Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

A.s zondag Oktoberfeest Haaksbergen met medewerking van die Stadlfreunde en Die Neuen Oberkrainer van Haaksbergen verplaatst naar Café Dwars in de Isidorushoeve.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om het eerste originele Oktoberfeest voor een jaartje meer te vieren in het houten Schutterij gebouw aan de Scholtenhagenweg 40B in Haaksbergen.Doordat de gemeente op het laatste moment geen toestemming gaf om het evenement door te laten gaan, moest het Oktoberfeest uitwijken naar een andere locatie.
Dit zal zijn bij Café Dwars in de Isidorushoeve a.s.  Zondag 20-10-2018 aanvang 14.00 uur.
vrijdag, 18 oktober 2019 22:00

De boel is weer in de winteropslag

Deze week was het zo ver: Het hele gezelschap van de bloemendragers met machinerie bij loonbedrijf Pelle bij elkaar om de bloemen van het afgelopen jaar uit de bloembakken te halen en de bloembakken eraf te halen. Jon Klein Breteler: ”We waren met 10 personen van de waterdragers club bij elkaar. Na de koffie was alles eraf en werd er bij de loonbedrijf Pelle op de wasplaats alle bakken eerst ingezeept en daarna werd met het warme water uit een hoge drukspuit alles grondig na gespoten. Zo rond 17.00 was alles in kannen en kruiken en konden alle bakken in 4 grote houten pallet bakken richting de opslag bij Bakkerij Nollen om deze winter daar hoog en droog opgeslagen te worden. Na de tijd was er nog een gezellige nabespreking bij de Bistro de Kolenbrander om de pluspuntjes te onderstrepen en de verbeter puntjes voor volgend jaar aan te geven!
 We willen namens de Sio en de Sio winkeliers de volgende mensen even bedanken voor de medewerking van dit jaar:
 
 
vrijdag, 18 oktober 2019 23:47

Cupido geeft gas in eigen huis

Cupido was vanavond duidelijk een maatje te groot voor de Enschedese dames van Vips Bardot getuige de 4-0 overwinning vanavond in sporthal de Marke en blijft daardoor koploper! Na het 3-2 verlies van vorige week, werd de focus weer op vertrouwen van het eigen volleybalspel gelegd.
Er werd nog wel wat wisselvallig gestart: Het lukte Vips steeds om enkele puntjes voor te staan in het begin van de set. Gelukkig pakte Cupido de draad snel op en nam de voorsprong over en kon deze uiteindelijk verlengen met een batterij aan setpoints. Set 1 eindigde in 25-17.
De laatste thuiswedstrijd tegen Reutum is nog geen half jaar geleden: 4-1 overwinning, ‘WVV geeft les in effectiviteit middels hattrick Wouter Horstink’ was op zondag 5 mei te lezen op deze site. W.V.V.’34 heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen vv Reutum over 90 minuten gezien 3½e kans gehad en wist daarmee de wedstrijd in een 4-1 overwinning om te zetten. Martijn Baas, waarom blijft WVV zondag ongeslagen?
“Wij blijven ongeslagen omdat het team gewoon goed in elkaar steekt; we geven weinig kansen weg en creëren er veel als team. Dit heeft mede te maken met dat de opbouw wat beter verzorgd is dan afgelopen seizoen. De start is goed, al hadden we wellicht 2 punten meer kunnen hebben. We willen graag deze lijn vervolgen met een overwinning op Reutum!”
De wedstrijd op het sportpark Rupertserve begint om 14.00 uur onder leiding van de heer G Wesselink

Zowel voor Geurs Loon- Grondverzet en Transport als Loonbedrijf Pelle begon de dag van dinsdag rond de klok van 2.00 uur in de nacht! Jelle Vogt van Geurs en Rob Pelle zijn onafhankelijk van elkaar samen met enkele collega’s per trekker naar Den Haag gereden om te demonstreren tegen het stikstofbeleid. Beide vertellen hier over hun ervaringen op deze bijzondere dag. Rob was zelfs actief in de catering bij een barbecue, georganiseerd vanuit Twente en de Achterhoek! (ZIE DIT FILMPJE)
Rob Pelle: ”Wij zijn woensdagmorgen rond 2:30 vertrokken uit Hengevelde en zijn via Gelselaar en Laren (Gld) richting Bathmen gereden. Van daaruit zijn wij rond 5.00 uur met een kleine 300 trekkers in colonne de A1 zijn opgegaan. Op naar Den Haag!”
Jelle Vogt: ”Het was een indrukwekkende dag, al die trekkers zij-aan-zij. Al die boeren zij-aan-zij. En al die mensen die ons onderweg steunden op viaducten en kruisingen met vlaggen en spandoeken. We waren maar liefst 24 uur onderweg, maar het was de moeite dubbel en dwars waard! We hebben heel veel prachtige dingen gezien!”

Pagina 1 van 978