vrijdag, 18 oktober 2019 22:00

De boel is weer in de winteropslag

Deze week was het zo ver: Het hele gezelschap van de bloemendragers met machinerie bij loonbedrijf Pelle bij elkaar om de bloemen van het afgelopen jaar uit de bloembakken te halen en de bloembakken eraf te halen. Jon Klein Breteler: ”We waren met 10 personen van de waterdragers club bij elkaar. Na de koffie was alles eraf en werd er bij de loonbedrijf Pelle op de wasplaats alle bakken eerst ingezeept en daarna werd met het warme water uit een hoge drukspuit alles grondig na gespoten. Zo rond 17.00 was alles in kannen en kruiken en konden alle bakken in 4 grote houten pallet bakken richting de opslag bij Bakkerij Nollen om deze winter daar hoog en droog opgeslagen te worden. Na de tijd was er nog een gezellige nabespreking bij de Bistro de Kolenbrander om de pluspuntjes te onderstrepen en de verbeter puntjes voor volgend jaar aan te geven!
 We willen namens de Sio en de Sio winkeliers de volgende mensen even bedanken voor de medewerking van dit jaar:
 
 

Lijn A
1. Marja Kappert & Hermien Relker       62,1%
2. Juul Bergevoet & Henk Bergevoet      60,8%
3. Aloy Meijer & Theo Rupert            55,0%

Lijn B
1. Riet Uffels & Wim Uffels             58,0%
2. Cis Hoebe & Truus Holterman          55,4%
3. Joop van den Einde & Johan Haverkate 54,2%

Lijn C
1. Netty Wuite & Gert Mooij             60,9%
2. Marion Kole & Catharina Bijen        54,1%
3. Gertjan Slooijer & Henk Zwerink      53,8%

Zowel voor Geurs Loon- Grondverzet en Transport als Loonbedrijf Pelle begon de dag van dinsdag rond de klok van 2.00 uur in de nacht! Jelle Vogt van Geurs en Rob Pelle zijn onafhankelijk van elkaar samen met enkele collega’s per trekker naar Den Haag gereden om te demonstreren tegen het stikstofbeleid. Beide vertellen hier over hun ervaringen op deze bijzondere dag. Rob was zelfs actief in de catering bij een barbecue, georganiseerd vanuit Twente en de Achterhoek! (ZIE DIT FILMPJE)
Rob Pelle: ”Wij zijn woensdagmorgen rond 2:30 vertrokken uit Hengevelde en zijn via Gelselaar en Laren (Gld) richting Bathmen gereden. Van daaruit zijn wij rond 5.00 uur met een kleine 300 trekkers in colonne de A1 zijn opgegaan. Op naar Den Haag!”
Jelle Vogt: ”Het was een indrukwekkende dag, al die trekkers zij-aan-zij. Al die boeren zij-aan-zij. En al die mensen die ons onderweg steunden op viaducten en kruisingen met vlaggen en spandoeken. We waren maar liefst 24 uur onderweg, maar het was de moeite dubbel en dwars waard! We hebben heel veel prachtige dingen gezien!”

Morgen, vrijdag 18 oktober dus gaat om 19.00 uur de kaartverkoop van start voor de Hengeveldse Revue! De zaal van de residentie van carnavalsvereniging de Höftemennekes; De Gebrande Waateren gaat open om 18.30. De kaarten kosten wederom €12,50 per stuk en let op: Enkel contant betalen en maximaal vier kaarten per persoon verkrijgbaar. De ingang voor de verkoop is bij het voor café.

woensdag, 16 oktober 2019 19:18

Werkgroep De Boer op dankbaar

Langs deze wil ik even gebruik maken om iedereen die deze morgen tot een succes hebben gemaakt te bedanken.
De Petrusschool
De Kinderen
De boeren/loonwerkers vanmorgen voor de stoet met kinderen
Kaasboerderij Keuper
Slagerij Brummelhuis en alle vrijwilligers die we zijn vergeten.
Groeten Werkgroep De Boer op

Hieronder de tekst die vanochtend op de Petrusschool is voorgelezen:
Pagina 1 van 407