Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Vanmiddag rond 16.45 is de splinternieuwe e-bike (Gazelle, Orange C8 HMS) van een Hengeveldenaar aan de Diepenheimsestraat ter hoogte van Effink gestolen. De heer liep enkele minuten het weiland in voor een werkzaamheid. Toen hij terugkwam was de hagelnieuwe fiets weggenomen. Heeft iemand de dief zien fietsen of camerabeelden van de Diepenheimsestraat, meldt het. Het vermoeden bestaat dat hij of zij op een andere fiets aangekomen. De eigenaar heeft een forse beloning uitgeloofd voor de gouden tip.

woensdag, 03 juni 2020 16:09

Vacature bij Bistro de Kolenbrander

Afwas-talent gezocht bij Bistro de Kolenbrander.

Heb jij binnenkort al vakantie en/of ben je opzoek naar een bijbaantje? Kom het team van De Kolenbrander versterken!

Leer nieuwe collega's kennen, ontdek de doorgroeimogelijkheden, maak leuke feestjes mee en dat allemaal onder een prima salaris.

Geinteresseerd? Mail naar info@bistrodekolenbrander.nl.

Een mondkapje dragen, waar moet deze aan voldoen en waar kan ze kopen? In dit artikel vindt u alle belangrijke informatie. Wanneer is een mondkapje verplicht? In het OV is anderhalve meter afstand houden vaak niet mogelijk. Daarom is vanaf 1 juni het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar in de trein, bus, metro en tram. Ook op veerponten is het dragen van een mondmasker verplicht. Op straat, in winkels of in andere openbare ruimtes is het dragen van een mondkapje niet nodig. Het dragen van een mondkapje is een aanvulling op de bestaande hygiëneregels.

Komst van een Creatieve Vakantie Camping(CVC) in het hart van Hengevelde vergroot vitaliteit van het gehele dorp

Ik wist niet wat ik las. Een nieuwe camping midden in Hengevelde. Ja er is al veel bedrijvigheid, maar een camping. In het hartje van ons dorp nog wel. En dan te bedenken dat camping Westerholt in de Hof dit jaar de poorten heeft gesloten. Moest ook even aan Herman Finkers denken. In zijn boek “Finkers op een hoop” schrijft hij een leuk stukje over kamperen. Hij heeft het over de Kampeergids ‘79. Hengevelde straat daar natuurlijk nog niet in. Hij schrijft: ”Ik heb hier een roman, getiteld Kampeergids ‘79 van de heren A. en W.B.” Hij vraagt zich af hoe die heren aan de teksten komen. Ik vraag me de ontstaansgeschiedenis van deze vakantiecamping af. Vakantie dicht bij huis is in deze cornonatijd goed voor de economie.

Stipt om 12.00 uur heropende de Nederlandse horeca. De opluchting is groot, bij zowel ondernemers als klanten. Herberg de Gebrande Waateren hield een grote schoonmaak en er werd onlangs zelf een Biergarten aangelegd, zodat bezoekers vandaag optimaal konden genieten van de sfeer. Als kers op de taart kwam zelfs zanger Gert Valk nog even langs om zijn vocale kunsten te tonen. Een bezoeker: "Het was weer heerlijk om op het terras te zitten. Dit heb ik vanaf vorig jaar zomer moeten missen, want toen de horeca in maart dicht moest was het 'terras-seizoen' nog niet geopend.
Casper Bebseler van de Herberg: "Het was een prachtige dag en iedereen was blij dat ze weer lekker naar het terras konden! Iedereen hield zich ook goed aan de regels met betrekking tot afstand en dergelijke. Echt een topdag!"
Ook enkele honderden meters verderop bij Café 't Kooltje was het 'volle bak'. Ook zij hadden het terras uitgebreid en hielden zich uiteraard aan de strikte regels die door de overheid zijn opgelegd. Hieronder enkele foto's van de gezelligheid in de Hengeveldse horeca vandaag:

Pagina 1 van 901