maandag 28 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De jeu de boules baan pal voor de kantine van Kulturhus de Marke is gisteren officieel geopend. Zoals reeds aangegeven op deze website werd er geen groots spektakel van gemaakt, maar desondanks was er toch een gezellige groep aanwezig om de baan officieel te openen. Dankzij een financiële bijdrage van de Zomerfeesten, SIO, Provincie en medewerking van het Kulturhus kon de baan gerealiseerd worden. Voorlopig zullen Alfons Assink en Joop Jongman verdere voorbereiding en organisatie op zich nemen. Joop Jongman hierover: "Allereerst zijn we enorm blij dat de SSGH een stukje grond af heeft willen staan voor de jeu de boules baan. Ze waren gelijk enthousiast toen we met dit idee kwamen. We hebben geen vereniging opgericht, de baan is voor iedereen in Hengevelde. Dinsdagochtend en donderdagmiddag zal er sowieso iemand aanwezig zijn zodat men kan jeu de boulen. Er zijn dan ook ballen aanwezig en begeleiding om bijvoorbeeld te regels uit te leggen."

Muzikaal Hengevelde kwijlt al bij de gedachtegang: Dj’s als Bert Mensink, Patrick Broshuis, Robert Ros en Patrick ten Breteler die het beste beentje voor zetten bij 't Kooltje om oude tijden te doen herleven op 97.0 FM. Onder het toeziend oog van Joost de Witte rolde de ene na de andere evergreen van de platenspeler tot groot genoegen van het in groten getale opgekomen publiek.
Vanaf donderdagmiddag 14:00 tot zondagavond 00:00 zullen de heren van Radio Rotonde non-stop hits de ether inslingeren bij café 't Kooltje. Live aan de bar of via de 97.00 FM kun je het gehele weekend genieten van de beste piratenkneiters. Daarnaast zijn er tevens hits van DJ Kasper Put op de zaterdagavond en zondagmiddag staat de Tom Ten Breteler top 100 op het programma verzorgd door DJ's Bart en Frank! Het terras en kroeg zijn het gehele weekend geopend voor jong en oud volgens de normale openingstijden.

Elly van der Kooi en Herman van der Kuil: beiden 40 jaar in het onderwijs; 40 klassen (en later groepen); ongeveer 1000 kinderen; 40 jaar onderwijsherinnering, nog enkele jaren onderwijstoekomst.
Veel, heel veel, is er veranderd in die veertig jaren. Een willekeurige bloemlezing: de schooltijden, warm eten tussen de middag, de gezondste tijd voor een warme maaltijd, het kan niet meer. Om half negen per klas opstellen in een rij en geordend naar binnen, niet meer van deze tijd. Werken in een schrift, rijen met sommen en woordjes opschrijven, achterhaald. Een paar schriftjes per leerling en een verdwaalde kleurplaat zijn verworden tot pallets vol met wit A4 papier. Wilde je iemand iets zeggen, dan praatte je en je luisterde als je antwoord kreeg. 

Militaire oefeningen in juni en juli

  • vrijdag, 25 mei 2018 22:13

Van 4 t/m 15 juni 2018 zal door de Koninklijke Landmacht worden geoefend in onder andere de gemeente Hof van Twente. Ook vanaf 25 juni t/m 3 juli 2018 wordt er geoefend. Het betreft hier een 4-tal oefeningen van diverse militaire opleidings- en trainingseenheden. Tijdens deze oefeningen worden verplaatsingen per voertuig en te voet uitgevoerd, vanuit observatieposten worden waarneming gehouden. Tijdens deze oefeningen worden o.a. ‘Fenneks’, ‘Amarok’ en MBST voertuigen ingezet. De militairen zijn tijdens deze oefening bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. De oefeningen zullen zich globaal afspelen in een aantal gebieden in de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel. Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:
Ministerie van Defensie CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004 3509 AA Utrecht
Telefoon 030 – 2180420
[email protected] 

 

Zaterdag om 16.00 uur is officiële opening jeu de boules baan voor het kulturhus de Marke. Joop Jongman:”Het SIO-bestuur, bestuur zomerfeesten en bestuur kulturhus zullen daarbij aanwezig zijn. We willen er geen groot spektakel van maken. De opening zal gevolgd worden door een onderlinge partij jeu de boules met een hapje en drankje”.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Een tienerkamer is net zoiets als de Action
Je gaat er naar binnen om rond te kijken en je komt buiten met ondergoed, sokken, kleding, bestek, borden, een zak chips en allerlei andere troep...

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren