Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Rond de klok van ongeveer half zes vanavond was het weer zo ver. In een tijdsbestek van nog geen drie weken was het even zo vaak raak op het kruispunt Breterstraat Needsestraat. Wederom kwam er een auto vanuit het buitengebied, het andere voertuig kwam vanaf de rotonde bij bistro de Kolenbrander. Beide auto’s zijn naar verluid total loss. Een van de bestuurders verklaard enigszins verblind te zijn door de zon. Bij het ongeval zijn verder geen gewonden gevallen.
maandag, 06 april 2020 05:33

Zwerfbibliotheek; Overvol dus veel te dol

Onlangs kwam bij de redactie binnen: “Kun jij een berichtje op Wegdamnieuws zetten de kast overvol is?”
Waar het in deze om gaat is: De zwerfbieb wordt met enige regelmaat gebruikt als dumpplek, vrijwilligers zijn genoodzaakt om spullen af te voeren richting oud papier of andere afvalbestemmingen! Het is überhaupt niet de bedoeling om oude tijdschriften waar het plastic nog omheen zit; dvd’s of kapotte oude boeken hiernaartoe te brengen. “We kregen vorig jaar een doos met boeken waar zelf muizenkeutels in zaten. Voorlopig ook geen boeken aanleveren alstublieft, de kast puilt uit zoals de bovenste foto al aangeeft!” aldus een van de vrijwilligers. 

Het coronavirus is nog steeds actief en wij zijn allemaal aan huis gekluisterd. Laten wij hopen en wensen dat het met iedereen goed mag gaan.Gelukkig kunnen we voldoende boodschappen halen en is er genoeg aan eten en drinken in de supermarkt. Helaas is er ook een groep in onze samenleving die afhankelijk is van de voedselbank. Veertien dagen geleden werd de voedselbank Hengelo gesloten en daarom hebben de gezamenlijke Kerken in de Hof van Twente in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente, Salut en Doors Wide Open besloten om actie te ondernemen.Houdbare producten zoals bijv. suiker, thee, fruit en groente in blik, rijst, pasta, maar ook tandpasta worden ingezameld. Er kunnen dan voedselpakketten uitgedeeld worden aan mensen die ervan afhankelijk zijn.
** In HENGEVELDE kunt u de voedselproducten (droge en houdbare levensmiddelen met een goede houdbaarheidsdatum) inleveren tijdens de openingsuren (9.00 uur-18.00 uur) in de MARIAKAPEL van de H. H. PETRUS EN PAULUSKERK. Het voedsel kan in een krat gelegd worden, dat voor het hek staat, dat als afscheiding dient tussen de kapel en de kerk. 

zaterdag, 04 april 2020 13:08

Zesde digitale Höfte online

De Höfte staat weer online, een enigszins andere uitgave dan u van ons gewend bent. Het corona virus heeft zelfs invloed op het meer dan 50 jaar oude dorpsblad van Hengevelde. De kerk is gesloten, andere activiteiten zijn teruggebracht tot nul; Het hele sociale leven ligt op zijn gat! We hebben er als redactie toch maar weer iets van proberen te maken.
KLIK HIER  voor de 6e digitale Höfte of klik op het icoontje hierboven.

Dit weekend is het laatste weekend van de drive-inn van THOMS Concept Catering aan de Kinkelerweg 12. THOMS is aanstaande vrijdag tot en met zondag geopend tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Bestellen gaat gemakkelijk door te bellen of Whatsappen (voorkeur gaat uit naar Whatsapp) naar 06-30731012.
Thom Hartgerink:
Pagina 1 van 1008