zondag 15 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Petrusschool gaat weer staken

  • woensdag, 06 december 2017 09:21
  • Geschreven door 

De leraren in het primair onderwijs gaan op dinsdag 12 december weer staken, ook de Petrusschool in Hengevelde. Directeur Dineke Hek:”De stakingsactie gaat door. Dat betekent dat onze school op 12 december gesloten is". Wil je voor deze dag gebruik maken van de BSO? Geef het dan snel door aan het Berenbos!Misschien denken jullie: “Waarom staken, er is in het regeerakkoord toch geld opgenomen voor het basisonderwijs?”Dat klopt, er zijn toezeggingen gedaan t.a.v. de werkdruk en het salaris van leerkrachten. Het toegezegde bedrag ligt echter ver onder het gevraagde bedrag. Daarnaast zijn de toegezegde gelden voor werkdrukverlaging (430 miljoen) grotendeels pas beschikbaar in 2021, terwijl de werkdruk nu door veel leerkrachten en leerlingen gevoeld worden. Zoals het er nu uit ziet, is er voor het komende jaar slechts 10 miljoen beschikbaar. Voor bijv. de klassengrootte op onze school betekent dit, dat dit gelijk blijft. En daarnaast wordt er ook nog flink bezuinigd, onder andere op gelden voor passend onderwijs en door tekorten uit het verleden. 

Begin oktober hielden de leraren ook al een landelijke staking. Vrijwel alle basisscholen in het land bleven toen dicht en ongeveer 60.000 juffen en meesters kwamen naar het Zuiderpark in Den Haag om hun protest te laten horen.
Anders dan de grote manifestatie in Den Haag in oktober zal er dinsdag geen landelijke bijeenkomst zijn, zo laat het PO-front weten. Leraren worden opgeroepen om zelf invulling te geven aan de stakingsdag. Wel zullen er bij de stakingsdag in verschillende steden bijeenkomsten worden georganiseerd door belangengroepen in het primair onderwijs.

De ontevreden leerkrachten, onder leiding van PO in actie, willen 1,4 miljard euro voor het basisonderwijs. Het geld, 900 miljoen euro voor een salarisverhoging en 500 miljoen voor het verlichten van de werkdruk, is bedoeld om het dreigende lerarentekort af te wenden. Maar minister Arie Slob (Onderwijs) zegt niet meer te kunnen bieden dan de driekwart miljard die in het regeerakkoord is afgesproken.

Omdat het kabinet niet heeft gereageerd op het ultimatum van PO in actie, dat om 10.00 uur afliep, heeft de actiegroep basisschoolleraren opgeroepen om volgende week het werk neer te leggen. "Op 12 december gaan de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in het hele land een dag lang dicht", staat in het persbericht van het collectief PO-Front, waar PO in actie deel van uitmaakt.

Laatst aangepast op donderdag, 07 december 2017 09:32
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren