Vanavond was de familie Rouhof uit Bentelo in de uitzending over het al dan niet stoppen met boeren, een veelvoorkomend onderwerp waar veel boeren in Nederland mee in de maag zitten. Ze worden aangemoedigd door het kabinet te stoppen, en toch voelen varkenshouders zich niet gesteund. Vooral op het gebied van herbestemming lopen boeren vaak vast door ingewikkelde regelgeving. De gemeente Hof van Twente laat zien hoe het ook kan. 
De familie Rouhof uit Bentelo heeft tientallen jaren een varkensbedrijf gehad. Ruben Rouhof kan het erf, zijn geboortegrond zo uittekenen. Toen zijn vader enkele jaren geleden ziek werd en overleed, stond de familie voor een enorme uitdaging. Opvolging is er niet want Ruben en zijn zussen hebben andere ambities dan boer zijn. De stallen staan nog op het erf en ze willen graag iets anders met hun grond doen, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Op de Bentelosestraat ter hoogte van Sportpark De Pol in Bentelo is vanmiddag door onbekende oorzaak een auto over de kop geslagen en ondersteboven is een weiland beland. Brandweer en ambulance waren ter plaatse om hulp te verlenen aan de bestuurder, maar dat bleek niet nodig. De automobilist kwam met de schrik vrij. De auto is door een bergingsdienst uit het maisveld gehaald zoals op de foto te zien is.

André Manuel, cabaretier te Diepenheim, deelt wekelijks in de TC Tubantia zijn kijk op de actualiteit. Dat de Diepenheimer geen blad voor de mond neemt, dat is algemeen bekend. Dit deed hij ook niet in zijn column die vanochtend verscheen in de TC Tubantia waar Bentelo en vooral de heer Lubberink het moesten ontgelden. Hieronder de column, mocht u het gemist hebben.

Laat je willekeurige mensen de foto’s zien en je vraagt ze, in welk land dit gebouw gelegen is, dan is bijna unaniem het antwoord: Italië. Niet dus. Hof van Hagmolen is een appartementencomplex in het mooie Bentelo aan de rand van het Hagmolenbos. Het ligt aan de weg tegenover café Spoolder.

Ruben Eijsink maakte een prachtig filmpje dat rondging op de sociale media, KLIK HIER.

‘Het complex telt acht appartementen, ieder voorzien van vier slaapplekken. Het mediterrane uiterlijk van het gebouw geeft je het gevoel alsof je écht op vakantie bent’ is te lezen op www.Hofvanhagmolen.nl. In luttele seconden ga je van Italiaanse sferen naar een Twents uitzicht vanaf het balkon. Op deze website leest u eveneens dat de het creatieve brein achter het bijzondere gebouw altijd op zoek bent geweest naar plekjes die iets te vertellen hebben.
Wat heeft deze plek te vertellen?
Gastheer, John Nijland:

donderdag, 16 juli 2020 16:27

Schuurbrand aan Suetersweg in Bentelo

Aan de Suetersweg in Bentelo is donderdag aan het eind van de ochtend brand uitgebroken in een schuur bij een boerderij. Brandweer is aanwezig en heeft opgeschaald naar middelbrand. In de schuur ligt onder andere hooi. De brand werd iets na 11.30 uur gemeld, waarna de brandweer gelijk met meerdere eenheden ter plaatse is gegaan. Er komt behoorlijk wat rook uit de schuur, maar de vlammen slaan er niet uit. Omdat de brand lastig te blussen blijkt probeert de massaal aanwezige brandweer de vlammen via het dak te blussen. Het is nog onduidelijk wat er precies in brand staat. Volgens de brandweer ligt er in de schuur in ieder geval hooi opgeslagen, op de zolder. Het gebouw maakt deel uit van een verzameling schuren op het terrein aan de Suetersweg. De brandweer heeft er uren werk aan om het hooi erui te krijgen en te blussen.

Pagina 1 van 57