Anny Schilder, Saints ’n Sinners en Vezpa. Op het feestterrein is ook voor de jongste jeugd van alles te doen.

Iedereen uit Bentelo helpt mee
De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Bentelo zet ook dit jaar weer hoog in op de aankleding en sfeer op het terrein. De organisatie betrekt hierbij steeds meer Benteloërs en dat werkt. “Het is een feest van, voor en door iedereen”, vertelt Koen Lentelink, één van de bestuursleden. “We hebben dit jaar gebrainstormd met de jeugd van 16 tot 20 jaar. Het is mooi om te zien dat zij nu ook allerlei taken oppakken en meehelpen”. Meer informatie is te vinden op www.midzomerfeesten.nl en check ook de Facebook- en Instagram-pagina.