woensdag, 25 november 2020 05:51

De Petrusschool in Hengevelde doet mee aan de week van de AFVALVERMINDERING

Geschreven door

Deze week is uitgeroepen als de week van de afvalvermindering.                                                          

Sinds een groot aantal jaren zamelen we op de Petrusschool in Hengevelde lege inktcartridges, tonercartridges en oude mobieltjes in. Ook lege batterijen worden met grote aantallen op de Petrusschool ingezameld. Op onze school hebben we voor de lege cartridges en oude mobieltjes een groene inzameldoos klaar staan, waar de lege cartridges en mobieltjes in kunnen worden gedaan; deze staat bij binnenkomst van de school links voor de klapdeuren.                                                                                                                       

De lege batterijen kan men in de ton van Stibat (Stichting Batterijen) deponeren. Voor de lege batterijen krijgt de schoolpunten en deze kunnen weer worden ingeruild voor educatieve leermiddelen
Let er wel op dat er geen cartridges in de Stibat ton komen en geen batterijen in de cartridge-doos.  

Als de inzameldoos vol is worden de cartridges opgehaald door een erkend, gecertificeerd recyclebedrijf dat er voor zorgt dat de lege cartridges op een veilige manier worden verwerkt.                   Onze school ontvangt vervolgens een vergoeding voor de lege cartridges, die opnieuw (als recycle cartridge) gebruikt kunnen worden. U helpt dus eigenlijk zowel het milieu als onze school! 
Voor de inzameling van de lege cartridges hebben we zelfs een stichting (Stichting Petrusschool Cartridge Fonds) in het leven geroepen, die de financiën beheert en grote partijen cartridges eventueel ophaalt bij de bedrijven, zodat ze niet bij het restafval terecht komen. Want nog steeds worden heel veel lege cartridges weggegooid en komen zo bij het restafval, terwijl ze eigenlijk bij het chemisch afval horen!

logo serd 182f5a592c56ec99f58ecfba88bf6139De Petrusschool is nu bezig met het aanschaffen van gezelschapsspellen.
De Coöp Supermarkten hadden de afgelopen weken een zegeltjesactie voor gezelschapsspellen en daar willen de leerkrachten van de Petrusschool graag gebruik van maken. Dus hoe meer zegeltjes erbinnen komen, hoe meer leuke gezelschapsspelen er aangeschaft kunnen worden. De zegeltjes kunnen deze week nog worden ingeleverd; dus hebt U er nog wat liggen geef ze dan mee aan een van de leerlingen van de school of deponeer ze even in de postbus van de school.

Mochten er bedrijven zijn in de Gemeente Hof van Twente die veel lege cartridges hebben liggen en ervan af willen neem dan even contact op met: Jan Boomkamp (06-20873250) of janboomkamp@hotmail.com

Wilt u ons helpen met het inzamelen van lege inktcartridges, tonercartridges, oude mobieltjes en batterijen?  Voor al deze zaken geldt: Goed voor het milieu en goed voor onze school.

Alvast bedankt namens de hele school!

Laatst aangepast op maandag, 23 november 2020 19:02
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.