maandag, 16 juli 2018 16:43

Leerlingen Petrusschool speuren naar vlinders en bijen in de boomgaard van Robbie ten Thije

Geschreven door

Op vrijdag 13 juli kregen de kinderen uit groep 4 en groep 6 buiten les in de door henzelf ingezaaide bijenweide aan de Hengevelderweg. Wim Wijering van de Natuur- en vogelwerkgroep “de Grutto” gaf een inleiding en deelde zoekkaarten uit. De kinderen, ouders en leerkrachten verwonderden zich over de verschillende soorten bijen die in de boomgaard aanwezig waren. De kinderen probeerden ze te herkennen op de zoekkaarten en dat was nog niet eenvoudig. Hengevelde is dankzij deze samenwerking een traditioneel stukje met akker- en veldbloemen rijker. In Nederland en ook in Overijssel zijn intussen meerdere wilde bijensoorten uitgestorven. 

GLlogo Hof vanTwentejan18fcDaarnaast wordt maar liefst 56 % ernstig in hun voortbestaan bedreigd. Van onze circa 70 dagvlinders zijn er al 17 voorgoed verdwenen en zijn er nog maar 23 geregeld te zien. De overige soorten zijn kwetsbaar of worden (ernstig) bedreigd. Dit alles betekent dat bijen en vlinders behoren tot de meest bedreigde groepen binnen het insectenrijk. Dit zal op den duur funeste gevolgen hebben voor de bestuiving van veel bloemen, bomen en gewassen.

De initiatiefnemers Robbie en Thije en de leerkrachten van groep 4 en 6 van de Petrusschool ontvingen van Ina van de Riet een voucher t.w.v. €250,00 van de Groene Loper Hof van Twente. De werkgroep Groene Loper Hof van Twente deelde daarnaast 8 insectenhotels uit en is verheugd dat dit soort initiatieven samen worden opgepakt. De Groene Loper Hof van Twente heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen natuurlijke leefomgeving. Met een Groene Loper verbinden we bestaande buurtinitiatieven in het groen en maken deze zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis. Meer informatie over de Groene Loper Hof van Twente vind je op.www.groeneloperhofvantwente.nl 

voucher voor petrussschool en robbie ten tije

 

bijenles in buitenlokaal van Robbie ten Thije

Laatst aangepast op maandag, 16 juli 2018 16:49
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.