maandag, 06 april 2020 05:33

Zwerfbibliotheek; Overvol dus veel te dol

Onlangs kwam bij de redactie binnen: “Kun jij een berichtje op Wegdamnieuws zetten de kast overvol is?”
Waar het in deze om gaat is: De zwerfbieb wordt met enige regelmaat gebruikt als dumpplek, vrijwilligers zijn genoodzaakt om spullen af te voeren richting oud papier of andere afvalbestemmingen! Het is überhaupt niet de bedoeling om oude tijdschriften waar het plastic nog omheen zit; dvd’s of kapotte oude boeken hiernaartoe te brengen. “We kregen vorig jaar een doos met boeken waar zelf muizenkeutels in zaten. Voorlopig ook geen boeken aanleveren alstublieft, de kast puilt uit zoals de bovenste foto al aangeeft!” aldus een van de vrijwilligers. 

Het coronavirus is nog steeds actief en wij zijn allemaal aan huis gekluisterd. Laten wij hopen en wensen dat het met iedereen goed mag gaan.Gelukkig kunnen we voldoende boodschappen halen en is er genoeg aan eten en drinken in de supermarkt. Helaas is er ook een groep in onze samenleving die afhankelijk is van de voedselbank. Veertien dagen geleden werd de voedselbank Hengelo gesloten en daarom hebben de gezamenlijke Kerken in de Hof van Twente in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente, Salut en Doors Wide Open besloten om actie te ondernemen.Houdbare producten zoals bijv. suiker, thee, fruit en groente in blik, rijst, pasta, maar ook tandpasta worden ingezameld. Er kunnen dan voedselpakketten uitgedeeld worden aan mensen die ervan afhankelijk zijn.
** In HENGEVELDE kunt u de voedselproducten (droge en houdbare levensmiddelen met een goede houdbaarheidsdatum) inleveren tijdens de openingsuren (9.00 uur-18.00 uur) in de MARIAKAPEL van de H. H. PETRUS EN PAULUSKERK. Het voedsel kan in een krat gelegd worden, dat voor het hek staat, dat als afscheiding dient tussen de kapel en de kerk. 

zaterdag, 04 april 2020 13:08

Zesde digitale Höfte online

De Höfte staat weer online, een enigszins andere uitgave dan u van ons gewend bent. Het corona virus heeft zelfs invloed op het meer dan 50 jaar oude dorpsblad van Hengevelde. De kerk is gesloten, andere activiteiten zijn teruggebracht tot nul; Het hele sociale leven ligt op zijn gat! We hebben er als redactie toch maar weer iets van proberen te maken.
KLIK HIER  voor de 6e digitale Höfte of klik op het icoontje hierboven.

We zouden het bijna vergeten, maar vandaag is het 75 jaar geleden dat de Hengevelde werd bevrijd. Op 1 april 1945 waren Diepenheim en Hengevelde aan de beurt. Op 4 april volgde Delden en op 8 april Goor en Markelo (de kern Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet). Veel activiteiten gaan niet door, maar zo kun je de vrijheid toch herdenken. Om toch stil te staan bij onze bevrijding werden inwoners van de ‘n Wegdam opgeroepen de Nederlandse vlag uit te steken. Hoe vet is dat: een dorp vol met fier wapperende vlaggen om onze bevrijders te eren! In ieder geval was de Bazar van Jon na gisteren uitverkocht! De Culturele werkgroep heeft het verzoek van de gemeente opgepikt; Opgehangen en omhooggehesen. Denise Meijer:”
“De officiële vlag hangt, met dank aan gemeente! We konden het eerst ook niet voor elkaar krijgen dus is er een noodmast opgehaald maar lukte uiteindelijk het toch....dus 75 jaar Bevrijdingsdag Hengevelde!”

In deze tijden van crisis is er toch nog ruimte voor goed nieuws! De mannen van de Singerparty hebben de vrachtwagen volgepakt! Dit met maar liefst 250 naaimachines die massaal gedoneerd zijn door mensen met een goed hart uit de wijde omtrek; 350 trouwjurken van Très Chic Bridalwear: “Yes! Many people get married!” was de reactie uit Sierra Leone op de vraag van Brian Kuipers of met hier iets mee zou kunnen!
De lege ruimtes in de grote zeecontainer zijn opgevuld met circa 3000 blouses afkomstig van Frits Bauhuis, meubilair, speelgoed, laptops, printers etc en dit alles bevindt zich momenteel op open zee onderweg naar Sierra Leone. Allemaal bestemd voor een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Met een bruto-opbrengst van 32.000 euro en dit geweldige aantal aan naaimachines is de dank namens deze groep groot aan iedereen die hier en steentje aan heeft bijgedragen.

Pagina 1 van 432