maandag, 07 december 2020 22:28

Coronateststraat in Bentelo: De kop is eraf

Een afspraak maken gaat razendsnel, de bevestiging krijg je binnen een uur op de mail en het is geregeld. Maar de kop is eraf; Aanvankelijk zat het gemiddelde in de teststraat in de Onze Lieve Vrouwekerk op ruim 500 testen per dag. Dat schommelt nu rond de 150. Het is een ietwat surrealistisch decor bij de kerkbanken, waar menig Benteloër andere herinneringen aan heeft dan mensen in witte pakken en wattenstaafjes in neuzen en mond.

Bijna kokhalzen
Je wordt van tevoren gewaarschuwd, het is een beetje het gevoel van naar de tandarts gaan. En inderdaad, het staafje in de mond doet je heel even bijna kokhalzen en die in de neus, dat wordt naar alle waarschijnlijkheid een traantje wegpinken. Maar je weet waar je het voor doet, zo verlaat je het gebouw: Voldaan!

donderdag, 26 november 2020 16:56

Hennepkwekerij ontmanteld in Bentelo

In Bentelo is donderdagmiddag 26 november een woning ontruimd in de Boekweitstraat. In het pand was een hennepkwekerij  actief. Wat dit zo bijzonder maakt, is dat er op dat moment geen aanhoudingen zijn verricht. Het is onbekend of er op het moment van aankomst van de politie mensen in het pand aanwezig waren.
Het totale aantal planten is geschat op ruim 400. Er waren ook medewerkers van netbeheerder Enexis aanwezig. Agenten ontdekten dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Huisartsen uit Hengevelde en Delden hebben samen het initiatief genomen om maandag 19 oktober een coronatestraat te openen in de Bentelose Kerk. Dit doen de huisartsen in overleg met de GGD Twente en de gemeente Hof van Twente. In de 'straat’ kunnen dagelijks 300 tot 400 tests plaatshebben. Het is de bedoeling dat getestte personen na een dag uitsluitsel krijgen via de website www.coronatest.nl. Via de GGD en deze site kunnen mensen zich ook voor een test aanmelden. Mensen die worden getest lopen de kerk in in plaats van dat ze in hun auto kunnen blijven zitten. Het plan is dat de teststraat door de week van 8.30 tot 18.30 uur is geopend.

zondag, 11 oktober 2020 10:20

Brandweer rukt uit naar de Eschweg

Vanmorgen was er brand aan de Eschweg in het buitengebied van Bentelo. Een tuinhuisje is helemaal afgebrand met alles wat erin stond, er vielen geen gewonden al is een bewoner nog nagekeken in de ambulance; Hij had enkel een schroeiplek op zijn gezicht. 

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Vanavond was de familie Rouhof uit Bentelo in de uitzending over het al dan niet stoppen met boeren, een veelvoorkomend onderwerp waar veel boeren in Nederland mee in de maag zitten. Ze worden aangemoedigd door het kabinet te stoppen, en toch voelen varkenshouders zich niet gesteund. Vooral op het gebied van herbestemming lopen boeren vaak vast door ingewikkelde regelgeving. De gemeente Hof van Twente laat zien hoe het ook kan. 
De familie Rouhof uit Bentelo heeft tientallen jaren een varkensbedrijf gehad. Ruben Rouhof kan het erf, zijn geboortegrond zo uittekenen. Toen zijn vader enkele jaren geleden ziek werd en overleed, stond de familie voor een enorme uitdaging. Opvolging is er niet want Ruben en zijn zussen hebben andere ambities dan boer zijn. De stallen staan nog op het erf en ze willen graag iets anders met hun grond doen, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Pagina 1 van 57