dinsdag 19 maart 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Woensdag zal het Kulturhus de Marke weer open gaan als stembureau. Anders dan in andere jaren is het stembureau bereikbaar via de hoofdingang van het Kulturhus. Ook nieuw is dat de kantine vanaf 9.00 uur tot het sluiten van de stembussen om 21.00 uur open zal zijn om stemmers te ontvangen en te voorzien van een (gratis) kopje koffie. Vanzelfsprekend is er woensdagmorgen natuurlijk ook de wekelijkse koffie-inloop en de creatieve ochtend. Penningmeester Andre Kolner: "Wilt u meer weten over de nieuwbouw/verbouwplannen in het kader van het project Kulturhus 2020, dan is daarvoor gelegenheid om van 16.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur met leden van de werkgroep Kulturhus 2020 van gedachten te wisselen. We zien u graag op woensdag 20 maart in Kulturhus de Marke!"  U kunt op 27 verschillende locaties binnen de gemeente uw stem uitbrengen:

Dit jaar organiseert Rabobank Centraal Twente een Clubkas Campagne. Door middel van deze actie ontvangen de Hengeveldse clubs een mooi sponsorbedrag. Elke klant van de Rabobank van 12 jaar en ouder mag 3 stemmen uitbrengen, waarom twee op je eigen club. Het zou mooi zijn als je 3e stem naar een club in Hengevelde gaat. Want elke stem is geld waard voor de club waar jij op stemt. Op dinsdag 19 maart ontvangen alle klanten per post of mail hun persoonlijke stemcode. Bent u klant bij de Rabobank Centraal Twente en wilt u ons steunen dan kunt u in de periode 19 maart t/m 7 april.

De clubs die zich speciaal hebben gemeld bij Wegdamnieuws met dit verzoek zijn WVV'34, Cupido, WHC, de Wegdamse TC, Loopgroep Hengevelde, De Zonnebloem, Vrouw Actief en De Boer Op, waarvan akte.

De seniorenvereniging KBO Hengevelde maakt een groeispurt door van jewelste! Op 15 maart waren er maar liefst 45 nieuwe leden ingeschreven wat het totaal op 250 brengt. Jan Lansink: ’Het valt niet te ontkennen dat er een gedegen voorbereiding is geweest voor onze ledenwerfactie die in februari van start ging. Maar dat het resultaat de verwachtingen zo zou overtreffen was niet voorzien! Dat een groot deel daarvan tot de jongere senioren gerekend kan worden is een bijzonderheid. Daaruit trekken wij als bestuur de conclusie dat ‘Senioren Hengevelde’ haar plaats binnen de gemeenschap Hengevelde nadrukkelijk bevestigd heeft. Wat niet onvermeld kan blijven is dat de vereniging ook op bestuurlijk vlak de verjonging door gaat voeren hetgeen van invloed zal zijn op de invulling van het programma.
In de week van 18 t/m 23 maart vindt weer de landelijke collecte  plaats van ReumaNederland. Voorheen Reumafonds. Waarom hebben wij uw steun nodig?
 
Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen.
De Groene Loper Hof van Twente en Operatie Steenbreek Hof van Twente juichen het initiatief van Groei en Bloei en Intratuin, Tegel eruit, Plant erin!, van harte toe! Op 23 maart tussen 10 en 15 uur kunt u bij Intratuin een tuintegel ruilen voor 2 planten.
Zo vrolijkt uw tuin op, draagt u bij aan biodiversiteit en komt regenwater in de bodem in plaats van het riool! Gratis en voor niets! Doen dus!

Zie ook https://www.groei.nl/tuinweek/evenement/tegel-eruit-plant-erin-bij-alle-vestigingen-van-intratuin-in-nederland

Op 11 mei aanstaande slaan MiXX en Amuzant de handen ineen middels een optreden in De Marke... In 2019 zou Amuzant in Hengevelde een bijzonder concert gaan geven, maar wist nog steeds niet hoe en wat. Totdat de voorzitter van Amuzant, Rob Kuipers, in Antwerpen iets zag wat enorm bijzonder was. Hij droomde ervan dat dit in Hengevelde ook werkelijkheid zou worden. Wat zag hij in Antwerpen? Een enorm projectiescherm waarop beelden werden geprojecteerd. Later zag hij door dat scherm heen muzikanten aan de andere kant van dat scherm. Door de ingenieuze opstelling en belichting zag je beelden van musici op allerlei plekken op en achter het scherm en af en toe ook voor het scherm. De optredens wisselden elkaar in snel tempo af. Dat idee is verder uitgewerkt en inmiddels is MiXX ook betrokken als organisator. MiXX en Amuzant zullen spelen en zingen, maar ook veel andere artiesten doen mee; het blijft niet tot muziek beperkt. 

In samenwerking met Keune Haircosmetics heeft kapsalon Marleen Rupert een geweldige shampoo actie! Care Line shampoo (alle varianten) voor slechts €10,- (in plaats van €17,65) Het ‘tientje’ wordt VOLLEDIG gedoneerd aan het prinses Beatrix spierfonds. Help mee, SMA de wereld uit!
De zoon van broer Thijs en schoonzus Ellen Rupert lijdt aan SMA type 1, een zeer ernstige spierziekte die voortkomt uit een genetisch defect. Daar is veel onderzoek en dus geld nodig! Marleen ondersteunt hier mee de actie van Thijs, hij gaat op 10 juni de Friese Elfstedentocht te fietsten van 235 km om hiermee geld op te halen voor "SMA de wereld uit!". Marleen:
“Zoals velen van jullie wellicht weten, heeft ons neefje Mees van ruim 6 maanden oud de diagnose SMA type 1 gekregen. Een ernstige progressieve spierziekte. Zijn dappere papa en 2 ooms van onze kanjer Mees gaan op 10 juni 2019 de Elfstedentocht (235 km) fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen; Allemaal en dikke knuffel van Mees!”
Meer informatie zie je op https://www.spieractie.nl/team/mees-tegen-sma  
Wegdamnieuws is bezig met een serie over Hengeveldse jongeren, die voor langere tijd in het buitenland verkeren. Vandaagdeel twee van Arnold Heijmer die nu ruim negen maand in Australië zit: Mijn eerste artikel is al weer van 4 maanden geleden in Australië, over het reizigersleven en mijn baantjes hier in Australië, tijd voor een update dacht ik zo! (Voor deel 1 KLIK HIER
Het lokale zomerfeest kwam destijds aan de orde, interessant voor de gemiddelde Hengeveldenaar leek mij zo. Verder heb ik het een en ander verteld over de boerderij, een familiebedrijf waarvoor ik een tijdje gewerkt heb. Kort nadat ik de tekst had verzonden kreeg ik te horen dat de boerderij waar ik werkzaam was beter zonder mij kon, door de droogte was er weinig werk.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik moet van mijn werkgever nee leren zeggen

Ik heb gezegd dat ik dat niet wil

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren