zondag 26 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Aan de Diepenheimsestraat in Hengevelde was het een kleurrijke dag die zijn weerga niet kent in Hengevelde. Er vond een doopfeest plaats met zo rond de 100 gasten, allen afkomstig uit Eritrea, tevens de het vaderland van de gastheer en gastvrouw. Er werd gezongen, gedanst, (Zie DIT FILMPJE) gegeten en gedronken, zowel bier als traditionele dranken. Afgelopen nacht sliepen er zo’n 25 mensen in het kleine huisje, de plechtigheid was vandaag in Zwolle in de Koptisch Orthodoxe kerk.  De buren waren vanmiddag aanwezig en vielen van de ene verbazing in de andere. De feesttent achter in de tuin was geleverd door Clemens Bos en Brian Grefte.

Fietssleutel kwijt?

  • zaterdag, 25 mei 2019 11:16

Iemand bovenstaande fietssleutel kwijt? De sleutel hoort bij onderstaande fiets die gisteravond op het schoolplein is blijven staan.

Neem dan ff contact op via 0622513001

De ouderraad van school kan terug kijken op een zeer geslaagde editie van de wandel-4-daagse 2019. Gisteravond was het tijdens de afsluitende avond prachtig weer waardoor er een grote opkomst was.

Klik hier voor meer foto's!

Onder aanvoering van Ronnie en Raymond ten Dam  werden de jeugdige wandelaars van Tres Chic naar het schoolplein van de Petrusschool muzikaal begeleid. Door het prachtige weer had menigeen ruim de tijd om na afloop op het schoolplein gezellig te blijven hangen voor een kleine versnapering. 

Hoe is het nu eigenlijk met Mees?

  • zondag, 26 mei 2019 06:35
Via diverse media kwam het in de afgelopen periode voorbij: Mees Rupert, het zoontje van Thijs Rupert en Ellen Hemel. Mees Rupert lijdt aan SMA type 1, een zeer ernstige spierziekte die voortkomt uit een genetisch defect. Op dit moment zit het gezin Rupert in Milaan voor de maandelijkse controles. Tijd voor Wegdamnieuws om uit de doeken te doen hoe het nu met Mees gaat. Thijs Rupert:
“Mees heeft eind november 2018 een eenmalige behandeling gehad met gentherapie, als eerste Nederlandse kindje met de spierziekte SMA. Dit is een zogenaamde Europese "trial", ofwel onderzoek gerichte behandeling, die goed is aangeslagen. Dat wil zeggen dat Mees vooruitgaat in plaats van achteruit, wat normaal gesproken het geval zou zijn geweest bij deze ziekte. Door de behandeling ontwikkelt hij zich motorisch langzaam maar zeker, kan zelfstandig (blijven) ademhalen en eten. Iedereen was positief over deze experimentele behandeling die we gekozen hebben in Milaan, omdat het de best mogelijke vooruitzichten geeft. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar SMA behandeling hebben we ons spontaan ingeschreven voor het fietsen van de 11-steden tocht op 10 juni. Doneren kan nog op onze actiepagina https://www.spieractie.nl/team/mees-tegen-sma . Verder willen we alle mensen in Hengevelde en lezers van Wegdamnieuws bedanken voor het medeleven dat velen getoond hebben door kaarten of berichtjes te sturen en door onze actie te steunen.

Hengover maakt line-up bekend!

  • vrijdag, 24 mei 2019 13:00

De organisatie breidt dit jaar uit met twee extra thema tenten. Naast het hoofdpodium, die dit jaar een heuse feestkerk gaat worden, komt de organisatie met 'Karakooltje' en de 'Bizar van Sjon'. In de 'Bizar van Sjon' zullen de gehele avond lokale helden draaien uit de regio. DJ duo's uit respectievelijk de Hoeve, Goor, Markvelde etc. gaan in deze tent de strijd met elkaar aan. In de 'Karakooltje' tent kunnen bezoekers meezingen op hun favoriete platen. Kortom: voor ieder wat wils! Op het hoofdpodium staan dit jaar Puinhoop Kollektiv, Feestnation, Bende van Ellende, Harry en DJ Jochem. Puinhoop Kollektiv komt uit het zuiden van het land, en zijn bezig met hun afscheidstournee. De drie heren uit Brabant doen jaarlijks ruim 200 + shows, en zijn op bijna elk festival wel geweest. Behalve Hengover dus! Net als vorig jaar mogen Feestnation en Harry weer terugkomen naar de bühne in Hengevelde.

Opkomst Hengevelde bovengemiddeld

  • donderdag, 23 mei 2019 20:58

De opkomst in Hengevelde met de Europese verkiezingen was 51,9 %, in de gehele Hof van Twente was het percentage 46,96% . Landelijk lag het op zo'n 41,2 %. De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. Maandag wordt pas de uitslag bekend gemaakt, omdat er morgen, zaterdag en zondag nog verkiezingen zijn! Dus hoe onze plaatselijke kandidaat Annie Schreijer het ervan af brengt is nog even afwachten.

Hengover maakt zich dit jaar op voor de vierde editie, welke plaast vindt op zaterdag 27 juli. Deze datum is een week verschoven, in verband met de verschuiving van het Zwarte Cross weekend. Nieuw dit jaar is dat er maar liefst drie podia zijn. Thom Hartgerink van de organisatie hierover: "Drie podia dit jaar inderdaad! We willen dit jaar een 'stads' thema neerzetten. Een beetje zoals in Las Vegas bijvoorbeeld, maar dan wel met grappige verwijzingen naar Hengevelde. Zo hebben we dit jaar de 'Karakooltje' tent, een karaoke tent die lijkt op Café t Kooltje. Een andere thema tent hebben we de 'Bizar van Sjon' genoemd. Dit wordt een tent waar eigenlijk niks te gek is. We proberen deze tent zo vol mogelijk met verassingen te stoppen. Ons hoofdpodium heet dit jaar 'This is our church'. We gaan een gigantische kerk nabouwen, met gave lichteffecten door glas in lood, bijbehorende acts, en nog veel meer. En, we hebben dit jaar 's middags een beachtennis toernooi voorafgaand aan de feestavond! Thijmen Katier en Emily Kuipers kwamen een aantal maanden geleden bij ons. Doordat wij gedwongen waren te verplaatsen (i.v.m. Zwarte Cross) zaten we op dezelfde datum als zij. Toen besloten we dus samen te gaan. Onze krachten bundelen dus! De inschrijvingen voor het beachtennis zijn inmiddels open en de eerste aanmeldingen stromen al binnen." Morgen wordt de line-up bekend, hierover publiceren we uiteraard op deze website. 

Bij de woningen tegenover de school wordt na dit weekend gestart met het saneren van de tuinen. De gemeente heeft de buurt middels een schrijven op de hoogte gebracht. De Diepenheimsestraat zal voor de schoolkinderen de komende weken (tot de zomervakantie) minder overzichtelijk worden door de aanwezigheid van vrachtwagens, opslagcontainers en andere materialen. Ook het fietspad langs deze huizen (vanaf de kruising Bekkampstraat-Diepenheimsestraat richting Bomhof) zal minder overzichtelijk zijn. Dit pad kan op sommige momenten geblokkeerd zijn door de werkzaamheden. Aanwonende Johan ter Doest over de oorzaak van deze asbestvervuiling: ”In 1955 kwam dokter Booijink vanuit Vasse in Hengevelde wonen, hij had hier zijn spreekkamer waar ik nu de keuken heb. Hij was een van de weinigen in die tijd die een auto had en dus wilde hij zijn voertuig fatsoenlijk bij huis kunnen parkeren. Asbest was in die tijd gratis en zo bracht Arnold ten Heggeler, die vrachtwagenchauffeur was hier drie vrachtwagens voor de oprit, in de loop der jaren is dit klaarblijkelijk zo verspreid. Ik kan nu mijn grote hobby niet uitoefenen; de moestuin. Of dit nu allemaal noodzakelijk is? Ik ben er in ieder geval wel oud om geworden!” (Johan wordt 22 juni 87 red.)
Hieronder enkele aanwonenden over de bodemsanering:

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren