dinsdag, 19 januari 2021 06:08

Help! De kinderen zijn thuis!

Geschreven door

Inmiddels zitten we alweer een paar weken in nieuwe lockdown. In meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland met de kinderen thuis. De feestdagen en de daarmee (voor velen) lagere werkdruk boden nog enige verzachting van de situatie. De kinderen mogen vanaf volgende week nog niet terug naar opvang, school en BSO. Hoe gaan ouders hier mee om? De aftrap is van Alice Schottink:

“Het is jammer dat de kinderen nog niet naar school en de bso mogen, maar het is niet anders. Deze tijd vraagt van iedereen geduld en flexibiliteit. Hier gaat het 'tot nu toe' goed. Sowieso in vergelijking met de 1e lockdown. Mijn man werkt buitenshuis. Ikzelf werk volledig vanuit huis. Nu heb ik mijn werkplek op zolder gecreëerd en kan daar 'rustig' werken. Vorig jaar zat ik beneden samen met de kinderen aan de keukentafel (en probeerden we) te werken.

De een begint nu direct om 8.30 met online les. Dit is erg prettig omdat ze dan ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Af en toe kom ik bij ze kijken en help ze dan weer op weg als ze toch iets anders dan schoolwerk aan het doen zijn. Vanuit school is er deze keer meer structuur en digitale uitleg over het huiswerk. Dit zorgt ervoor dat ze zelfstandig(er) kunnen werken.

Deze 2e lockdown heb ik ook het geluk dat mijn ouders en lieve zus geregeld kunnen en willen oppassen.
De kinderen hebben nog wel steeds contact met vriendinnetjes via teams of we regelen speelafspraakjes. Hier in de buurt wonen ook veel kinderen en ze treffen elkaar dan buiten op straat. Ze vervelen zich hier nog niet”.

Laatst aangepast op maandag, 18 januari 2021 10:37
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.