Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

vrijdag, 18 september 2020 23:09

2 x 40 = 80 in huize Schonenborg!

Gerard Schonenborg, de jongste in de rij van vier is dan vandaag ook 40 jaar geworden. En dat in de slipstream van zijn vriendin Nelleke ter Braak. Zij was al juli al 40 jaar geworden, maar was door omstandigheden niet in de gelegenheid om het toen te vieren (door vakantie in Noord Holland). Gerard en Nelleke, ouders van Jesper en Maud kregen stoelen en andere versierselen van de kameraden en wederzijdse families. Helaas is er door de corona-perikelen geen plek voor een groot feest, maar dat mag de pret niet drukken! Gerard en Nelleke, proficiat !!

Eerder deze week werd de koelwagen van Bistro de Kolenbrander gestolen. Ze hebben de daders van de gestolen koelwagen de kans gegeven zich te melden of de koelwagen terug te brengen. De Kolenbrander hierover: "Ondanks dat ons vorige bericht over de diefstal meer dan 1000 keer gedeeld is (IEDEREEN BEDANKT!!!), waardoor ons verzoek ongetwijfeld ook bij de daders is terecht gekomen, is onze koelwagen nergens meer te bekennen. Vandaar dat deze stoere jongens, de crème de la crème van onze maatschappij, nu open en bloot hun acteercarrières gaan beginnen. Bekijk allen de onderstaande video, meld je z.s.m. bij ons of bij de politie als je één van de heren herkent en zorg dat dit uitschot van straat gehaald wordt.
Het voertuig waarin deze boefjes reden was een donkerblauwe Volvo V70 uit 2005 met kenteken 81-RD-LX. Delen wordt wederom zeer gewaardeerd!"
Klik HIER voor de beelden.
Woensdag 16 september speelde W.V.V.’34 JO15-1 haar eerste wedstrijd voor de Tukkercup tegen Oranje-Naussau JO15-1G, welke een paar klassen hoger in divisie 6 speelt. De ochtend voor de wedstrijd kregen de jongens verrassend nieuws, ze mochten de wedstrijd namelijk afwerken in het Erve Asito, het stadion van Heracles. Ondanks dat veel spelers grapten en grollen over de verkeerde kleur van het stadion en het hele team alles liever in het rood had gezien, was het voor iedereen een bijzondere en leuke ervaring.
De eerste helft was goed in evenwicht en kreeg het hardwerkende W.V.V.34 zelfs een aantal grote kansen, die helaas onbenut werden gelaten. Met veel inzet werd het hoger spelende ON op 0-0 gehouden. Helaas werd na rust het klassenverschil duidelijk en was ON de bovenliggende partij. Uiteindelijk hebben de jongens van W.V.V.'34 terecht met 3-0 verloren.
Dit mocht de sfeer echter niet drukken. Spelers en staf gingen tevreden van het veld en ook de meegereisde ouders hebben vanaf de tribune een leuke pot gezien. Kortom: voor herhaling vatbaar!

De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het instellen van een gedeeltelijk vuurwerkverbod in de Hof van Twente. Vanaf dit moment is het met oud en nieuw verboden om consumentenvuurwerk uit de categorie F3 af te steken. Dit is het zogeheten 'zware vuurwerk' waar vuurpijlen en knalvuuwerk onder vallen. Om dit landelijke verbod mogelijk te maken komen er een aantal aanpassingen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). William Sanchez van GroenLinks vindt dat de gemeente met een transitieplan moet komen hoe je binnen 5 jaar een algeheel vuurwerkverbod kan invoeren en handhaven. Een verbod op alle consumentenvuurwerk maakt het beter te handhaven en bovendien is het goed voor de luchtkwaliteit, mens en dier en het milieu, aldus GroenLinks.
Veel partijen zetten vraagtekens bij de effectiviteit van het gedeeltelijke verbod, maar gingen om uiteenlopende redenen wel akkoord met het raadsvoorstel.

Het aantal Corona-besmettingen in Hengevelde en omgeving is de laatste week met drie opgelopen. In de Hof van Twente werden in de afgelopen twee weken in totaal slechts drie nieuwe besmettingen geregistreerd, de week voor deze was het aantal namelijk nul. Ziekenhuisopnames en overleden patiënten zijn al maanden niet gemeld. In totaal zijn nu 67 mensen in de gemeente Hof van Twente positief getest op het Corona-virus sinds de uitbraak, begin maart. Gisteren werd bekend dat het aantal besmettingen in Twente aan het oplopen is, maar het cijfer is nog altijd zeer laag. Van de drie besmettingen in de Hof werd er niemand in het ziekenhuis opgenomen en zijn er ook geen personen overleden. Het besmettingspercentage over de laatste weken is 0,0086%, waarmee het coronavirus in de Hof van Twente extreem laag is.

Pagina 1 van 942