woensdag 16 januari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kerstmarkt Hengevelde op 17 december: Goed doel gezocht!

  • maandag, 06 november 2017 05:26
  • Geschreven door 

Op zondag 17 december is het weer zo ver: De vijfde editie van de Kerstmarkt in Hengevelde! Ook dit jaar weer met een geheel vernieuwde wandelroute, namens de organisatie vertelt Hans Mulders enthousiast: ”We zijn al weer bij elkaar geweest! Wat er in ieder geval is besloten: De route loopt niet meer via het kerkhof dus de bezoekers hoeven de Goorsestraat niet meer over. Er waren andere ideeën binnen ons team, het bos achter de H.E.T. tent zal nu optimaal benut gaan worden. MiXX is weer van de partij, Merle Jolijn Kuipers zal aansluiten. Wat nog niet vast staat is het kleinschalige goede doel voor editie 2017 waar een groot deel van de opbrengst naar toe zal gaan. Mensen met suggesties kunnen zich melden via 06-10119716.

 

Via een geheel vernieuwde wandelroute komen de bezoekers onder andere aan bij de vernieuwde kerststal achter de kerk waar Josef en Maria met het pasgeboren kindeke verblijven. Een engel met een panfluit in de nok maakt het plaatje compleet. Deze stal zal ook anders worden ingericht zodat de doorstroming in tegenstelling tot afgelopen jaar zoveel mogelijk gehandhaafd blijft.

R39A0079


De H.E T- Tent zal wederom een wezenlijk onderdeel uitmaken van de route, net als het ‘Pastoors Bos daarachter”. Kortom; “deze vijfde ‘levende kerststal’ wordt indrukwekkender dan ooit”, weet Hans Mulders, initiatiefnemer van het event. “Het is geweldig te zien dat inmiddels zo’n 75 vrijwilligers meewerken aan ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’.
Klokslag 15.30 uur is er eerst een kerst optreden in de Petrus en Paulus kerk in Hengevelde waar Jozef en Maria met kindje Jezus en hun gevolg de kerk in komen om het publiek mee te nemen naar de levende kerststal en kerstmarkt bij de HET”.  (Hengeveldse Evenementen Tent)

Engelen hoog in de lucht, zingen het kerstkindje toe. Herders, waaronder tientallen herderskinderen, komen met hun schaapjes naar de stal. Langs de wandelroute zingen koortjes en spelen muzikale ensembles kerstliederen. Een markt mat een scala aan kerstspullen. Kortom:


KOMT ALLEN!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S VAN VORIG JAAR

 

Laatst aangepast op woensdag, 08 november 2017 19:38
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Poll: Vuurwerkvrije zones in Hengevelde?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Blijf uit de buurt van negatieve mensen

Zij hebben een probleem voor iedere oplossing

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren