Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

vrijdag, 26 februari 2021 10:29

Lars 18 jaar!

Lars Escher, woonachtig aan de Diepenheimsestraat in Hengevelde, is 18 jaar geworden! De boomlange doelman kreeg van zijn vrienden een ludiek spandoek dat staat te schitteren aan straat. Ook namens de redactie van harte proficiat!

vrijdag, 26 februari 2021 05:34

Met Wegdam Weekend grandioos je weekend in

Vanavond vanaf 18.00 zijn de heren weer te beluisteren via www.wegdamweekend.nl. Er zijn vele vragen die worden gesteld en wellicht ook beantwoord. Zo wordt er gesproken met Casper Bebseler over de huidige situatie en het feit dat de ondernemers weer ‘open willen’.

Tristan vertelt een mopje. Vorige week ijzersterk en wie weet, deze week weer. Er komt nog een stukje glasvezel voorbij en ook een ‘masked singer’. Natuurlijk ook de prangende vraag of Pieter column wordt ontmaskerd.

De lokale ondernemers uit Hengevelde en de overige kernen uit de Hof van Twente hebben een dringende oproep geschreven aan burgemeester Nauta om winkels, horeca en de culturele sector op 15 maart weer open te laten gaan. Zij vragen Nauta om de veililgheidsregio te bewegen of anderszins het kabinet te bewegn om de deuren vanaf 15 maart weer te openen. Een citaat uit de brief: "Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn." De brief waar ook de SIO voor tekende is gestuurd namens het Ondernemersplatform Hof van Twente. Het is niet bekend of Nauta al gereaegeerd heeft op de ondernemers.

donderdag, 25 februari 2021 05:20

Vergoeding bloemrijke akkerranden mogelijk

Vorig jaar startte de gemeente met de actie bloemrijke akkerranden en vanwege het succes wordt de actie dit jaar herhaald. Bloemrijke akkerranden hebben veel voordelen voor de boer, de natuur en de omgeving. Agrariërs maar ook particulieren met gras- of bouwland kunnen meedoen aan de actie.  

woensdag, 24 februari 2021 12:43

Mevrouw Lentelink 85 jaar, zwaaien mag!

"Vandaag is onze moeder 85 jaar geworden! Bezoeken gaat helaas niet maar langsrijden even zwaaien kan altijd", aldus een trotse zoon van Dinie Lentelink, woonachtig aan de Diepenheimsestraat. Ook namens de redactie van harte proficiat!

Pagina 1 van 993