woensdag 16 januari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Annie pleit voor wolvenjacht

  • woensdag, 16 mei 2018 10:13
  • Geschreven door 

Annie Schreijer-Pierik wil dat er weer gejaagd gaat worden op de wolf. “Het kan zo niet verder gaan. We moeten een goed beheerplan neerzetten voor de twaalf tot vijftienduizend wolven in Europa. Daar hoort ook afschot bij.” Dat meldt RTV Oost.
Vanmiddag houdt de politica uit Hengevelde een wolvenconferentie met de Europese Commissie en de nationale parlementen van Frankrijk, Duitsland en Italië. “We moeten dit met elkaar goed aanpakken.”
Schreijer-Pierik noemt Italië als voorbeeld. “Daar hadden ze een prachtig plan, want de wolf moest terugkomen. Nu zegt een hoogleraar daar ook dat we aan de slag moeten met de beheerjacht, want het loopt helemaal uit de hand.”
Als er geen hardere aanpak van de wolf komt, vreest Schreijer-Pierik een zelfde soort toestand als met de gans. “Een paar jaar geleden hadden we er in Nederland een paar duizend, nu hebben we het over miljoenen.”
Als de beschermde status van de wolf wordt afgenomen, is de jacht veel makkelijker. “Dan mag Overijssel de wolf ook bejagen. Dan kunnen landen sneller doorpakken”, zegt Schreijer-Pierik. “Als we doorgaan zoals nu, wordt het een chaos.”
Waar Schreijer-Pierik wil dat de overheid in actie komt, ziet de Overijsselse wolvenexpert Roel Korbee vooral een verantwoordelijkheid voor boeren. “Ik kan er zelf een heleboel aan doen zodat die beesten er niet bij kunnen komen”, pareert hij.
Korbee vindt dat Schreijer-Pierik met haar plan voor afschot op de zaken vooruit loopt. “We praten over de eerste zwervers uit Duitsland en nu gaan we al uit van het doemscenario. Dat is ver vooruitlopen. Kijk gewoon naar hoe de ontwikkeling plaatsvindt.”
Volgens de Europarlementariër is een preventieve aanpak echter noodzakelijk. Korbee: “Ik heb haar horen zeggen dat er tien tot vijftien wolven door Nederland lopen. Dan vraag ik mij altijd af: hoe kom je aan die gegevens?” Hij refereert aan de DNA-onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd. “Dan praat je nog steeds maar over twee of drie zwervers die hier rondlopen. Ik kan nu niks anders zeggen dan dat er twee of drie permanent in Nederland zijn geweest.”
“Bij de wolf komt altijd emotie om de hoek kijken”, vervolgt Korbee. “Ik zeg altijd: haal die emotie eruit en probeer er objectief naar te kijken.”

 

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Poll: Vuurwerkvrije zones in Hengevelde?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Blijf uit de buurt van negatieve mensen

Zij hebben een probleem voor iedere oplossing

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren