donderdag, 14 januari 2021 05:58

Petrusschool moet dealen met verlengde lockdown, rapporten later uitgereikt

Geschreven door

Dinsdagavond hebben we allemaal gehoord dat de lockdown nog een paar weken langer zal duren. Ook de basisscholen blijven in ieder geval een week langer gesloten. De Petrusschool in Hengevelde laat het volgende weten aan de kinderen:  "We hopen waarschijnlijk allemaal dat het verantwoord zal blijken om op 25 januari open te gaan. Tot het zover is, gaan we door met het thuisonderwijs. Heb je daar vragen over, loop je thuis tegen dingen aan, laat het gerust weten. Samen kunnen we zoeken naar een oplossing."

Niet alles gaat verder zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De school verschuift de toetsperiode naar een later moment. Ook het rapport wordt door de hele situatie op een later tijdstip meegegeven. Wanneer dit zal zijn, hangt af van alle ontwikkelingen rondom de schoolsluiting. Zodra er meer bekend is, laat ik dit aan jullie weten.

Bibliotheek
Lezen is heel belangrijk. Veel kinderen zullen inmiddels hun biebboeken uit hebben. Deze kunnen op school in de bieb geruild worden. Hiervoor is het van belang, dat er even een afspraak gemaakt wordt. Op die manier voorkomen we, dat er teveel leerlingen tegelijk in de bieb zijn. Wil jullie kind de biebboeken omruilen, mail dan even naar juf Maud: m.sanders2@keender.nl. Met haar kun je een dag en een tijd (alleen tijdens schooltijden) afspreken. Dan kan jullie zoon/dochter zelf de boeken inleveren en nieuwe boeken kiezen. De oudste leerlingen kunnen uiteraard zelf naar school komen. Voor kinderen die gebracht worden, vragen wij de ouders om even buiten te wachten. Meestal gaat het omruilen van boeken vrij vlot.

Noodopvang
Van de noodopvang is de afgelopen periode al door meerdere kinderen gebruik gemaakt. De opvang wordt voornamelijk verzorgd door Maud en Ellis (onze onderwijsassistenten). De groepsleerkrachten kunnen daardoor de focus houden op het online-onderwijs. Het is van groot belang, dat er alleen gebruik gemaakt wordt van de opvang als er echt geen andere oplossing is. Zo blijft de opvanggroep beperkt in omvang en houden de leerkrachten ruimte om het thuisonderwijs vorm te geven. Ook blijft de verkeersstroom in en rond de school zo beperkt.

Laatst aangepast op donderdag, 14 januari 2021 07:41
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.